«

»

Νοέ 17 2013

Εκτύπωσέ το Άρθρο

17 Νοέμβρη 2013 – 40 χρόνια μετά

DSCF3810

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας τίμησαν τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου που πριν από 40 χρόνια ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» , οργανώνοντας μία όμορφη γιορτή με τραγούδια, προβολή βίντεο και απαγγελία ποιημάτων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η φιλόγογος του Λυκείου, κα. Φλωρεντία Στάμου, έχοντας στο πλευρό της δραστήριους και άξιους μαθητές της Α΄και  Β΄λυκείου που εργάστηκαν ακούραστα τις τελευταίες μέρες για την επιτυχία του αφιερώματος. Με σοβαρότητα, ιδιαίτερη επιδεξιότητα στο χειρισμό του οπτικοακουστικού υλικού και στην απαγγελία των ποιημάτων οι μαθητές εντυπωσίασαν τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η παρουσίαση ενός βίντεο με μαρτυρίες συμπολιτών μας σχετικά με το κλίμα που επικρατούσε τις ημέρες εκείνες.  Το βίντεο με τις συνεντεύξεις αυτές επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Ανθή Μποζίκη και Ελένη Τόγια, με την στήριξη του Διευθυντή του σχολείου μας.

Αρχικά μίλησε ο πρώην Διευθυντής του Λυκείου, κ. Ανδρέας Φουσκαρίνης, ο οποίος ζούσε εκείνη την εποχή στην Αθήνα και βίωσε προσωπικά τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Μοιράστηκε με τους μαθητές τις στιγμές αγωνίας αλλά και εξέφρασε την άποψή του για την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε εκείνες τις μέρες.

DSCF3815

Αμέσως μετά κατέθεσαν τις δικές τους μαρτυρίες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κα. Μιτάκη Σταματίνα (Κοινωνιολόγος), ο κ. Μούλιας Παύλος (Φυσικός) και ο κ. Ραμαντάς Αριστείδης (Φυσικός-Διευθυντής του Λυκείου).  Τέλος μίλησαν τρείς  συμπολίτες μας καταθέτοντας τις δικές τους μαρτυρίες αφού είχαν πολεμήσει και στην Κύπρο.

Για το αφιέρωμα στους φοιτητές του Πολυτεχνείου συνεργάστηκαν οι μαθητές:

1. Θεοδωροπούλου Βασιλεία (αφήγηση-παρουσίαση)

2. Μπατής Νίκος (αφήγηση-παρουσίαση)

3. Γούργουρα Νικολίτσα(απαγγελία)

4. Καραθανάση Ρία (απαγγελία)

4. Γκιάφη Λουίζα (απαγγελία)

5. Μουράτη Αλεξάνδρα (απαγγελία)

6. Φουσκαρίνη Δέσποινα (απαγγελία)

7. Αλεβιζόπουλος Τάκης (αφήγηση)

8. Μυλωνάκη Κωνσταντίνα (απαγγελία)

9. Βατσής Παναγιώτης (απαγγελία)

10. Γιαννακοπούλου Γεωργία (απαγγελία)

11. Ελένη Τόγια (χειρισμό Η/Υ και κατασκευή βίντεο με τις μαρτυρίες συμπολιτών μας)

12. Ανθή Μποζίκη (κατασκευή βίντεο με μαρτυρίες συμπολιτών μας)

13. Τσιλιμίγκρας Θανάσης (προβολή οπτικοακουστικού υλικού)

14. Κοντόγιωργας Νίκος ( διαχείριση ήχου)

DSCF3812

 

Περισσότερες φωτογραφίες υπάρχουν στη Συλλογή Φωτογραφιών του σχολείου μας.

 

17/11/13

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/576

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων