Ολοκληρώθηκαν μέσα στον Μάιο οι δραστηριότητες της φετινής Λέσχης Ανάγνωσης, που φιλοξενήθηκαν στον όμορφο χώρο της βιβλιοθήκης «Άλκη Ζέη» του σχολείου μας.
Ο χειμερινός κύκλος ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου 2025 με τη συνάντηση των βιβλιόφιλων μαθητών μας για την επιλογή του προς ανάγνωση βιβλίου. Στις 6 Φεβρουαρίου 2026 δεκατέσσερις μαθητές από τα τμήματα Α3, Β1, Β2, Β3, Β4, Γ1 και Γ4 συζήτησαν το βιβλίο της Λετισιά Κολομπανί, Η πλεξούδα (μετάφραση: Γιάννης Στρίγκος), εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2021 και στις 20 Φεβρουαρίου παρακολούθησαν την κινηματογραφική του μεταφορά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις διαφορετικές αφηγηματικές «γλώσσες» της λογοτεχνίας και της έβδομης τέχνης.
Ο εαρινός κύκλος ξεκίνησε με την πρώτη συνάντηση στις 3 Απριλίου, όταν οι μαθητές επέλεξαν το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, Με κλειστά μάτια, εκδ. Μεταίχμιο 2022. Την Παρασκευή 22 Μαΐου οι βιβλιοφάγοι συναντήθηκαν ξανά, αντάλλαξαν απόψεις για το βιβλίο, ανακάλυψαν πτυχές που δεν είχαν σκεφτεί αλλά που σκέφτηκε ο διπλανός τους και παρουσίασαν σημεία του μυθιστορήματος που τους άρεσαν ιδιαίτερα. Τέλος, πήραν μέρος στο βιωματικό παιχνίδι «Με κλειστά μάτια», με το οποίο αισθάνθηκαν την αξία της «τυφλής εμπιστοσύνης» προς τους αληθινούς φίλους.
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παναγιώτα Παππά – Μαρία Πετρίδου



