Να αυτοκτονήσουν ήθελαν 14 νεαροί

Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν να αποτρέψουν την αυτοκτονία 14 νεαρών ηλικίας από 13 ως 18 ετών οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδιών κατάφεραν να τα σταματήσουν πριν κάνουν πράξη όσα είχαν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, τις αυτοκτονίες δεκατεσσάρων νέων ανθρώπων και συγκεκριμένα δεκατριών Ελλήνων και ενός αλλοδαπού στο εξωτερικό, εκ των οποίων οι εννέα είναι ανήλικοι και οι πέντε ενήλικες, απέτρεψαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισαν στο ίντερνετ μηνύματα απελπισίας και αναγγελίες για αυτοκτονίες, καθώς περιόδευαν για προληπτικούς λόγους στο διαδίκτυο το τρίμηνο από 14 Ιουλίου έως 14 Οκτωβρίου.

Οι λόγοι για τους οποίους οι επίδοξοι αυτόχειρες εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν ήταν ψυχολογικά προβλήματα, που προέρχονταν κυρίως από ανεργία, οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις και άλλα παρόμοια.

Σε μια περίπτωση, νεαρός ενώ συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου online, έκανε ταυτόχρονα χρήση αλκοόλ και φαρμάκων, με αποτέλεσμα αφού εντοπίστηκε και ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του να μεταφερθεί σε κρατικό νοσοκομείο, όπου σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Για τον αλλοδαπό ενημερώθηκε η Ιντερπόλ μέσω της οποίας ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του.

Για όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συνδρομή ψυχολόγων, τους οποίους έφεραν σε επαφή με τις οικογένειες για να παρέχουν την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη στους νέους.

Επίσης, έναν επίδοξο αυτόχειρα που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο την πρόθεσή του να βάλει τέρμα στη ζωή του, μεταδίδοντας, μάλιστα, την πράξη αυτή σε ζωντανό χρόνο μέσω κάμερας, απέτρεψε το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το αντίστοιχο Τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για 26χρονο, που εντοπίστηκε σε περιοχή του νομού Λάρισας. Φέρεται ότι δημοσίευσε ηλεκτρονικό μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έλεγε ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει για προσωπικούς λόγους.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν μετά από ανάλυση των ψηφιακών ιχνών τον εν λόγω χρήστη και ενημέρωσαν άμεσα τους οικείους του για την παροχή ψυχολογικής ή οποιαδήποτε άλλης υποστήριξης απαιτείται.

Παράλληλα, για όλες τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

 

Πηγή: ERT-online

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων