- Εργασίες Α’ Τετραμήνου
- Εργασίες Β’ Τετραμήνου
- Πείραμα του Ερατοσθένη
Για το πείραμα του Ερατοσθένη, όπως έχουμε πει και στην τάξη, θα χρειαστείτε τα παρακάτω links.- Για την ώρα που είναι ο ήλιος στο ζενιθ (δηλαδή είναι “ακριβώς” μεσημέρι) μπορείτε να τη βρείτε στην σελίδα: https://www.suncalc.org/. Η ώρα θα είναι μεταξύ 12:13 και 12:18
(Ίσως είναι λίγο διαφορετική η εικόνα από αυτή που είδαμε στην τάξη) - Για τις συντεταγμένες του τόπου που κάνουμε το πείραμα, θα χρησιμοποιήσουμε τους χάρτες της Google στην διεύθυνση: https://www.google.com/maps . Όπως είδαμε και στην τάξη, με δεξί κλικ πάνω στο σημείο που βρισκόμαστε, εμφανίζονται οι συντεταγμένες του τόπου (γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος)
- Για την απόσταση της θέσης μας από τον ισημερινό, θα χρησιμοποιήσουμε την σελίδα https://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm . Θυμίζω ότι πρέπει να τοποθετήσουμε 2 σημεία, το ένα της θέσης μας, και το άλλο θα έχει γεωγραφικό πλάτος μηδέν (0) και γεωγραφικό μήκος το ίδιο με τη θέση μας.
- Για την ώρα που είναι ο ήλιος στο ζενιθ (δηλαδή είναι “ακριβώς” μεσημέρι) μπορείτε να τη βρείτε στην σελίδα: https://www.suncalc.org/. Η ώρα θα είναι μεταξύ 12:13 και 12:18
Το μόνο που πρέπει να μετρήσετε το μεσημέρι είναι η σκιά του αντικειμένου που θα τοποθετήσετε. Το αντικείμενο μπορούμε να το μετρήσουμε πριν η μετά από το πείραμα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τις υπόλοιπες μετρήσεις.
Η ημερομηνία που πρέπει να κάνετε το πείραμα είναι Κυριακή 20 Μαρτίου 2022!
Καλή διασκέδαση και καλές μετρήσεις!
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.