• Πείραμα του Ερατοσθένη
    Για το πείραμα του Ερατοσθένη, όπως έχουμε πει και στην τάξη, θα χρειαστείτε τα παρακάτω links.

    • Για την ώρα που είναι ο ήλιος στο ζενιθ (δηλαδή είναι “ακριβώς” μεσημέρι) μπορείτε να τη βρείτε στην σελίδα: https://www.suncalc.org/. Η ώρα θα είναι μεταξύ 12:13 και 12:18
      (Ίσως είναι λίγο διαφορετική η εικόνα από αυτή που είδαμε στην τάξη)
    • Για τις συντεταγμένες του τόπου που κάνουμε το πείραμα, θα χρησιμοποιήσουμε τους χάρτες της Google στην διεύθυνση: https://www.google.com/maps . Όπως είδαμε και στην τάξη, με δεξί κλικ πάνω στο σημείο που βρισκόμαστε, εμφανίζονται οι συντεταγμένες του τόπου (γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος)
    • Για την απόσταση της θέσης μας από τον ισημερινό, θα χρησιμοποιήσουμε την σελίδα https://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm . Θυμίζω ότι πρέπει να τοποθετήσουμε 2 σημεία, το ένα της θέσης μας, και το άλλο θα έχει γεωγραφικό πλάτος μηδέν (0) και γεωγραφικό μήκος το ίδιο με τη θέση μας.

Το μόνο που πρέπει να μετρήσετε το μεσημέρι είναι η σκιά του αντικειμένου που θα τοποθετήσετε. Το αντικείμενο μπορούμε να το μετρήσουμε πριν η μετά από το πείραμα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τις υπόλοιπες μετρήσεις.

Η ημερομηνία που πρέπει να κάνετε το πείραμα είναι Κυριακή 20 Μαρτίου 2022!

Καλή διασκέδαση και καλές μετρήσεις!


 

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων