ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΛΩΤΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η φορολόγηση του επιδόματος αλλοδαπής των δασκάλων του εξωτερικού

Ιούν 201422

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η φορολόγηση του ειδικού επιμισθίου (επιδόματος) που λαμβάνουν οι δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν αποσπώνται στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Το…

 

ύψος του ειδικού  αυτού  επιμισθίου  καθορίζεται ανάλογα  με την χώρα που θα αποσπαστεί ο κάθε δάσκαλος και τις τοπικές συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν.

Το επίμαχο επίδομα χορηγείται στους δασκάλους προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αντιμετώπισης των ειδικών συνθηκών διαβίωσης που υπάρχει  σε κάθε χώρα της αλλοδαπής.

Δηλαδή, όπως αναφέρει η υπ΄  αριθμ. 1164/2014 απόφαση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το εν λόγω επίδομα χορηγείται προς κάλυψη των δαπανών, στις  οποίες οι δάσκαλοι  υποβάλλονται λόγω της υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί στο εξωτερικό.

Κατά συνέπεια αποφάνθηκαν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι το επίμαχο επίδομα σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος, καθώς έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί προσαύξηση μισθού. Ειδικότερα, κρίθηκε αντισυνταγματικό το άρθρο 22 του νόμου 2954/2001.

Επιπρόσθετα είναι αντισυνταγματική  η φορολόγησή του καθώς επιβλήθηκε αναδρομικά.
Όμως λόγω της αντισυνταγματικότητας η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση.

ΠΗΓΗ:http://www.trelokouneli.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιούνιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in



 

Σαν σήμερα

23/5/1878: Η Κύπρος προσαρτάται στην Αγγλία, έπειτα από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων