ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΛΩΤΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οι μαθητές στην Ελλάδα έχουν τις μικρότερες διακοπές

Νοέ 201514
Πώς γίνεται η κατανομή στην Ευρώπη – Οι εξετάσεις και ο ρόλος του κλίματος

Πίνακας με τις σχολικές διακοπές και τις αργίες σε όλη την Ευρώπη

Νοέ 201514

Στη λογική της τρόικας και του μνημονίου είναι και η κατάργηση αργιών και διακοπών και η αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων, οι περικοπές στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

Έτσι, οργιάζει η σκόπιμη παραπληροφόρηση και η κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της καλλιέργειας του «κοινωνικού αυτοματισμού», δηλαδή της πανάρχαιας συνταγής του «Διαίρει και βασίλευε» (πώς να στρέφεις την μια καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ούτως ώστε να μένει στο απυρόβλητο η εκάστοτε κυβέρνηση και η οικονομική και πολιτική ελίτ που εξυπηρετεί).

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων δίνει και με συνημμένο πίνακα, αποκαλυπτικά στοιχεία για τις διακοπές και τις αργίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρώπης.

 

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία για την Οργάνωση του σχολικού χρόνου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Ευρώπης, η Ελλάδα δεν έχει τις μεγαλύτερες διακοπές και αργίες.

Οκτώ (8) τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών και αργιών ως σύνολο, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Ελβετία. Περίπου τον ίδιο με την Ελλάδα αριθμό ημερών διακοπών και αργιών ως σύνολο έχουν η Φινλανδία, η Σουηδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ο θεσμός των ολιγοήμερων ή εβδομαδιαίων διακοπών στο τέλος κάθε σχολικού τριμήνου, διακοπές για τις Απόκριες κ.ο.κ. Έτσι π.χ. η Γερμανία που έχει μόνο 6 εβδομάδες καλοκαιρινών διακοπών, έχει όμως 33 ημέρες διακοπών συνολικά για Χριστούγεννα – Πάσχα και άλλες 37 ημέρες διακοπών στο τέλος των τριμήνων και για τις Απόκριες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις αργίες (εθνικές και θρησκευτικές γιορτές) η Γερμανία και η Κύπρος ξεπερνάνε την Ελλάδα, ενώ ίδιο περίπου αριθμό αργιών έχουν Ιρλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ολλανδία. Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Φώτης Ποντικάκης Αθανάσιος Σακελλαρίδης
πηγή:xeniglossa.gr

Ξεχάστε τις καλοκαιρινές διακοπές-Δάσκαλοι και καθηγητές στα δικαστήρια!!!!

Νοέ 201514

Τους δάσκαλους και τους καθηγητές εκπαιδεύει για… γραμματείς το κουαρτέτο των δανειστών «κόβοντας» στην ουσία τις πολυήμερες καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι δανειστές απαιτούν να μπει τέλος στις παρατεταμένες διακοπές των εκπαιδευτικών προκειμένου όπως σημειώνει η εφημερίδα «Αγορά» να προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες στην απονομή της δικαιοσύνης.

Το κουαρτέτο έχει θέσει επιτακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο της… νέας καλοκαιρινής ιδιότητας που θέλει να επιβάλει στους εκπαιδευτικούς δεδομένων και των κενών που υπάρχουν στις θέσεις διοικητικού προσωπικού στα δικαστήρια που αποτελούν και την κύρια αιτία της μεγάλης καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: taxalia με πληροφορίες από την εφημερίδα Αγορά—–http://www.greekteachers.gr/

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ….

Οκτ 201525

http://www.paraxeno.com/5274/to-meli-ine-farmako-i-therapies-pou/

ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: Ποιοι πολιτικοί θα πληρώσουν τις «πενταροδεκάρες» του κ. Φίλη

Οκτ 201525

Μπορεί ο ΦΠΑ (6% και 13% ανά περίσταση) στην ιδιωτική Παιδεία να φαντάζει «πενταροδεκάρες» στα μάτια του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ωστόσο την άποψη αυτή δεν ενστερνίζονται δάσκαλοι και γονείς, ανάμεσα τους και πάρα πολλά μέλη της πολιτικής ζωής του τόπου, που επέλεξαν να επενδύσουν σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των τέκνων τους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φίλης αφού πρώτα ομολόγησε πως η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να βρει τα ισοδύναμα μέτρα που υπόσχονταν προεκλογικά, χαρακτήρισε… πενταροδεκάρες τα επιπλέον χρήματα που καλείται να δαπανήσει κάθε νοικοκυριό που επιλέγει την ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά του. Αργότερα, προσπάθησε να εξηγήσει πως η φράση του ήταν «σχήμα λόγου», όμως φευ… Κανείς δεν πείστηκε από τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, με κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σεβαστάκη να συμπληρώνει πως «δεν θα μας κοστίσει πολιτική ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας». Προφανώς, Έλληνες φορολογούμενοι – γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών ή σε μία σχολή ή ακόμα και σε κάποιο ιδιωτικό λύκειο, δεν ανήκουν στην εκλογική πελατεία της Κουμουνδούρου.

Ανάμεσα στους… πληγέντες από την επιβολή του ΦΠΑ είναι και αρκετοί γνωστοί πολιτικοί, που επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση για τους γόνους τους. Μπορεί οι ίδιοι να μην «στενάξουν» όσο μία μέση ελληνική οικογένεια από την επιβάρυνση, ωστόσο, το χέρι θα μπει λίγο πιο βαθιά στην τσέπη. Στους… τυχερούς που εξαιρούνται από τον φόρο (σ.σ. η επιβολή ΦΠΑ δεν αφορά παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία) είναι, πάντως, ο πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέλεξε δυο από τα ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία για να στείλει τους γιους του, Φοίβο – Παύλο και Ορφέα – Ερνέστο την στιγμή που εκατοντάδες δημόσια σχολεία «ψυχορραγούν» από το ερεβώδες κενό στην εκπαίδευση. Το ένα εξ” αυτών είναι το ιστορικό νηπιαγωγείο «Χιλλ» στην Πλάκα (σ.σ το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έχουν επιλέξει κατά το μακρινό παρελθόν τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, γνωστά «τζάκια» της Αθήνας και άλλες εύπορες οικογένειες για τους γόνους τους). Το δεύτερο είναι η «Αγκάλη» που πάει ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Τσίπρα – Μπαζιάνα, με το κόστος να ανέρχεται στις 16.000 ευρώ ετησίως.

kamenos

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τον Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει επιλέξει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Κωστέα – Γείτονα» για τους τρεις γιους του Λευτέρη, Νίκο και Γιάννη.

loverd1212

ΦΠΑ θα πληρώσει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς έχει επιλέξει την «Εκπαιδευτική Αναγέννηση για τα παιδιά του.

adonis-georgiadhs-2-805x450

«Κάτι» παραπάνω θα κοστίσει και στον Άδωνι Γεωργιάδη η μαθητική χρονιά, καθώς μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου επέλεξαν το φημισμένο Κολλέγιο Αθηνών ως το καταλληλότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα για τα παιδιά τους.

karamanlis

Πλήγμα και για την οικογένεια Καραμανλή, καθώς τα δίδυμα πηγαίνουν στην «Εράσμιο Ελληνογερμανική Σχολή» μετά την πρώτη -και τελευταία- εμπειρία τους από δημόσιο σχολείο, όταν ήταν ακόμη στο νηπιαγωγείο.

mitsotakis

Κάθε επιλογή έχει κόστος και το επιπλέον καλείται να καλύψει τώρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έχει επιλέξει το Κολλέγιο Αθηνών), ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε πως δήλωσε ότι στόχος του σε περίπτωση που εκλεγεί πρόσεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι να παλέψει για την κατάργηση του ΦΠΑ. Σε ερώτηση δε που του τέθηκε για το αν θα έστελνε το παιδί του σε δημόσιο σχολείο, ο ίδιος απάντησε πως: «Όχι. Δεν είναι η δημόσια εκπαίδευση αυτή που πρέπει. Αν έχω την δυνατότητα, που την έχω, θα το στείλω σε ιδιωτικό. Είναι το δικαίωμα του γονιού στον ανταγωνισμό».

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί εδώ και δεκαετίες επιλογή για τους γόνους των πολιτικών οικογενειών, απ’ όποια πλευρά του πολιτικού τόξου κι αν προέρχονται. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί εκείνο της τέως γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, που ενώ υποστήριζε στη Βουλή πως είναι κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η κόρη της Βασιλεία πήγαινε στο Αμερικάνικο Κολέγιο και ακολούθως στου Deree για σπουδές στα Οικονομικά.

Σημείο αναφοράς, πάντως, αποτελεί το Κολλέγιο Αθηνών που συνεχίζει την παράδοση, έχοντας φιλοξενήσει στα θρανία του γενιές και γενιές πολιτικών γόνων, όπως τον γιο του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Σαμαρά που αποφοίτησε το καλοκαίρι του 15′, όλα τα παιδιά του Γιώργου Βουλγαράκη, Παυλίνα, Διονύση και Αποστόλη, την κόρη της Λούκας Κατσέλη, Αμαλία, την Μαργαρίτα Παπανδρέου, κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, τον Κωναταντίνο Λιάπη (γιο του πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη) και πολλούς ακόμη που ψήφισαν «δαγκωτό» στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ:http://www.ereportaz.gr/

Η απόδειξη του θαύματος του Αγίου Φωτός

Απρ 20158

ΚΑΝΕ ΣΤΑΧΤΗ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Απρ 20152

ΠΕΙΡΑΜΑ «Η ΠΙΣΣΑ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ»

Απρ 20152

Συγκινητικό Τραγούδι της Μελίνας Ασλανίδου απάντηση σε Bild, Σόιμπλε και Μέρκελ

Μαρ 201526

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις… ένας στίχος δέκα χιλιάδες νοήματα. Ντυμένα με μουσική εκατομμύρια καρδιοχτύπια… Ένα βίντεο κλίπ με πολλά νοήματα και πολλούς αποδέκτες…
Ένα λιθαράκι για την Ελλάδα. Ένα λιθαράκι για την πατρίδα. (ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ)

 Η Μελίνα Ασλανίδου αποφάσισε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στους δανειστές μας με στίχους γεμάτους ιστορία και πολιτισμό. Μέσα από το δικό της χώρο και τρόπο έκφρασης θέλησε να δώσει το παρών και να υπερασπιστεί τη χώρα της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει. Μια εκπληκτική εκτέλεση με στίχους που ξεχειλίζουν συναίσθημα και πολιτισμό, μια δυναμική και έντονα φορτισμένη φωνή που μπορούν να μας θυμίσουν γιατί πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά. Αξιέπαινη κίνηση!Συγχαρητήρια Μελίνα!

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/03/video-bild.html#ixzz3VSnv1QHf

Οι πιο φτωχοί στην Ελλάδα πλήρωσαν διπλά την κρίση

Μαρ 201522

Οι αναποτελεσματικές πολιτικές και η άδικη φορολόγηση ενδυνάμωσαν τους ισχυρούς, αποδεικνύει έρευνα των Τάσου Γιαννίτση και Σταύρου Ζωγραφάκη

Οι πιο φτωχοί στην Ελλάδα πλήρωσαν διπλά την κρίση

Το Βερολίνο το είχε επισημάνει επανειλημμένως. Και διά στόματος Ανγκελα Μέρκελ και διά στόματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Λυπάμαι τους φτωχούς Ελληνες επειδή ο επιμερισμός των φορολογικών βαρών τούς αδικεί» είχαν με αρκετές ευκαιρίες δηλώσει τόσο η καγκελάριος όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μόλις την περασμένη Δευτέρα μας θυμήθηκε από τη μακρινή Ινδία για να εκφράσει τη συμπόνια της για τους έλληνες φορολογουμένους.
Μια μελέτη του γερμανικού ιδρύματος οικονομικών ερευνών Hans Boekler Stiftung που παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο επιτρέπει, με βάση την εξέλιξη των εισοδημάτων την περίοδο 2008-2014, την εκπόνηση μιας εικόνας της ελληνικής κοινωνίας που προκαλεί ρίγος. Οι συγγραφείς της, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αθήνας Τάσος Γιαννίτσης και ο αναπληρωτής καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής Σταύρος Ζωγραφάκης, δείχνουν ότι η κατάσταση στη χώρα έχει πλέον εντελώς ξεφύγει και ότι η φτώχεια και η περιθωριοποίηση, όπως συνάγεται από έναν «Δείκτη της απελπισίας», τείνουν να γίνουν το σήμα κατατεθέν των οικονομικά κατώτερων στρωμάτων.

«Πρόκειται για την πρώτη πλήρη ανάλυση της κατάστασης στην Ελλάδα, για ορόσημο της επιστημονικής έρευνας»
τόνισε στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ιδρύματος Γκούσταβ Χορν.
Η δημοσιοποίηση της έρευνας των Γιαννίτση – Ζωγραφάκη κατέδειξε, πέρα από τις αντικειμενικά δραματικές επιπτώσεις της κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία, και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις για την υπέρβαση της κρίσης καθ’ υπαγόρευση βεβαίως της τρόικας των πιστωτών.
Αδικιών το ανάγνωσμα
Οι ερευνητές κατέδειξαν ότι, ενώ το 10% των φτωχότερων νοικοκυριών είχε την πενταετία της κρίσης απώλεια εισοδήματος της τάξεως του 86%, οι απώλειες του 30% των υψηλότερων εισοδημάτων δεν ξεπέρασαν το 17%-20%! Παρά τα χαράτσια της ΔΕΗ, παρά τον άδικο ΕΝΦΙΑ, παρά τις διαμαρτυρίες για «δημεύσεις περιουσιών». Διότι μετά την ανεργία – που, παρεμπιπτόντως, εκτινάχθηκε τα χρόνια αυτά από το 7,3% στο 26,6%, ενώ η ανεργία των νέων έφθασε στο 44% – ο μεγαλύτερος παράγοντας που συνεισέφερε στην όξυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων και στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού ήταν τα φορολογικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για τη μείωση των ελλειμμάτων και την πλήρωση των άλλων απαιτήσεων των πιστωτών της χώρας.
Η έκθεση διακρίνει τα εισοδήματα με βάση τις πηγές και τα κατατάσσει σε δέκα κατηγορίες (στην κατηγορία 1 τα χαμηλότερα, στην κατηγορία 10 τα υψηλότερα). Η ανάλυση των ερευνητών συνδυάζει τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας και την πορεία των εισοδημάτων στην Ελλάδα και χρησιμοποιεί έναν «δείκτη της απελπισίας» που αποτυπώνει την πίεση που δέχθηκαν τα νοικοκυριά από τη μείωση των μισθών και την αύξηση της ανεργίας. Ο συνδυασμός των στοιχείων αυτών δείχνει ότι η φτωχοποίηση έπληξε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Φαίνεται επίσης ότι όσο τα εισοδήματα ανεβαίνουν την κλίμακα από το 1 ως το 10 τόσο το πλήγμα εξασθενεί.
Κατά μέσον όρο το ετήσιο εισόδημα μειώθηκε από τις 23.100 ευρώ που ήταν το 2008 στις 17.900 ευρώ το 2012. Κερδισμένοι και χαμένοι εντοπίζονται σε όλες τις εισοδηματικές βαθμίδες και τα κοινωνικά στρώματα, ανάλογα με τις πηγές του εισοδήματος, το είδος και τον κλάδο της απασχόλησης. Η έρευνα καταδεικνύει ωστόσο καταφανώς ότι οι απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας υπέστησαν πολύ μεγαλύτερες μισθολογικές περικοπές και συντριπτικά ισχυρότερο πλήγμα από την ανεργία συγκρινόμενοι με τους απασχολουμένους στον δημόσιο τομέα.
Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση, στον πίνακα που δημοσιεύει «Το Βήμα» φαίνεται ξεκάθαρα η άνιση επιβάρυνση των νοικοκυριών. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και των φορολογούμενων εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων που έγινε κατά την περίοδο της κρίσης ήταν τεραστίων διαστάσεων και συνέπεσε με μια συγκυρία δραματικής συρρίκνωσης της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων.
Και αυτό εξαιτίας αφενός της κατάργησης του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ (σε ό,τι αφορά τη φορολογία εισοδήματος) και αφετέρου της φορολόγησης όλων ανεξαιρέτως των ακινήτων, των χέρσων χωραφιών συμπεριλαμβανομένων. Η διεύρυνση αυτή όμως ήταν συντριπτικά ανισοβαρής – με… συντριμμένες ασφαλώς τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.
Ετσι η έρευνα αποκαλύπτει ότι την περίοδο 2008-2012 οι άμεσοι φόροι που κατέβαλαν οι ασθενέστεροι εισοδηματικά Ελληνες (από το 1 ως το 5 της κλίμακας) αυξήθηκαν κατά 125,9%, ενώ οι φόροι που κατέβαλαν οι ισχυρότεροι εισοδηματικά (από το 6 ως το 10 της κλίμακας)… μειώθηκαν κατά 9%! Αλλωστε, αν συνυπολογιστούν και οι φόροι επί των ακινήτων (οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 1.071% για τους grosso modo «πλούσιους» αλλά κατά 1.420% για τους «φτωχούς»), συνολικά η φορολόγηση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του ελληνικού λαού αυξήθηκε κατά 337,7%, ενώ η φορολόγηση των ισχυρότερων (άρα και ανθεκτικότερων στην κρίση) αυξήθηκε μόλις κατά 9%.
Και όπου η πολιτική που ακολουθήθηκε έχει να επιδείξει επιτυχίες όπως, για παράδειγμα, στο θέμα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης των μισθών, το τίμημα ήταν δυσανάλογο: Στην απώλεια 25 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εισοδήματα και 50 δισ. στο ΑΕΠ αντιστοιχεί μια αύξηση των εξαγωγών μόλις κατά 3,6 δισ.

«Η αναποτελεσματική διαχείριση της κρίσης, σε συνδυασμό με την ιδεολογική ανελαστικότητα και τα κατεστημένα πολιτικά συμφέροντα, καθιστά την έξοδο από την κρίση πιο περίπλοκη και οδυνηρή»
συμπεραίνουν οι καθηγητές Τάσος Γιαννίτσης και Σταύρος Ζωγραφάκης.
ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr/
« Παλιότερα άρθρα
Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Σύνδεση 

Πρόσφατα σχόλια    Top
     
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων