Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Αντιμετώπιση, Πρόληψη, Ερμηνεία»

ΘΕΜΑ: «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Αντιμετώπιση, Πρόληψη, Ερμηνεία»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

σας καλούμε σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα». Την ημερίδα αυτή συνδιοργανώνουν, έπειτα από απόφαση των Ολομελειών τους, είκοσι δύο από τα είκοσι τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της χώρας και πιο συγκεκριμένα:  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο), Β. Αιγαίου (1ο, 2ο), Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (1ο, 2ο, 3ο, 4ο), Κρήτης, Ν. Αιγαίου (1ο, 2ο), Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας. Βασικό στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η συνεισφορά στη συζήτηση για τις εκδηλώσεις βίας που προβληματίζουν έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η συνακόλουθη υποστήριξη των σχολικών μονάδων, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου με τη μορφή συζήτησης σε τρία «στρογγυλά τραπέζια» όπου ειδικοί επιστήμονες θα  τοποθετηθούν με σύντομες εισηγήσεις, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα να καταθέσετε και τις δικές σας ερωτήσεις προς τους/τις εισηγητές/τριες. Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/KSkryuDFpekeQoqW6 . Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε εκ νέου τα στοιχεία σας, ώστε να σας αποσταλεί η βεβαίωση συμμετοχής. Οι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση του κάθε «τραπεζιού» βρίσκονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι συζητήσεις θα μαγνητοσκοπηθούν και θα είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση και μετά το τέλος της εκδήλωσης, στις ίδιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Πρόσκληση προς Εκπαιδευτικούς «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα»

Πρόγραμμα

Αφίσα Ημερίδας 12-02-2022

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση