>

Κοσμογονικές αλλαγές παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στον χώρο της φωτογραφίας, ο οποίος από τη μία γνωρίζει πληθυσμιακή έκρηξη, ενώ από την άλλη βρίσκεται ολοένα και συχνότερα απλήρωτος, εκτεθειμένος σε απάτες και απροστάτευτος απέναντι σε κάθε είδους ιντερνετικές τυποκλοπίες.

Η μία όψη του νομίσματος θέλει τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις να θρέφουν νέες φουρνιές επίδοξων φωτογράφων-κυβερνοναυτών, οι οποίοι εξοπλισμένοι πλέον με υψηλών δυνατοτήτων, εξαιρετικά εύχρηστες και οικονομικές ψηφιακές μηχανές, παριστάνουν τους επαγγελματίες, ανεβάζοντας online κατά συρροή, στο πλαίσιο της Web 2.0 συμμετοχικότητας, τα οπτικά τους «κατορθώματα».
Για ασφαλή ψηφιακά «κλικ»

Η άλλη όψη θέλει την παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας και την παράνομη διακίνηση φωτογραφικού υλικού στον Ιστό να έχει καταστεί υπόθεση ενός απλού «δεξιού κλικ», λαμβάνοντας, μάλιστα, διαστάσεις επιδημίας.

Λύση στο πρόβλημα των εν λόγω τυποκλοπιών έρχεται να δώσει μια νέα υπηρεσία ονόματι Photrade (www.photrade.com), η οποία έκανε το ντεμπούτο της προ ημερών από το βήμα της έκθεσης DEMOfall08 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Η Photrade έρχεται να λειτουργήσει ως ιστοχώρος αποθήκευσης, οργάνωσης, διακίνησης, προστασίας καθώς και πώλησης φωτογραφικού υλικού. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των λοιπών photo-sharing websites, η εν λόγω υπηρεσία δίνει έμφαση περισσότερο στην εμπορική εκμετάλλευση και διαφύλαξη των φωτογραφιών παρά στην απλή αποθήκευσή τους.

Μέσω της Photrade οι χρήστες είναι σε θέση να πωλούν το υλικό τους σε τιμές τις οποίες οι ίδιοι ορίζουν, να αποκομίζουν κέρδη από μια ενδεχόμενη διαφημιστικού τύπου χρήση αυτού, να «παρακολουθούν» τα ίχνη του στον κυβερνοχώρο και να ελέγχουν απόλυτα την online τύχη του.

Καινοτομίες
Πιο συγκεκριμένα, η Photrade θέτει εμπόδια στην παράνομη χρήση φωτογραφιών, εφαρμόζοντας μια σειρά από «καινοτόμες» πρακτικές όπως η εμφύτευση ειδικών υδατοσήμων στις ψηφιακές εικόνεςκαι η ιχνηλασία της online πορείας αυτών (LinkFind, LinkBlock).

Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους να κερδίζουν χρήματα είτε πουλώντας τα έργα τους είτε λαμβάνοντας μερίδιο από διαφημίσεις.

Ουσιαστικά, η Photrade φιλοδοξεί να συγκεντρώσει επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους, διαφημιστές, εκδότες καθώς και απλούς πολίτες του διαδικτύου, οι οποίοι ψάχνουν, δωρεάν ή μη, φωτογραφικό υλικό διά της νόμιμης οδού.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ…
Επί του παρόντος η υπηρεσία, όντας σε δημόσια beta έκδοση, μοιράζει δωρεάν, λογαριασμούς (pro accounts) με δυνατότητα αποθήκευσης απεριόριστου αριθμού φωτογραφιών. Η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται με ημερομηνία λήξης καθώς, αρχής γενομένης από τον επόμενο χρόνο, οι εν λόγω λογαριασμοί θα κοστίζουν 25 δολάρια έκαστος ετησίως…
Πηγή:Έθνος



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση