Άρθρα για ‘ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ’

     Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου είναι ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας και μέχρι σήμερα παραμένει το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας.     Κτίσθηκε το 1909 με χρήματα που διέθεσε ο Αλέξιος Αθανασάκης από την Πορταριά του Πηλίου. Πρόκειται για ένα ισόγειο νεοκλασικό κτήριο με συνολικό εμβαδόν 870 τ.μ. που περιλαμβάνει… (συνέχεια…)

Αλήθεια, είναι καλό τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη; Οι απόψεις για το αν είναι σωστό ή όχι να λέμε την αλήθεια στα παιδιά για την ύπαρξη του Άγιου-Βασίλη ποικίλουν.      Πολλοί ισχυρίζονται πως δεν είναι σωστό να τους λέμε ψέματα στα παιδιά ενώ τα μαθαίνουμε ότι δεν είναι σωστό να λέμε ψέματα…. (συνέχεια…)

         Η οικογένεια του Αγίου Βασιλείου είχε 11 παιδιά (5 αγόρια και 6 κορίτσια) και όλοι διακρίθηκαν στη χριστιανική πίστη. Ο Άγιός μας γεννήθηκε στην Νεοκαισαρεία το 330 μ.Χ. περίπου δηλαδή πριν 1670 χρόνια. Σπούδασε στην Αθήνα σε φιλοσοφικές σχολές μαζί με το φίλο του Άγιο Γρηγόριο τον θεολόγο και πέθανε σε… (συνέχεια…)

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας ,oι μαθητές της τάξης μας ( ΣΤ΄ του 29ου Δημοτικού σχολείου Βόλου ) δημιούργησαν διαφημίσεις χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.        Με το δικό τους τρόπο τα παιδιά προσπάθησαν να μας πείσουν ν΄ αγοράσουμε τα προϊόντα τους.         Πάντα όμως οι διαφημίσεις έχουν το στοιχείο της υπερβολής. Γι΄… (συνέχεια…)

  Ο Νοέμβριος είναι ο ενδέκατος μήνας του Γρηγοριανού ημερολογίου, με διάρκεια 30 ημερών. Το όνομά του είναι ο εξελληνισμένος τύπος του λατινικού November, (από το novem, που σημαίνει εννέα 9). Στους αρχαίους Ρωμαίους το έτος άρχιζε από το μήνα Μάρτιο, αλλά αργότερα όταν προστέθηκαν και οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος (από τον αυτοκράτορα Νουμά… (συνέχεια…)

Ένα απίστευτο γεγονός απάτης με την τράπεζα θεμάτων της Α’ Λυκείου και «πρωταγωνιστή» μεγάλο ιδιωτικό σχολείο,  αναδεικνύει το χάος και την ανομία που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς και την ανεπάρκεια του συστήματος της τράπεζας θεμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ (oiele.gr) – η οποία επικαλείται δημοσίευμα του i-school – σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της… (συνέχεια…)