Σήμερα επισκεφθήκαμε τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του χωριού, ο οποίος άναψε ύστερα από πάρα πολλά χρόνια για να εξοικειωθούν οι μικροί μαθητές με τη διαδικασία που ψήνονταν το ψωμί τα παλιότερα χρόνια, συνδυάζοντας έτσι με τον προσφορότερο τρόπο τα μαθήματα της γλώσσας στην ενότητα “Του κόσμου το ψωμί”, όπως και το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε την ιδιοκτήτρια του παραδοσιακού ξυλόφουρνου, κυρία Χρύσα Κάβουρα, που μας επέτρεψε να τον χρησιμοποιήσουμε, την κυρία Αντριάννα Καραμανή και την κυρία Μαρία Δημητροκάλλη για την πολύτιμη βοήθειά τους σε επίπεδο συμβουλών και προεργασίας.
Τελικά το ψωμί που οι ίδιοι οι μαθητές έψησαν, ήταν το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου.