TCExam

Τελευταία Ενημέρωση: Πέμπτη 12/11/2015

TCExam is a Computer Based Assessment (CBA) software system (also know as CBT – Computer Based Testing or e-exam) that enables educators and trainers to author, schedule, deliver, and report on surveys, quizzes, tests and exams.

Η εγκατάσταση του TCExam έγινε σε Ubuntu 10.04 και είναι αρκετά εύκολη. Υπάρχει η σχετική τεκμηρίωση για την εγκατάσταση στον ιστότοπο του λογισμικού. Είναι στην ελληνική γλώσσα και υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες.

Και πάμε τώρα στα προβλήματα, καθώς και στην επίλυσή τους που προέκυψαν από τη χρήση του TCexam (ελληνικά στο pdf, προεπιλεγμένη γλώσσα, ρυθμίσεις για την αποστολή e-mail στον μαθητή με τα αποτελέσματα του τεστ, εμφάνιση κλπ)

Διόρθωσα 4 αρχεία αφού προηγουμένως πήρα αντίγραφο από το καθένα.

Παρατήρηση: Οι αριθμοί των γραμμών που αναφέρονται παρακάτω αρχεία έχουν αλλάξει στις νεότερες εκδόσεις του tcexam καθώς και οι διαδρομές των αρχείων στις νεότερες εκδόσεις του Ubuntu.

1ο αρχείο /var/www/tcexam/shared/config/tce_pdf.php για τα ελληνικά στα pdf
Ευτυχώς η λύση είναι πολύ απλή… αλλαγή της γραμματοσειράς σε 2 γραμμές του αρχείου. Από helvetica σε… dejavusans στη γραμμή 138 και 148 και επίσης στο αρχείο αυτό μπορούν να μπουν και οι τίτλοι (π.χ. όνομα σχολείου, τάξη, μάθημα κλπ), στις γραμμές 58 και 63, που θα φαίνονται στην εκτύπωση (επάνω αριστερά).

2ο αρχείο /var/www/tcexam/shared/config/tce_email_config.php για την αποστολή e-mail με τα αποτελέσματα του τεστ στους μαθητές
(παρατήρηση: ο μαθητής μετά το τεστ βλέπει το βαθμό του, το πλήθος των σωστών και το πλήθος των λανθασμένων ερωτήσεων. Το να του στείλουμε e-mail με τα αποτελέσματα είναι προαιρετικό)

Δήλωση του mail server, username, password (προσοχή δεν είναι κρυπτογραφημένο – είναι text – μετά το τέλος της εγκατάστασης θα πρέπει να αλλάξουμε τα permissions στα αρχεία του TCExam – ακολουθούμε τις οδηγίες [Post Installation and Configuration]). Αλλαγή του τρόπου αποστολής email από sendmail σε smtp – γραμμή 75 – και ενεργοποίηση (αν απαιτείται) της αυθεντικοποίησης του smtp server – γραμμή 114. Το username στη γραμμή 120 και το password στη γραμμή 123 για τον e-mail λογαριασμό του αποστολέα και τέλος στη γραμμή 104 ο mail server.

3o αρχείο /var/www/tcexam/shared/config/tce_config.php για να είναι τα ελληνικά η προεπιλεγμένη γλώσσα όταν συνδέονται οι μαθητές με την εφαρμογή. Στη γραμμή 58 το en γίνεται el.

4o αρχείο /var/www/tcexam/admin/config/tce_config.php για να φαίνονται καλύτερα οι ερωτήσεις στη φόρμα καταχώρησης των απαντήσεων. Στη γραμμή 131 να γίνει από 40 σε 170.

5o αρχείο /var/www/html/tcexam/admin/code/tce_edit_backup.php για αλλαγή στο όνομα του αρχείου αντιγράφου ασφαλείας στο τμήμα της ημερομηνίας. Δηλαδή από YmdHis σε d_m_Y_H.i.s (π.χ. 20151112104532 σε 12_11_2015_10.45.32) είναι στη γραμμή 144 (case ‘backup’, case ‘MYSQL’) στη γραμμή $filename = K_PATH_BACKUP.date(‘d_m_Y_H.i.s’).’_tcexam_backup.sql’;

6o αρχείο /var/www/tcexam/shared/config/tce_config.php – This is a feature to avoid brute forcing the access to TCExam.
To disable it or change the ratio you can edit the K_BRUTE_FORCE_DELAY_RATIO constant. Set it to 0 to disable the delays.

 

καλή επιτυχία…

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © ilias blog          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση