Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Ιταλία

Το Γυμνάσιο Βασιλικού πραγματοποίησε πολυήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία από τις 29/2 έως τις 4/3. Οι φωτογραφίες  και τα σχόλια που ακολουθούν ανήκουν στους μαθητές μας και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις εμπειρίες τους και τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού. Η επίσκεψη έγινε υπό την αιγίδα της Δντριας του Γυμνασίου Βασιλικού Κας Καραμάνου Ευαγγελίας. Συνόδευσαν επίσης οι Κα Γάσπαρη Δήμητρα, η Κα Καραφέρια Ζαχαρούλα και η Κα Μπενέτου Βασιλική.

«Η πρώτη μέρα στην Ιταλία ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Η πτήση μας με το αεροπλάνο ιδιαίτερα,ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα καθώς ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα με αεροπλάνο σε ξένη χώρα. Η περιήγησή μας στην κεντρική πλατεία της πόλης Κόμο με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό και οι όχθες της λίμνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ονειρική». (Κ.Μ.)

κομο   κομο 1

«Παρατήρησα επίσης ότι αντί για εικόνες που έχουν οι Ορθόδοξες εκκλησίες τους Αγίους τους απεικόνιζαν αγάλματα».  (Μ.Θ.)

κομο 2   κομο 3

Την Τρίτη μέρα πήγαμε στο Μιλάνο. Εκεί είδαμε πολλά αξιοθέατα. Τις μεγαλύτερες εντυπώσεις, μου τις άφησε το κάστρο των Σφόρτσα και η εκκλησία. Το κάστρο των Σφόρτσα ήταν τεράστιο, παλιό και πολύ όμορφο. Επίσης με εντυπωσίασε η τάφρος που έχει το κάστρο μιας κι ήταν πολύ βαθιά. Το βράδυ που ξαναπεράσαμε έξω από το κάστρο, ήταν φωτισμένο και πολύ όμορφο. Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη εκδρομή.  (Δ.Α.)

ΜΙΛΑΝΟ 1   MILANO 2   ΠΑΡΚΟ DA VINCI 1   DA VINCI 2

Επίσκεψη στην πόλη του Μπέργκαμο.        

ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ 1   ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ 2

Επίσκεψη στην Φλωρεντία. Μια μεσαιωνική πόλη, ατόφια. Κάθε βράδυ στις 21.00 χτυπά το ρολόι για να κλείσει η πύλη. Νομίζεις ότι θα πεταχτούν Δόγηδες και Δόνες από τις γωνίες.  (Δ.Γ.)

Μια καταπληκτική μέρα σε μια υπέροχη πόλη της Ιταλίας με ωραία αγάλματα , εκκλησίες και την  καταπληκτική της γέφυρα Ponte Vecchio. Εμένα μου άρεσε η γέφυρα και το ποτάμι είναι μια όμορφη θέα και ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα για να επισκεφτεί κάποιος αν τύχει να πάει στην Φλωρεντία!!! Γενικά ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θα την ξανά έκανα άπειρες φορές και μακάρι να μπορούσαμε να κάτσουμε περισσότερο !!!   (Α.Β.)

Φλωρεντία 1   Φλωρεντία 5   Φλωρεντία 2

Η επίσκεψή μου στη Φλωρεντία ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία. Η αρχιτεκτονική του καθεδρικού ναού και η ομορφιά των αγαλμάτων που τον περιβάλλουν ήταν εντυπωσιακές. Η ρεαλιστική απεικόνιση των ανθρώπινων σχημάτων και η λεπτή επεξεργασία των λεπτομερειών μου φέρνουν στο νου τα γλυπτά της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Η γέφυρα Ponte Vecchio πάνω στον ποταμό Άρνο με τα μοναδικά καταστήματά της ήταν μια μαγευτική θέα. Κατά τη διαδρομή μου, συνάντησα και καλλιτέχνες του δρόμου που με τις επιτόπου ζωγραφιές τους δημιουργούσαν ρεαλιστικές εικόνες, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο θαυμασμό στην εμπειρία μου. Αυτή η επίσκεψη μου άρεσε πάρα πολύ και ελπίζω να μπορέσω να επισκεφτώ ξανά αυτήν την όμορφη πόλη.   (Ε.Κ.)

Φλωρεντία 4   Φλωρεντία 3

Επίσκεψη στην Σιένα

Σιένα 1   Σιένα 2   Σιένα 3   Σιένα 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *