Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας

Το Γυμνάσιο Βάρδας συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2016 με 20 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Τάξης στο πρόγραμμα «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» με υπεύθυνο Εκπαιδευτικό τον κ. Χρονόπουλο Θέμη.

Το πρόγραμμα «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» (Social Innovation Relay), υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement, και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου).

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εξοικειωθούν με την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και παράλληλα θα αναπτύξουν τις δικές τους δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα δουλεύοντας σε μικρές ομάδες 2-4 ατόμων. Η διαδικασία υλοποίησής του είναι εύκολη, και απλή για τους συμμετέχοντες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος υλοποιείται διαδικτυακά (online) μέσα από ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση