Διπλή επιτυχία μαθητών-τριών του Γυμνασίου Βάρδας στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) δύο ομάδες μαθητών-τριών της Γ’ τάξης του σχολείου μας που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού αφού οι ιδέες – προτάσεις τους για Κοινωνικές Καινοτομίες αξιολογήθηκαν και επιλέχτηκαν μέσα στις δέκα καλύτερες από συνολικά περίπου 40 προτάσεις ομάδων από 30 σχολικές μονάδες (Γυμνασίων – Λυκείων και ΕΠΑΛ) οι οποίες συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Η μία από τις ομάδες αποτελείται από τις μαθήτριες Πανούτσου Ελπινίκη, Σταυρούλια Ευρυδίκη, Τζεμάλι Στελίνα και τον μαθητή Παπαλάμπρο Τάκη (πρόταση κοινωνικής καινοτομίας με τίτλο Free Choice For Study) .
Η άλλη ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Ζαβό Αλέξη, Γομοστιώτη Θάνο, Βαλογιάννη Νίκο και Γεωργόπουλο Αλέξη (υπέβαλε πρόταση κοινωνικής καινοτομίας με τίτλο Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Στην τελική φάση του Διαγωνισμού τα παιδιά με επίβλεψη και υποστήριξη εθελοντών – συνεργατών του ΣΕΝ καθώς και του υπευθύνου εκπαιδευτικού κ. Χρονόπουλου Θέμη θα επεξεργαστούν και θα διαμορφώσουν περαιτέρω τις ιδέες – προτάσεις τους ώστε να διεκδικήσουν την πρώτη θέση μεταξύ των δέκα καλύτερων Ελληνικών προτάσεων και να εκπροσωπήσουν έτσι την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Social Innovation Relay – SIR).

Αφήστε μια απάντηση