Σεπ 28

Ανακοίνωση

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου από σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 τελεί υπό κατάληψη.

Σεπ 25

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 28-9-2020 ΜΕΧΡΙ 2-10-2020Λήψη αρχείου

Σεπ 18

Ωρολόγιο Πρόγραμμα (21-09-20)

Σεπ 16

Ενημέρωση

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΓΟΝΕΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

 • ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ E-MAIL ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

mail@gym-markop.att.sch.gr

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ/ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ

Σεπ 16

Ενημέρωση

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑ

 

 • ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 • ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1,5 ΜΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ

 

 • ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ

Σεπ 14

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(15-09-20)

Σεπ 12

Ενημέρωση

 Η Υπεύθυνη Δήλωση για χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών μπορεί να υποβληθεί έως και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Απαλλαγή_θρησκευτικά

 

Σεπ 09

Ενημέρωση

 1. Αγιασμός: σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.15 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου, μετά από συνεννόηση της Διευθύντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου στις 10.30. Δεν επιτρέπεται η παρουσία γονέων στον αγιασμό.
 2. Οι μαθητές της Β΄ τάξης θα παραλάβουν τα βιβλία τους την ημέρα του αγιασμού. Οι μαθητές των τάξεων Α΄ και Γ΄ θα παραλάβουν τα βιβλία τους τις επόμενες ημέρες από τους καθηγητές τους.
 3. Οι βρύσες δεν θα χρησιμοποιούνται. Το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν. Οι μαθητές οφείλουν να έχουν ατομικό φαγητό και νερό (από το σπίτι).
 4. Θα παρακαλούσαμε τους γονείς-κηδεμόνες να θερμομετρούν τα παιδιά τους πριν να φύγουν από το σπίτι για να έρθουν στο σχολείο (καθημερινά).

Σεπ 09

Ενημέρωση

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου να προσκομίσουν συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας το συντομότερο δυνατόν στις γυμνάστριες του σχολείου. Σε άλλη περίπτωση οι μαθητές δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Ατομικό δελτίο υγείας μαθητήΛήψη αρχείου

Σεπ 09

Ενημέρωση

Αν  δημιουργηθούν διδακτικά κενά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου θα γίνεται τροποποίηση του προγράμματος της ημέρας και οι μαθητές θα αποχωρούν σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα. Άρα οι γονείς- κηδεμόνες θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παραλαβή των παιδιών τους.

Σεπ 09

Απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικώνΛήψη αρχείου

Σεπ 09

ΕνημέρωσηΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Σεπ 09

ΕνημέρωσηΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Σεπ 07

Φόρμα- στοιχεία επικοινωνίας γονέων-κηδεμόνων

Παρακαλούνται οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ γυμνασίου να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την παρακάτω φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@gym-markop.att.sch.gr έως 18/9/2020.

Καθώς και όσοι γονείς- κηδεμόνες μαθητών της Β΄ και Γ΄ γυμνασίου οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας τους.

Συμπληρώνεται μόνο από το γονέα και αποστέλλεται μόνο ηλεκτρονικά

 ΦΟΡΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (pdf format)

ΦΟΡΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (word)

 

Σεπ 04

Ευχές για καλή σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ο σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του σχολείου μας, σας εύχονται καλή σχολική χρονιά.

Σεπ 04

Παρουσίαση -Υπουργείο Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΛήψη αρχείου

Ιούλ 10

Συμπληρωματική ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Μετά την κατανομή της Α’ φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών θα ακολουθήσει Β’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων από τη 13η Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 έως και τη 14η Ιουλίου και ώρα 23:59.
Μετά την κατανομή της Β’ φάσης, οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr και οφείλουν να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους: α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 20η Ιουλίου 2020 έως την 24η Ιουλίου 2020
σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στη με αρ. πρωτ. Φ1α/75919/Δ4/17-06-20 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ..
Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία μαθητής/τρια τυχόν δεν κατανεμήθηκε σε κανένα ΕΠΑ.Λ. ενδιαφέροντός του/της, ο/η ενδιαφερόμενος/η μαθητής/τρια απευθύνεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενδιαφέροντός του/της μέχρι και την 21η Ιουλίου και, εν συνεχεία, με ευθύνη του οικείου Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατανέμεται σε κάποιο υπάρχον τμήμα ΕΠΑ.Λ..

Ιούλ 09

Σήμα bravo schools

Οι μαθητές του σχολείου μας κηρύσσονται πρεσβευτές των 17 βιώσιμων στόχων της ανάπτυξης για ένα κόσμο καλύτερο in Action for a better world.Λήψη αρχείου

Ιούλ 09

Τα νέα του Etwinning

1.Etwinning «sustainable poetry»

Επειδή η ποίηση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο στα πλαίσια του προγράμματος etwinning «sustainable poetry» οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Α3 στο μάθημα της λογοτεχνίας και Α4, Α5 στο μάθημα της γλώσσας στη διάρκεια της πανδημίας εκφράστηκαν μέσω της ποίησης. Σας παρουσιάζουμε τις εργασίες τους.

Η καθηγήτρια κ. Δογάνη 

2. Παρουσίαση – αξιολόγηση του προγράμματος etwinning «Sustainable development»

Τάξεις: A,B5,Γ1,Γ2,Γ3,Γ4,Γ5
Οι καθηγήτριες: κ.Δέδε, κ. Δογάνη

3.Παρουσίαση του προγράμματος etwinning «Let’s create the biggest reading club in Europe II» 

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε συνεργασία του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου με τους καθηγητές από την Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος etwinning. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές εφάρμοσαν την συνεργατική μέθοδο και τη μέθοδο Φρενέ. Δημιουργήσαμε  με την Α γυμνασίου τα μικρά βιβλία και σας παρουσιάζουμε τις ιστορίες μας. Επίσης ανταλλάξαμε κάρτες με το γυμνάσιο Αρτέμιδας. 
Στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν δυο debate ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης με αφορμή την ανάγνωση ολόκληρου λογοτεχνικού βιβλίου «Εξαιρετικά δυνατά απίστευτα κοντά» του Φοερ και «Τhe last Command» Arthur Klark με σημαντική επιτυχία.

https://etwivikidg.blogspot.com/2020/06/blog-post_44.html

Oι υπεύθυνες καθηγήτριες Στ.Σταθουλοπούλου, Π.Κοντονίκα, Β.Δογάνη

4.Εtwinning »Sustainable Development» in the English classroom 

Οι καθηγήτριες: κ.Δέδε, κ. Δογάνη

 

5. 2ο debate «Let’s create the biggest reading club in Europe»

Για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning τo 2ο debate ανάμεσα στην Ισπανία, Πορτογαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία «Let’s create the biggest reading club in Europe» σχετικά με το βιβλίο του ‘Αρθουρ Κλαρκ «The last command» διεξήχθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε τα τμήματα της Α τάξης και Γ1, Γ4 καθώς και τον Διαμαντή Ηλία, Χριστόφορο Κιούση, Ευάγγελο Μίου που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη αυτή.

Η καθηγήτρια κ.Δογάνη   

6. Βράβευση του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου μας στο διαγωνισμό Βravo schools

To 1o Γυμνάσιο Μαρκοπούλου αναδείχθηκε ανάμεσα σε 29.000 ενεργούς πολίτες για άλλη μια φορά στο διαγωνισμό bravo schools. Με την υποβολή των etwinning ευρωπαϊκών έργων μας «Celebrate women’s international day», «Let’s create the biggest reading club in Europe ΙΙ», «Sustainable development» το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων στόχων και γινόμαστε μέλη ενός Παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων. Ευχαριστούμε τους μαθητές της Α τάξης, Β4, Β5, και Γ1,Γ2,Γ3,Γ4,Γ5 και τις καθηγήτριες κ. Δέδε, κ.Κοντονίκα, κ. Δογάνη και υποδιευθύντρια κ. Σταθουλοπούλου που συμμετείχαν στα προγράμματα. Ευχαριστούμε την διευθύντρια κ. Δανοχρήστου για τη συμπαράσταση και παρότρυνση για την επίτευξη αυτών των προγραμμάτων.   Λήψη αρχείου

Ιούλ 03

Εργασίες μαθητών που ξεχώρισαν στη Γαλλική Γλώσσα κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Το lockdown (confinement στα γαλλικά), κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωναϊού, είχε και κάποια θετικά αποτελέσματα δια μέσου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διότι έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ερευνήσουν με χρονική άνεση τα θέματα διαφόρων εργασιών που τους ανετέθησαν !

Στα πλαίσια λοιπόν του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας, εκτός από τις επαναληπτικές ασκήσεις διαφόρων τύπων, στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου δόθηκε ως θέμα εργασίας να δημιουργήσουν έναν Τουριστικό Οδηγό για την πόλη και την περιοχή όπου ζουν για τους γαλλόφωνους επισκέπτες!

Η πλειοψηφία των μαθητών, ανταποκρίθηκε με αρκετό ζήλο προκειμένου να περιγράψει τις ομορφιές αλλά και να προβάλλει την ιστορική σημασία της πόλης τους.

Ιωάννα Μέμμου, ΠΕ 05.

 

Εδώ παρουσιάζονται δύο εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς αυτής, που θα μπορούσαν ίσως – γιατί όχι – να αξιοποιηθούν σε κάποιο τοπικό τουριστικό οδηγό, γεγονός που θα ενεθάρρυνε τους μαθητές για καλύτερες ακόμη επιδόσεις !Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Ιούλ 03

Εργασίες μαθητών που ξεχώρισαν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Η περίοδος της καραντίνας λόγω του COVID-19 ήταν μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία που σημάδεψε ανεξίτηλα τις ζωές όλων μας. Σε ό, τι αφορά το σχολείο, η μαθησιακή διαδικασία χρειάστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αλλάξει ριζικά χαρακτήρα και από δια ζώσης να υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παρά τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν -ειδικά στην αρχή- και παρά το γεγονός ότι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μαθητές και εκπαιδευτικοί προσπάθησαν τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά το σχολείο μας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μη χαθεί για τους μαθητές -οι οποίοι βίωσαν εντονότερα τον αποκλεισμό- η στοιχειώδης επαφή τους με το σχολείο.

Στην προσπάθεια αυτή και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες υπό τις οποίες εργάστηκαν μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές του σχολείου μας, θα ήταν άδικο να μην επιβραβευτούν οι εργασίες των μαθητών, κάποιοι από τους οποίους επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συνέπεια. Ειδικότερα ως προς τη Νεοελληνική Λογοτεχνία, η οποία ακολουθεί στις συνειδήσεις των περισσοτέρων ημών ως ουραγός της Νεοελληνικής Γλώσσας και ξέχωρα ως προς την ποίηση, η οποία αντιμετωπίζεται με φόβο ή απαξίωση («και σε τι χρησιμεύει η ποίηση, άλλωστε;», θα έλεγαν πολλοί), οι μαθητές/τριές μας αποδεικνύουν ότι η ποίηση είναι ένα βίωμα ξεχωριστό, ένας τρόπος να βλέπουμε τα πράγματα και μια ενέργεια γεμάτη συναισθήματα που αξίζει, αλλά και χρειάζεται να απελευθερώνονται στο φως.

Στέλλα Σταθουλοπούλου, φιλόλογος

Ιδού, λοιπόν, δια χειρός:

Ν. Λογοτεχνία Β΄ Γυμνασίου: ποιήματα με θέμα την αποδημία και την ξενιτιά

Μια νέα μέρα άρχισε και ο πόνος δεν λέει να καταλαγιάσει.

Μια νέα μέρα άρχισε και η ελπίδα θέλει να με ξεχάσει.

Όμως εγώ κάθομαι και προσμονώ την μέρα που θα σας ξαναδώ.

Μητέρα όμορφη, πατέρα καλλιτέχνη, τον δρόμο δείξτε μου εμένα,

στην αγκαλιά σας  να βρεθώ όπως συνήθιζα εγώ.

Σας παρακαλώ πολύ μην πάψετε να με σκέφτεστε στιγμή

Τον λόγο μου τον απαράβατο σας δίνω

ότι σύντομα θα ρθει η στιγμή

που θ΄ ανταμώσουμε ξανά μαζί…

Τσιώτα Ναταλία

————————————————————————-

Όταν με χαιρέταγες και μου λεγες πως σύντομα θα γυρνούσες,

σε πρόδωσε το δάκρυ σου και τη θλίψη  μου ξυπνούσες.

Γιατί το ξέρουμε και οι δυο πως όταν κάποιος φύγει,

ο δρόμος της επιστροφής δύσκολα πια ανοίγει.

Μου πες  συχνά θα συναντιόμαστε πως δεν θα το καταλάβω,

μα από τότε που έφυγες οι αναμνήσεις με κάνουν να πονάω.

Όταν μου το ανακοίνωσες η θλίψη σου φαινόταν,

όσο κι αν ήθελες αυτό να μη γινόταν.

Έκρυβες τον πόνο σου για να απαλύνεις τον δικό μου,

όμως σαν κοίταγες τον κήπο του σπιτιού σου,

τα μάτια σου τον έδειχναν παρά τη θέλησή σου.

Μελίνα Σπυράκου

———————————————————

Μοναχικός και φοβισμένος,

ανάμεσα στους ξένους,ξένος

αναπολώ τα περασμένα

και επιθυμώ γλυκιά πατρίδα εσένα

Φάνης Στυμφαλιάδης

————————————————————

Εσένα έπρεπε να αποχαιρετώ

μα δεν ήξερα πώς να στο πω

πού προχωρώ σε ξένους δρόμους,

μακριά από δικούς μου ανθρώπους;

Στην πόλη αυτήν την άγνωστη

ποιος θα με περιμένει;

μόνο η θλίψη θα με κυνηγά

καθώς τα μάτια μου απομακρύνονται

από τα δικά σου μάτια

Αναστασία Τσιούβα

———————————————————–

Θέλω να πάω στην ξενιτιά

να ανοίξω τα φτερά μου

την τύχη μου να βρω

να εκπληρώσω τα όνειρά μου.

 

Διότι η πατρίδα μου είναι φτωχή

και όλοι δεν χωρούμε .

 

Θέλω να πάω στην ξενιτιά

να αφήσω τους δικού μου

άλλους πολιτισμούς να δω

να μάθω για τον κόσμο.

Γεωργία Φυλακτού


Είσαι τώρα μόνος, ξένε,

μόνος μακριά από εμάς

άρρωστος  και φοβισμένος

γερασμένος, λυπημένος.

 

Λυπημένοι κι εμείς ζούμε

που έχεις φύγει από εδώ

που σε βρήκε η αρρώστια

που σε βρήκε το κακό.

Κωνσταντίνος Χριστοδούλου

 

Ιούλ 01

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30.

Επιπλέον, δίνεται παράταση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έως την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Ιούν 20

Τα νέα του etwinning

Παρουσίαση του προγράμματος etwinning «Celebrate women’s international day».
Eυχαριστούμε τους μαθητές των τμημάτων Α1,Α2,Α3 και Γ1,Γ4 που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ.Δογάνη, κ. Κοντονίκα.

Ιούν 20

Τα νέα του etwinning

Εtwinning «Let’s create the biggest reading club in Europe II»
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning «Let’s create the biggest reading club in Europe II». Θέμα της συζήτησης ήταν το βιβλίο του ‘Άρθουρ Κλαρκ «Η τελευταία διαταγή». Ευχαριστούμε το Διαμαντή Ηλία, Μίου Ευαγγέλε, Χριστόφορο Κιούση που συμμετείχαν επιτυχώς σε αυτό το debate.
Κ.Δογάνη

Ιούν 18

Εγγραφές μαθητών Γ΄ Γυμνασίου στο Λύκειο

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

 

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγρα- φής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes». Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

 

Επισημαίνεται ότι:

α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη- τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019 – 2020.

β) Για τις ΣΜΕΑΕ, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη- τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, οι οποίοι επιθυμούν να φοι- τήσουν σε ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ., αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

γ) Για τα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εισαγωγής στις εν λόγω σχολικές μονάδες, Ηλε- κτρονική Αίτηση, υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι/-ες οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ Λυ- κείου και στη Β΄ Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019– 2020, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

δ) Για τα ιδιωτικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοίτησαν κατά το τρέχον σχολικό έτος στη Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου ή Β΄ Λυκείου μόνο εάν επιθυμούν να εγγρα- φούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

ε) Για τα εκκλησιαστικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των α- νήλικων μαθητών/-τριών ή οι ίδιοι/-ες οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, μόνο εάν επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

στ) Υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes οι μαθητές/-τριες που προέρχονται από ξένα σχολεία του εξωτερικού, εφόσον έχει προηγηθεί η αντιστοιχία των τά- ξεων από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. Ειδικότερα οι μαθητές/τριες που προέρχονται από ξένα σχολεία

 του εξωτερικού υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes υπό την προ- ϋπόθεση ότι κατέχουν τη Βεβαίωση Αντιστοιχίας από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. την οποία στη συνέχεια θα καταθέσουν στη σχολική μονάδα κατανομής μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, οι αιτήσεις των παραπάνω μαθητών/τριών θα υποβληθούν χειρόγραφα στη σχολική μονάδα.

ζ) Δεν θα υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές οι κρατούμενοι/- ες και όσοι/όσες παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης των εγκεκριμένων

οργανισμών του άρθρου 51 του ν. 4139/2013. Οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μαθητών/-τριών θα υποβληθούν χειρόγραφα.

 

Ιούν 12

Προς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 9.00-12.00 καθημερινά μπορούν να προσέρχονται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου προκειμένου

 • να παραλάβουν τα voucher με το ποσό της 3μερης εκδρομής που δεν πραγματοποιήθηκε.
 •  να  προσκομίσουν φωτογραφίες του απολυτηρίου εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει
 • να δηλώσουν σε ποιο λύκειο θα εγγράψουν τον/την μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου

Ιούν 12

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ1/52512/Δ2 υπουργική εγκύκλιο και λόγω COVID-19, οι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών και των τριών τάξεων του Γυμνασίου μας, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑ E-MAIL ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020.

Ιούν 12

Προαγωγή/απόλυση μαθητών/τριών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 55/11-06-2020 συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, προάγονται/απολύονται όλοι/ες οι μαθητές/τριες του σχολείου μας με επαρκή φοίτηση και επίδοση. Συνεπώς, δεν υπάρχουν μετεξεταστέοι για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ιούν 11

Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές.

Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.

 Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

 Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

 Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο να σας δώσουν τον αριθμό.

 Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται. Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020-21.

Από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε.

Ιούν 11

Εργασία στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής με θέμα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε την παρουσίαση.

Υπεύθυνη καθηγήτρια Δανοχρήστου Μαριέλενα

Συμμετέχοντες μαθητές: Κανάκη Γλυκερία, Καμπέρι Ενισέλντα,

Κατσούρης Ταξιάρχης και Κολιαβασίλη Κατερίνα

Ιούν 05

Τα νέα του etwinning

Δημιουργήσαμε το logo μας για το etwinning πρόγραμμα » Βοοκ Cult».

Tμήματα Α1,Α2,Α3,Β5,Γ4
κ. Σταθουλοπούλου, κ. Δογάνη, κ. Κοντονίκα.

Ιούν 02

Ενημέρωση

Η καθηγήτρια Σταύρου Αντιγόνη συνεχίζει με την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία (eclass).

Μαΐ 28

Εtwinning Day 2020!

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning «Sustainable dedevelopment» oι μαθητές Α2, Α3, Α5 στέλνουν το δικό τους  αισιόδοξο μήνυμα δημιουργώντας τη δικιά τους αφίσα για την ημέρα της Ευρώπης 2020 και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Etwinning 2020.

Κ.Δογάνη

Μαΐ 28

Παρουσίαση του etwinning project «Sustainable develpment»

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://etwivikidg.blogspot.com/2020/05/blog-post_27.html  για να δείτε την παρουσίαση.
Oι καθηγήτριες Β.Δογάνη, Στ. Δέδε, Γ, Μίχα

Μαΐ 27

Ενημέρωση για πιστωτικό σημείωμα IQ Holidays

Από 1η Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί  η επιστροφή του ποσού (τριήμερη εκδρομή μαθητών Γ Γυμνασίου) σε Πιστωτικό Σημείωμα (voucher), διάρκειας 18 μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του. Σε περίπτωση μη χρήσης του μετά τη λήξη του 18 μηνου το ποσό θα επιστραφεί σε χρήματα.

Μαΐ 21

Ενημέρωση

Οι καθηγήτριες Μέμμου, Λαγγούση και Μουσέτη συνεχίζουν με την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση(eclass).

Μαΐ 19

Αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα Webex (αφορά μόνο τα μαθήματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας)

Το Webex ωρολόγιο πρόγραμμα για τα μαθήματα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας έχει αλλάξει.
Παρακαλούμε οι μαθητές να ενημερώνονται μέσα από τις ανακοινώσεις των μαθημάτων Πληροφορικής της eclass.

Μαΐ 19

Ενημέρωση σχετικά με απουσίες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι απουσίες των μαθητών – μαθητριών που παρακολουθούν τα μαθήματα στην δια ζώσης διδασκαλία μετράνε για την προαγωγή – απόλυση τους.

Μαΐ 19

Φωτογραφίες μαθητών της Γ’ Γυμνασίου για την έκδοση απολυτηρίων

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου παρακαλούνται να φέρουν μέχρι την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (ασπρόμαυρη ή έγχρωμη). Είναι απαραίτητη για την έκδοση του απολυτηρίου του Γυμνασίου.

Μαΐ 19

Ενισχυτική διδασκαλία

Η ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται καθημερινά (από τις 18-05-20) στις 14:10. Για πληροφορίες σχετικά με την ενισχυτική διδασκαλία καλέστε στο τηλέφωνο 2299025207

Μαΐ 19

Διατήρηση βιβλίων

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, χρειάζεται να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την πιθανή αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Μαΐ 19

21 Μαΐου – Τοπική Αργία

Η  21 Μαΐου (Θρησκευτική Εορτή των Πολιούχων της πόλης, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) είναι ημέρα επίσημης υποχρεωτικής Αργίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Λόγω της ως άνω Τοπικής Αργίας, την Πέμπτη 21η Μαΐου 2020, το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε τα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας Webex.

Μαΐ 18

Links Webex καθηγητών

Κάντε κλικ στο όνομα του καθηγητή για να συνδεθείτε στο μάθημα.

1 ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ
2 ΜΙΧΑ
3 ΛΟΥΚΑ
4 ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ
5 ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
6 ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ
7 ΠΑΓΩΝΗ
8 ΚΟΡΚΟΛΗ
9 ΓΑΤΣΙΟΥ
10 ΔΟΓΑΝΗ
11 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
12 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
13 ΚΟΝΤΟΝΙΚΑ
14 ΔΑΝΟΧΡΗΣΤΟΥ
15 ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
16 ΤΟΜΑΡΑ
17 ΣΤΑΥΡΟΥ
18 ΔΕΔΕ
19 ΜΠΑΛΟΘΙΑΡΗ
20 ΛΑΜΨΑΣ

 

 

Μαΐ 16

Καταστάσεις μαθητών -Αγγλικά

Μαΐ 16

Οδηγίες προς μαθητές ως προς την παρακολούθηση των μαθημάτων

Την 1η και την 3η εβδομάδα

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: θα παρακολουθούν σύγχρονη διδασκαλία(στην τάξη) και εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία(Webex) τα παιδιά των πρώτων τμημάτων (ΟΜΑΔΑ-1), όπως είχαν χωριστεί στο μάθημα της πληροφορικής-τεχνολογίας

Τρίτη-Πέμπτη: θα παρακολουθούν σύγχρονη διδασκαλία(στην τάξη) και εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία(Webex) τα παιδιά των δεύτερων τμημάτων(ΟΜΑΔΑ-2), όπως είχαν χωριστεί στο μάθημα της πληροφορικής-τεχνολογίας

Την 2η και την 4η εβδομάδα

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: θα παρακολουθούν σύγχρονη διδασκαλία(στην τάξη) και εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία(Webex) τα παιδιά των δεύτερων τμημάτων(ΟΜΑΔΑ-2), όπως είχαν χωριστεί στο μάθημα της πληροφορικής-τεχνολογίας

Τρίτη-Πέμπτη: θα παρακολουθούν σύγχρονη διδασκαλία(στην τάξη) και εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία(Webex) τα παιδιά των πρώτων τμημάτων(ΟΜΑΔΑ-1), όπως είχαν χωριστεί στο μάθημα της πληροφορικής-τεχνολογίας

Ειδικά για τα Αγγλικά:

Θα αναρτηθούν καταστάσεις με το χωρισμό των τμημάτων και θα ισχύει για την παρακολούθηση της σύγχρονης διδασκαλίας ότι και παραπάνω.

Στα Γαλλικά και στα Γερμανικά θα συνεχιστεί η ασύγχρονη διδασκαλία (eclass).

Μαΐ 15

Ενημέρωση

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρουσιάζει δυσλειτουργίες το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεπώς .θα ήταν σκόπιμο να κατεβάζετε τα αρχεία στην συσκευή σας ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά όταν το Ιστολόγιο δεν λειτουργεί λόγω βλάβης του ΠΣΔ.

Επίσης όλα τα αρχεία (ωρολόγιο πρόγραμμα, κατανομές, ωράριο, κλπ) θα τα βρείτε αναρτημένα στις ανακοινώσεις των μαθημάτων Πληροφορικής της eclass.

Τέλος σε περίπτωση αδυναμίας ενημέρωσης του Ιστολογίου του σχολείου μας λόγω βλάβης του ΠΣΔ, παρακαλούμε να ενημερώνεστε μέσα από τις ανακοινώσεις των μαθημάτων Πληροφορικής της eclass.

Μαΐ 15

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(18-05-20)

Οι Καθηγητές που δίπλα από το όνομα τους εμφανίζεται  *  θα κάνουν σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία(Webex).

Μαΐ 15

Ωράριο Λειτουργίας

Μαΐ 15

Μαθητές και διαμοιρασμός σε ομάδες

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε το αρχείο. Όταν ανοίξετε το αρχείο επιλέξτε την καρτέλα με το τμήμα  που ανήκει ο μαθητής για  να δείτε σε ποια ομάδα ανήκει. 

Μαΐ 15

Ενημέρωση γονέωνΛήψη αρχείου

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων