Ιαν 18

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(21-01-19)

Τα τμήματα που έχουν διδάσκοντα τον κ.Τζωρτζάκη θα σχολάνε νωρίτερα ή θα κάνουν κενό με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα. Για παράδειγμα την Τετάρτη το Α5 ομ2 θα κάνει Πληροφορική με την κ. Μίχα την 7η ώρα ενώ το Α5ομ1 θα σχολάσει την 6η ώρα. 

Ιαν 17

Περί καταλήψεων…συνέχεια

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, και με αφορμή το ζήτημα της απόδοσης ποινών σε μαθητές που εμπλέκονται σε καταλήψεις, θα πρέπει να εξεταστεί ένα επιπλέον ερώτημα:

Μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι στους καταληψίες;

Απάντηση:

Καταργήθηκε από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη   με το νόμο 4386/16 που ψηφίστηκε από τη Βουλή , η Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου , ο νόμος 2811/2000  που  προέβλεπε:

 Όποιος καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως.

Ωστόσο, συνεχίζει να ισχύει ο Ποινικός Κώδικας. Επομένως, είναι σαφές ότι αν και η κατάληψη είναι παράνομη πράξη, δεν μπορεί  να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των μαθητών αν προβούν σε αυτήν.

Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι συνέβη, όταν Διευθυντής Γυμνασίου κατήγγειλε μαθητές του σχολείου του για κατάληψη:

 

 

Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για την ποινή σοκ σε μαθητές

 

Της Μίκας Κοντορούση

 

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας την καταδικαστική απόφαση εναντίον τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου Βίκυ, στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή παροχής κοινωφελούς εργασίας για 80 ώρες σε υπηρεσίες του δήμου, μετά από καταγγελία του ίδιου του διευθυντή ότι οι μαθητές πρωτοστάτησαν σε κατάληψη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενο με σχετική ανακοίνωση στο θέμα, που ανέδειξε το News 24/7 και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, το υπουργείο σημειώνει ότι είναι «απαράδεκτη η αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου».

Και σημειώνεται επίσης ότι:

«Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».

Στην τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου ανακαλείται η πρωτοβουλία Γαβρόγλου για αλλαγές στο άρθρο 122 του ποινικού Κώδικα, με στόχο να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιώνυμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το Δικαστήριο Ανηλίκων υποχρέωσε τρεις μαθητές της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου, σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, μετά από καταγγελία ότι πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του σχολείου τους.

 

Τους τρεις μαθητές, κατήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου Ντριάρχος Σωκράτης, ως υπεύθυνους παρακώλυσης μαθημάτων. Ως εκ τούτου, τα παιδιά εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων, παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη, όμως τελικά τους επιβλήθηκε η ποινή της κοινωνικής εργασίας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 122 παρ. 1Ζ του ποινικού κώδικα. Πρόκειται για την πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά δεδομένα που λαμβάνεται ανάλογη απόφαση για μαθητές.

Την ίδια στιγμή, ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς των τριών μαθητών παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ωστόσο κρίθηκαν αθώοι.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή «Η Φυλή των Φύλων» του Κώστα Αρβανίτη υπογράμμισε πως, οι καταλήψεις δεν ποινικοποιούνται και εξέφρασε την πεποίθησή της πως η απόφαση αυτή θα ανατραπεί. «Είναι πάρα πολύ βαρύ, να επιβάλλονται ποινές σε μαθητές για μια κατάληψη», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ίδιο θέμα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, τόνισε ότι: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις σε μαθητές».

Υπενθυμίζουμε ότι ιδιαίτερα σκληρή ήταν και η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, που μεταξύ άλλων, ζητά τη διαγραφή του διευθυντή Ντριάρχου Σωκράτη από το Σωματείο: ««Όποιος φτάνει στο σημείο να οδηγεί τους μαθητές του σε δικαστήρια, αποδεικνύει πως έχει χάσει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και πως λειτουργεί είτε σαν γραφειοκράτης δημόσιος υπάλληλος, είτε σαν μέρος της πιο συντηρητικής ιδεολογίας. Σε κάθε περίπτωση τα μαθητοδικεία είναι μια απαράδεκτη πρακτική και πρέπει να καταδικαστεί ανοιχτά από όλους. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος χρειάζεται να απομονωθεί από τον Σύλλογο του, το Σωματείο αλλά και την τοπική κοινωνία. Το ΔΣ προτείνει στην επόμενη ΓΣ της ΕΛΜΕΡ την διαγραφή του εν λόγω διευθυντή δια παντός από το Σωματείο μας».

 

https://www.news247.gr/paideia/paremvasi-toy-ypoyrgeioy-paideias-gia-tin-poini-sok-se-mathites.6509339.htm

 

Συμπέρασμα

Είναι σαφώς παράνομη πράξη η άσκηση ποινικής δίωξης σε μαθητές που συμμετείχαν σε κατάληψη. Ωστόσο, σε κάθε σχολική μονάδα, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων μπορούν να λάβουν απόφαση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων σύμφωνα με την υπ’ Aριθμ. 10645/ΓΔ4 Υπουργική απόφαση με τίτλο «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Ειδικότερα, στο άρθρο 31 Άρθρο 31 με τίτλο «Παιδαγωγικά μέτρα και ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα» ορίζεται ότι:

1. Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών έχει την παιδαγωγική ευθύνη να προβαίνει σε ενέργειες και να εφαρμόζει πρακτικές για τη δημιουργία στο σχολείο του κλίματος που απαιτείται για την υλοποίηση των στόχων της εκπαίδευσης και για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών έτσι, ώστε να σέβονται τους διαφορετικούς ρόλους και να αναγνωρίζουν την ανάγκη τήρησης των κανόνων. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους τρόπους (π.χ. συμβουλευτικές συναντήσεις με τις υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές, διαδικασία διαμεσολάβησης) για την αντιμετώπιση κάθε παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς. Στις περιπτώσεις των μαθητών/τριών που δε βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους ο Σύλλογος Διδασκόντων/ ουσών προβαίνει στη λήψη μέτρων, τα οποία είναι: α) προφορική παρατήρηση, β) επίπληξη, γ) αποβολή από τα μαθήματα μίας (1) ημέρας, δ) αποβολή από τα μαθήματα δύο (2) ημερών, ε) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

2. Τα παιδαγωγικά μέτρα γ’ και δ’ επιβάλλονται εφόσον κρίνεται ότι τα παιδαγωγικά μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο σχολείο δεν έχουν φέρει αλλαγή της στάσης του/της μαθητή/τριας ή εφόσον πρόκειται για σοβαρή παρέκκλιση, έστω και μεμονωμένη. Το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος επιβάλλεται μόνο εάν επιπλέον κρίνεται ότι δεν είναι δυνατή η επανόρθωση της παρέκκλισης εντός του ίδιου σχολικού περιβάλλοντος.

3. Τα παιδαγωγικά αυτά μέτρα αξιοποιούνται ως εξής: α) Κάθε διδάσκων/ουσα καθηγητής/τρια μπορεί να αξιοποιήσει τα παιδαγωγικά μέτρα α και β. β) Ο/Η Διευθυντής/ντρια του σχολείου μπορεί να αξιοποιήσει τα παιδαγωγικά μέτρα α, β και γ. γ) Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών μπορεί να αξιοποιήσει τα παιδαγωγικά μέτρα α, β, γ, δ και ε.

4. Επιπλέον για τα παιδαγωγικά μέτρα ισχύουν τα εξής: α) Η παρατήρηση έχει σκοπό να προειδοποιήσει τον/ τη μαθητή/τρια ότι η συμπεριφορά του/της παρεκκλίνει από τα προβλεπόμενα από το Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής και δεν καταχωρίζεται στο Βιβλίο Καταγραφής Ενεργειών Υποστήριξης Εύρυθμης Λειτουργίας. β) Τα υπόλοιπα παιδαγωγικά μέτρα καταχωρίζονται στο Βιβλίο Καταγραφής Ενεργειών Υποστήριξης Εύρυθμης Λειτουργίας.

5. Οι μαθητές/τριες που αποβάλλονται παραμένουν τις ημέρες της αποβολής στο σχολείο, οι ώρες απουσίας τους από την τάξη καταχωρίζονται και απασχολούνται με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου. Η μορφή της απασχόλησης εντός του σχολείου καθορίζεται από το όργανο που αποφάσισε το συγκεκριμένο παιδαγωγικό μέτρο.
6. Εάν μαθητής/τρια παρακωλύει τη διεξαγωγή μαθήματος, είναι δυνατόν να του/της επιβληθεί προφορική παρατήρηση και να απομακρυνθεί από την αίθουσα διδασκαλίας, οπότε απασχολείται με την ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου, λαμβάνοντας απουσία. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων ωριαίων απομακρύνσεων και πάντως μετά από τρεις απομακρύνσεις από τον/την ίδιο/α διδάσκοντα/ουσα ή πέντε συνολικά, το Συμβούλιο του Τμήματος εξετάζει τους ενδεδειγμένους χειρισμούς.

Άρα, διαχωρίζεται σαφώς το ποινικό από το παιδαγωγικό σκέλος του ζητήματος. Οι ποινές που αποδίδονται εντός της σχολικής μονάδας αποτελούν παιδαγωγικό μέτρο και όχι ποινική δίωξη.

Ιαν 17

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αύριο, ημέρα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2018, το ωρολόγιο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.

Η παιδαγωγική συνεδρίαση α΄ τετραμήνου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2018  στις 12.00, οπότε όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 11.50.

Ιαν 15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Σήμερα, ημέρα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα διεξαχθεί κανονικά από τις 14.10.

Αύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, λόγω της Γενικής Συνέλευσης της Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί  σε ώρες λειτουργίας σχολείου, δε θα γίνουν τα μαθήματα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να παρίστανται σε αυτήν.

Τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνουν εκτάκτως αύριο 9.00-12.00 το πρωί.

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 13.30.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 11.50, λόγω της παιδαγωγικής συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων για το α΄ τετράμηνο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 17-18 Ιανουαρίου 2019, τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνουν κανονικά από τις 14.10.

 

Ιαν 15

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Ιαν 12

Περί καταλήψεων…

Με αφορμή τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με επικείμενη κατάληψη του σχολείου μας, καλό θα ήταν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να έχουμε υπόψη μας  τι ορίζει ο νόμος σχετικά με το θέμα:

α) Είναι νόμιμη η πράξη της κατάληψης;

β) Ποιος είναι ο ρόλος των γονέων και κηδεμόνων σε μια τέτοια κατάσταση;

γ) Ποιος ο ρόλος της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων σε όλα αυτά;

Ιαν 11

Τα νέα του etwinning

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ETWINNING 

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!  

Ιαν 11

Τα νέα του etwinning

Στα πλαίσια του προγράμματος etwiining «Let’s create the biggest reading club in Europe» με αφορμή το λογοτεχνικό κείμενο ‘Ο άρχοντας των μυγών» του Γκόλντινγκ Ουίλιαμ, το οποίο ψηφίστηκε μετά από ψηφοφορία διεξήχθη debate μεταξύ της Ισπανίας και της Ελλάδας το οποίο διήρκεσε μια ώρα. 

Μετά από συζήτηση μεταξύ των μαθητών των διαφόρων χωρών και την άριστη επικοινωνία μεταξύ τους διαπιστώσαμε ότι τα δικαιώματα των ανθρώπων είναι αναφαίρετα και ότι οι αρχές της δημοκρατίας είναι βασικές σε μια κοινωνία.  
Βλέποντας τις φωτογραφίες δεν θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε πια χώρα είναι η Ισπανία, γιατί μιλούν ελληνικά, μαθαίνουν ελληνικά και λατρεύουν την Ελλάδα.
Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε ‘Ελληνες και να μην το ξεχνάμε! ‘Εγινε κατανοητό ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων λαών. Επίσης ότι ο σκοπός είναι κοινός για όλους, η προσπάθεια για επικοινωνία και η διάθεση για επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν από την ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου. Τελικά αυτό που μένει είναι η μαγεία της ανάγνωσης!
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μ.Δανοχρήστου, τις υπεύθυνες κ. Στ. Σταθουλοπούλου , την κ. Π. Κοντονίκα, την κ. Δογάνη και τους μαθητές που συμμετείχαν στο debate Α.Σκιαδάς, Σ. Δρίτσα, Α. Ελματζόγλου, Η.Διαμαντή, Ν.Πουλόπουλος, Ι.Παπαδοπούλου, Σπ.Παναγιώτου, Η.Σαλέχ, Κ. Σίννη,
Α.Σιαβέλη, Δ.Ξάνθη, Δ. Παπαβασιλείου. Και τα τμήματα, Α5,Β2,Β3,Β4.
Συγχαρητήρια παιδιά πραγματικά το αξίζετε! 
Β. Δογάνη

Ιαν 11

Διδακτική Επίσκεψη της Γ΄τάξης στον Κεραμεικό, το κάλλιστον προάστιον

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018 η  Γ΄τάξη του Γυμνασίου μας επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο «Κεραμεικός, το κάλλιστον προάστιον». Περιηγήθηκαν στο αρχαίο νεκροταφείο των Αθηνών, παρατήρησαν τις επιτύμβιες στήλες και ξεναγήθηκαν στο μουσείο όπου φιλοξενούνται ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο.

Ιαν 08

Κανονικά θα λειτουργήσουν, όλα τα σχολεία στον Δήμο Μαρκοπούλου, αύριο Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Σας ενημερώνουμε, ότι όλα τα σχολεία, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, αύριο Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, θα λειτουργήσουν κανονικά.

http://www.markopoulo.gr/

 

Ιαν 07

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία στον Δήμο Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι μετά την υπ’ αρίθμ. 4/2019 Απόφαση, του Δημάρχου Μαρκοπούλου, αύριο Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, ΟΛΑ τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που αναμένονται στην περιοχή μας.

http://www.markopoulo.gr/

 

Δεκ 25

Ευχές για ένα ευτυχισμένο έτος

Δεκ 17

Διδακτική επίσκεψη της Β’ Γυμνασίου στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης

 

Διδακτική Επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Τετάρτη και  Πέμπτη 12 και 13 Δεκεμβρίου 2018 η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας  επισκέφθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ( Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης). Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον και άρτια οργανωμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις γνωστικές τους ανάγκες. Σκοπός του  εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η  διάχυση αστρονομικών γνώσεων και βασικών εννοιών Φυσικής, καθώς και η πληροφόρηση για τα νέα επιτεύγματα και τις  ανακαλύψεις στην Αστρονομία και  τη Διαστημική Φυσική.

Υπεύθυνες: Δογάνη Β.- Κοντονίκα Π.

 

Δεκ 14

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας(ισχύει από 17 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Δεκ 14

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Δεκ 12

Ανακοίνωση

Αύριο Πέμπτη 13-12-18  οι μαθητές θα σχολάσουν την 6η ώρα λόγω ενημέρωσης των καθηγητών από το ΚΕΘΕΑ(Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Δεκ 11

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Δεκ 10

Αλλαγή στο χώρο συνάντησης με τους ειδικούς από το ΚΕΘΕΑ

Η συνάντηση με τους ειδικούς του ΚΕΘΕΑ θα πραγματοποιηθεί στο Άρτεμις την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 έως 7:30 μ.μ.

Δεκ 10

Ενημέρωση

Η ενισχυτική διδασκαλία ξεκινάει αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου. Παρακαλούμε τους μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας να ενημερωθούν από τη διεύθυνση του σχολείου σχετικά με το πρόγραμμα.

Δεκ 07

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Δεκ 04

Διδακτική Επίσκεψη της Γ τάξης στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου

Διδακτική Επίσκεψη της Γ τάξης στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου

Η Γ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 το αρχαίο θέατρο του Διονύσου. Οι μαθητές παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο «Η γέννηση και η δημιουργία του ελληνικού θεάτρου».  Στη διάρκεια του προγράμματος ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και γνώρισαν από κοντά το αρχαίο θέατρο της Αθήνας.

Νοέ 29

Ενημέρωση

Την Δευτέρα 03/12/2018 (11.00 – 14.00) θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων σχετικά με την σχολική επίδοση των μαθητών του σχολείου μας.

Νοέ 26

Τα νέα του etwinning

Μετά από την περσινή συνεργασία μας με το etwinning λάβαμε κάρτα από την Ισπανία που εκφράζει τη συναδέλφωση μεταξύ των λαών και τα κοινά στοιχεία που μας ενώνουν με τους Ευρωπαίους μέσα από τους μύθους και τις παραδόσεις που είναι κοινές μεταξύ των διαφόρων λαών.

Νοέ 26

Τα νέα του etwinning

Δραστηριότητες της ομάδας etwinning στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «look around you can do it» .

Στα πλαίσια του etwinning με υπεύθυνες την κ. Δογάνη και την κ. Δέδε οι μαθητές του Α4, Α5, Β1, Β5 έστειλαν τους χαιρετισμούς τους σε όλες τις γλώσσες στους Ευρωπαίους εταίρους τους και αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς με τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα εξέφρασαν την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα και τα προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Νοέ 21

Ημέρες παιδαγωγικής ενημέρωσης γονέων & κηδεμόνων

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Νοέ 21

Διδακτική επίσκεψη της Β γυμνασίου

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η Β΄ γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με τα μάτια της ψυχής των Βυζαντινών» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο της Αθήνας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της βυζαντινής ιστορίας την οποία διδάσκεται η συγκεκριμένη τάξη.

Οι μαθητές περιπλανήθηκαν στο μουσείο ανακαλύπτοντας την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών και πιο συγκεκριμένα, την τροφή τους, τα οικιακά σκεύη, τα κοσμήματα, τα ρούχα, τα νομίσματά τους. Παράλληλα, συμμετείχαν και σε κάποιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να εμπεδώσουν τις πληροφορίες που έλαβαν και επιπλέον πήραν και εποπτικό υλικό.

Η γνωριμία με τον διδακτικό κόσμο των Βυζαντινών ενθουσίασε και μάγεψε τους μαθητές.

                                                  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Δογάνη Β.- Κοντονίκα Π.

Νοέ 20

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Νοέ 15

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Νοέ 13

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Νοέ 13

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 έως 7:30 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση με ειδικούς από το ΚΕΘΕΑ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) με θέμα τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Η παρουσία των γονέων όλων των τάξεων κρίνεται απαραίτητη.

Νοέ 02

Ανακοίνωση- Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 07-11-2018

Κλειστά θα είναι τα σχολεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Νοέ 02

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Οκτ 29

Ενισχυτική Διδασκαλία

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/11/2018, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΙΤΗΣΗ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΛήψη αρχείου

Οκτ 28

Διδακτική επίσκεψη Β’ Γυμνασίου

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 η Β΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωλογίας – Γεωγραφίας, εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Παλαιοντολογίας που στεγάζεται στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις πλούσιες συλλογές σπονδυλωτών και ασπόνδυλων ζώων, φυτικών απολιθωμάτων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων και γεωλογικών δειγμάτων, από τη χώρα μας και το εξωτερικό. Επιπλέον, έγιναν και οι ίδιοι για λίγο παλαιοντολόγοι συμμετέχοντας σε μια προσομοίωση ανασκαφής.
Τέλος, τα παιδιά με την ευκαιρία της επίσκεψης γνώρισαν και το χώρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και πήραν μια γεύση από τη φοιτητική ζωή.»
                                                                               
          

Οκτ 28

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας

Κερδίσαμε ακόμη μια Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας !

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας μας στο έργο eTwinning «Let’s Be Lanterns».

Αυτό σημαίνει πως η εργασία μας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγχαρητήρια στην κ. Δογάνη και στους μαθητές του Α2, Α5.

Οκτ 26

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Οκτ 24

Στολή Παρέλασης

                 

                      ΑΓΟΡΙΑ  

  • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
  • ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
  • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ (ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ) 
  • ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

 

              ΚΟΡΙΤΣΙΑ  

  • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΑ ΦΟΥΣΤΑ 
  • ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ 
  • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ (ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ) 
  • ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΚΟΥΝΙ (ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ Ή ΓΟΒΕΣ) 
  • ΚΑΛΣΟΝ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΧΡΩΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛ)

Οκτ 20

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(22-10-18)

Οκτ 18

Ανακοίνωση

Την Παρασκευή 19-10-2018 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες 4 διδακτικές ώρες (08:25 – 12:00), προκειμένου  οι καθηγητές του σχολείου μας να λάβουν μέρος στην απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 12:30, στο 1ο ΓΕΛ Παλλήνης.

Οκτ 15

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(16-10-18)

Οκτ 14

Τα νέα του etwinning

Στα πλαίσια του etwinning για την ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών έγινε ανταλλαγή καρτών μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι κάρτες που μας έστειλαν στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών και οι ευχές που φτιάξαμε και ανταλλάξαμε με τις άλλες χώρες!

Οκτ 12

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(15-10-18)

Οκτ 11

Ενημέρωση

Την Παρασκευή 12/10/18 δεν θα πραγματοποιηθεί η 7η ώρα λόγω συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οκτ 11

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(12-10-18)

Οκτ 09

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(09-10-18)

Οκτ 09

Στολή παρέλασης

Οκτ 05

Ωρολόγιο Πρόγραμμα (08-10-18_

Οκτ 02

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Πέμπτη και Παρασκευή 4-5 Οκτωβρίου 2018Λήψη αρχείου

Οκτ 01

Ωρολόγιο Πρόγραμμα (Τρίτη 1 /10/2018)

Σεπ 29

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Δευτέρα 1-10-2018

Για τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 ισχύει το ωρολόγιο πρόγραμμα της προηγούμενης Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων