Γυμνάσιο Καβασίλων Ημαθίας

To blog του σχολείου μας

Αρχεία για 9 Μαΐου 2023


Η Γ’ γυμνασίου στην Κέρκυρα

Μετά από 2 χρόνια κορωνοϊού και εγκλεισμού, επιτέλους, η μάθηση συνδυάστηκε με τη διασκέδαση στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Η Γ’ γυμνασίου πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή με συνοδεία 4 εκπαιδευτικών από την Παρασκευή στις 28 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 30 Μαΐου.

Στη διαδρομή επισκεφθήκαμε το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και νιώσαμε τη δύναμη και το μεγαλείο του θεάτρου και των ιερών του χώρου. Ταξιδέψαμε με το πλοίο από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε μια ήρεμη γαλάζια θάλασσα και φτάσαμε στο νησί, αποθανατίζοντας ήδη από το πλοίο τα φρούρια της Κέρκυρας.

Χαρήκαμε τα καντούνια της πόλης, τα πανέμορφα μαγαζιά, την ποικιλία με τα προϊόντα του Κουμ κουάτ, φάγαμε, χορέψαμε, νιώσαμε φίλοι και συνταξιδιώτες. Περπατήσαμε στο Κανόνι, μπήκαμε στην εκκλησία των Βλαχερνών, στον Άγιο Σπυρίδωνα και τραγουδήσαμε «Κέρκυρα Κέρκυρα με το Ποντικονήσι…».

Επισκεφθήκαμε το μουσείο Καποδίστρια, το Μουσείο Ασιατικής τέχνης και πήραμε όμορφα αναμνηστικά. Επιστρέψαμε, αφού περπατήσαμε στα όμορφα Γιάννενα. Το χιούμορ, το κέφι, η σχετική κούραση, η άριστη συνεργασία ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδρομής αυτής.
Τα παιδιά της Γ’ γυμνασίου έζησαν μία υπέροχη εμπειρία και αποχαιρέτησαν τα γυμνασιακά τους χρόνια με την αξέχαστη αυτή εκδρομή στην πανέμορφη Κέρκυρα.

Την εκδρομή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Παπαθανασίου
Κωνσταντίνος, Κυριακίδου Άννα, Μαρινούδη Διονυσία, Χαλκίδου Ελευθερία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδρομή.

1

Θέατρο της Δωδώνης

5

Τα καντούνια της πόλης

4

Το παραδοσιακό Κουμκουάτ

6

Είσοδος παλαιού φρούριου

3

Πλατεία Σπιανάδα

2

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων