Σεμινάριο για διαχείριση κρίσεων στο σχολείο

IMG 20240410 WA0005

Εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας παρακολούθησαν για 5 ημέρες σεμινάρια για τη διαχείριση κρίσεων που συμβαίνουν στα σχολεία  καθώς και για τη δημιουργία θετικότερου κλίματος στην καθημερινή σχολική ζωή. Στα πλαίσια εγκεκριμένου  ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, οι εκπαιδευτικοί: Κυριακίδου Άννα, Γκουντρουμπή Ελένη, Λαζοπούλου Καλλιόπη και Μουρατίδου Συμέλα παρακολούθησαν αυτό το 5ημερο σεμινάριο, από τις 18 έως τις 22 Απριλίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.  Το σεμινάριο περιελάμβανε παρουσιάσεις, εργαστήρια και βιωματικές ασκήσεις. Οι 4 καθηγήτριες  συνεργάστηκαν με την Ισπανίδα εκπαιδεύτρια αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς από την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, την Κροατία. Η γλώσσα επικοινωνίας ήταν τα αγγλικά.  Το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο σεμινάριο συμπλήρωσαν πολιτιστικές επισκέψεις στις δημιουργίες του διάσημου αρχιτέκτονα Άντονι Γκαουντί, στο μουσείο Πικάσο και Μιρό καθώς και  στη διάσημη εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες και στιγμιότυπα

https://photos.app.goo.gl/m5M2PrmM6DmvR54q7

 

Το σχολείο μας ταξιδεύει…

7 ημέρες στην Ιταλία πέρασαν 2 εκπαιδευτικοί, 2 μαθήτριες και 2 μαθητές στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2023-24, μετά την έγκριση του προγράμματος  με τίτλο «On life».  Συναντήθηκαν με την Ιταλική, την Βουλγάρικη και την Ισπανική ομάδα και ασκήθηκαν  μαζί  στο  πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις οθόνες  ώστε να επικοινωνούμε με φίλους και όχι για να απομονωνόμαστε. Πώς να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να μορφωνόμαστε και πως να ξεχωρίζουμε τα παραπλανητικά νέα.  Μάθαμε πώς να είμαστε ευγενικοί όταν μιλάμε στο chat.  Η ομάδα  έμεινε στην μυστηριώδη μεσαιωνική πόλη Περούτζια, απόλαυσε την καλαίσθητη Φλωρεντία, και την θρησκευτική Ασίζη, εργάστηκε καθημερινά στο Μαρσιάνο και  τριγύρισε στη Ρώμη. Δείτε εδώ τις εντυπώσεις των παιδιών.

LINK: https://madmagz.com/magazine/2128462

Δείτε εδώ όλο το κείμενο των άρθρων των παιδιών.Λήψη αρχείου

Εκδρομή στην Κορυτσά της Αλβανίας, όπου η ιστορία συναντά την αλληλεγγύη των λαών

Πριν από 2 εβδομάδες, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, επισκεφτήκαμε την Κορυτσά στην Αλβανία. Πήγαμε με το σχολείο μέσω του προγράμματος της διαπολιτισμικής ως εκπαιδευτική εκδρομή. Αρχικά ξεκινήσαμε νωρίς για να κερδίσουμε τη μέρα διότι το ταξίδι ήταν μεγάλο κοντά στις 3 ώρες. Αφού περάσαμε το λεπτομερή έλεγχο στα σύνορα μπήκαμε στην χώρα. Μετά από λίγο φτάσαμε στο ελληνοαλβανικό σχολειό Όμηρος για να παρακολουθήσουμε την ιστορία του μέσα από ένα βίντεο. Έπειτα φτάσαμε στο κέντρο της πόλης και αφού μας έδειξαν διάφορα παλαιοτέρα σπουδαία σχολεία , την ιδιαίτερη εκκλησία, το σπίτι ενός σπουδαίου ποιητή, του Σεφέρη, μας άφησαν ελεύθερο χρόνο 2 ωρών για φαγητό. Δυστυχώς μια αλλαγή του καιρού δεν μας άφησε να επισκεφτούμε τους άλλους 2 προορισμούς που ήταν προγραμματισμένοι. Εφόσον η περιήγηση μας τελείωσε ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής. Τότε κάναμε μια στάση στην Καστοριά μισή ώρα για ξεκούραση. Τέλος στις 22.30 επιστρέψαμε όλοι στο σπίτι μας γεμάτοι με νέες εμπειρίες  και εικόνες.

Το κείμενο γράφτηκε από την μαθήτρια Μαριέττα Καραλιοπούλου Β1

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη.

κορ2 κορ1 κορ3 κορ4

2η Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Γυμνάσιο Καβασίλων

Για τη δημιουργία ομάδων καθώς και τα κοινωνιομετρικά κριτήρια μίλησε σε εκπαιδευτικούς η Διευθύντρια του σχολείου Κυριακίδου Άννα την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2024 στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Οι εκπαιδευτικοί έγιναν ομάδες και δοκίμασαν με βιωματικό τρόπο τη δημιουργία σχολικών ομάδων, τις επικοινωνιακές ασκήσεις που δημιουργούν ομαδικό πνεύμα, καθώς και τα κοινωνιομετρικά τέστ που εφαρμόζονται στην ομαδοσυνεργατική προσέγγιση της διδασκαλίας. Στους παρευρισκόμενους δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

IMG 20240405 131833 719 IMG 20240405 132629 594

1η Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Γυμνάσιο Καβασίλων

Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η εκπαιδευτικός κ. Μουρατίδου Συμέλα μίλησε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+. Ενημέρωσε και παρουσίασε στους ακροατές τα προγράμματα ΚΑ1 και ΚΑ2 καθώς και τον τρόπο που γίνονται οι αιτήσεις.

Τέλος απάντησε σε ερωτήσεις για τα δύο προγράμματα Erasmus+ που υλοποιούνται στο γυμνάσιο κατά την φετινή χρονιά.

Στους συμμετέχοντες/ουσες δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

1epi

Μάθημα α λα κρέπ «à la crêpe» στο σχολείο μας

Γαλλικές κρέπες μαγείρεψαν στο σχολείο και δοκίμασαν μαθητές και μαθήτριες στο σχολείο μας. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, τα παιδιά του Α1 έφεραν στην τάξη τα υλικά για τις κρέπες. Έτσι,  αλεύρι, αυγά, γάλα ανακατώθηκαν, και σαν πραγματικοί σέφ, τα παιδιά παρασκεύασαν κρέπες. Σοκολάτα και  μπισκότα ήταν η γέμιση. Η μαγειρική συνδυάστηκε με το μάθημα και τα παιδιά έμαθαν τα υλικά και τα στάδια της μαγειρικής που αφορούν στις γαλλικές κρέπες με τον πιο διασκεδαστικό και …νόστιμο τρόπο.

1IMG 20240329 130038 005 22 IMG 20240329 125646 674

Βραβεία καθαριότητας στο σχολείο μας

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά».

Με αυτό το σύνθημα από τον Ιανουάριο, ξεκίνησε στο σχολείο μας ένας διαγωνισμός καθαριότητας ανάμεσα στα τμήματα. Τα παιδιά επιδεικνύοντας  ωριμότητα  και υπευθυνότητα τόσο για τη σωστή τοποθέτηση των σκουπιδιών στα καλαθάκια αλλά και συναισθανόμενοι τον κόπο των δύο καθαριστριών στο σχολείο μας, έκαναν φιλότιμες προσπάθειες.

Μέχρι τώρα, τον Ιανουάριο τον τίτλο του πιο καθαρού τμήματος τον πήραν το Α1 και το Α3. Τον Φεβρουάριο τον πήραν το Α1 και το Γ3. Τον Μάρτιο τον κέρδισαν το Α1 και το Α3.

Μπράβο στα παιδιά που έχουν αρχές και που σέβονται τον κόπο του άλλου.

α1

Τμήμα Α1

α3

Τμήμα Α3

Πτυχία Γαλλικών Α1 και Α2 στο σχολείο μας

kpg s

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας που διδάσκονται γαλλικά  απέκτησαν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στα Γαλλικά, επιπέδου Α1 και Α2.

Με μόνα τα γαλλικά του σχολείου, η Τσακάλου Ζωή και ο Μώρας Δημήτριος έδωσαν με επιτυχία εξετάσεις γραπτές και προφορικές στην Έδεσσα και έγιναν κάτοχοι του τίτλου αυτού.

Απέκτησαν γνώση επικοινωνίας  βασικού επιπέδου στα γαλλικά και ένα επιπλέον πτυχίο  στο βιογραφικό τους.

Το μάθημα οργάνωσε η Κυριακίδου Άννα.

πτυχία με παιδιά 2

Μώρας Δημήτριος, Κυριακίδου Άννα, Τσακάλου Ζωή

 

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου, ορθοδοξίας και εθνικής μνήμης.

Σε μία ανοιξιάτικη μέρα με χειμωνιάτικες μνήμες οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, τίμησαν τις οικογένειές τους, το σχολείο μας και την ιστορία. Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν, εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου παρακολούθησαν τον πανηγυρικό και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Στη μνήμη των ηρώων του ’21 κατέθεσαν στεφάνη εκπροσωπώντας το Γυμνάσιο, η Ταμπακάκου Ειρήνη και ο Σουρλόπουλος Θάνος. Στη συνέχεια παρέλασαν μετά από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό των Καβασίλων, παρουσία των αρχών του τόπου.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

IMG 20240325 093030 876

Μαθητές στο προάυλιο του σχολείου

IMG 20240325 103015 167

Κατάθεση στεφάνου

IMG 66808629e3559e24ccd7f15ca3135769 V

Η παρέλαση του σχολείου

Γιορτή για την 25η Μαρτίου

Η γιορτή για την 25 η Μαρτίου του Γυμνασίου Καβασίλων έλαβε χώρα στις 22/03/2024, ημέρα Παρασκευή.

Tην επιμέλεια των κειμένων και την γενική προετοιμασία είχαν οι κ. Γαύρος Α. και Βερβέρης Κ. Ουσιαστικότατη και πολύ σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά της κ Λαζοπούλου Κ.

Στην γιορτή συμμετείχανοι εξής μαθητές: Ο Αθανάσιος Σουρλόπουλος, η Ειρήνη Ταμπακάκου, η Χρυσούλα Ιωσηφίδου και η Μαριέττα Καραλιοπούλου. Ο Θανάσης, η Χρυσούλα και η Ειρήνη απήγγειλαν από ένα ποίημα, ενώ η Μαριέττα διάβασε ένα κείμενο που συνόψιζε την ιστορία της 25 ης Μαρτίου.

Εν συνεχεία ακολούθησαν χοροί για τον εορτασμό της 25 ης Μαρτίου, την επιμέλεια των οποίων είχε ο κ. Μιχαηλίδης Ε.

Σημαντικότατη ήταν ηκαι η συμβολή του κ. Παπαθανασίου Κ., με την άριστη και ακούραστη μέριμνα για τα σκηνικά και τον ήχο.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων