Learning together by etwinning

16 Ιανουαρίου 2009 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μαθαίνοντας με το etwinning??.. Είναι ο τίτλος του συνεργατικού etwinning έργου του Γυμνασίου Καβασίλων με το Orivesi της Φινλανδίας. Συντονιστές  είναι η Κωστοπούλου Ελένη και η Τiina Sarisalmi ,  καθηγήτριες αγγλικών. Η τάξη του Γυμνασίου Καβασίλων που συμμετέχει στο πρόγραμμα είναι το Α2 , επίπεδο προχωρημένων, και αποτελείται από τα εξής παιδιά.  Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, Παπαδοπούλου Γαβριέλλα, Παπαδοπούλου Αντιγόνη, Παπανικολάου Φρειδερίκη, Μιχαηλίδου,  Μπέη Δήμητρα, Παπαδόπουλος Στέφανος, Λιάκου Ερμιόνη, Παπαδόπουλος Θωμάς, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Μαντζιάρη Κυριακή.

Οι στόχοι της συνεργασίας είναι να γνωριστούν οι μαθητές των δύο σχολείων και να γίνουν φίλοι. Να αναπτύξουν τις δεξιότητες των Νέων Τεχνολογιών και της αγγλικής γλώσσας. Να αντιληφθούν τις διαφορές και τις ομοιότητες των δύο πολιτισμών. Να μάθουν να βλέπουν μέσα από τα μάτια του άλλου, να αναπτύξουν πολιτισμική συνείδηση.

Το project υλοποιείται σε πλατφόρμα moodle , η οποία είναι χωρισμένη σε θεματικές ενότητες, όπως

1 Γνωριμία και παρουσίαση του εαυτού μας. 2 Οικογένεια. 3 Χριστούγεννα. 4 Χόμπι.

5 Η χώρα μου και η γειτονιά μου, κτλ. ¨

Η κάθε ενότητα περιέχει εκπαιδευτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στο μάθημα των αγγλικών για την ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων της αγγλικής και παράλληλα αναπτύσσονται οι δεξιότητες στους υπολογιστές. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι  κουΐζ, ασκήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου, σταυρόλεξα, ασκήσεις παραγωγής γραπτού λόγου, προφορικού λόγου, ασκήσεις κατανόησης προφορικού λόγου.

Μια φορά κάθε μήνα οι μαθητές, την ώρα του μαθήματος των αγγλικών αντί να έχουν μάθημα σε μία κλασσική σχολική αίθουσα, πηγαίνουν στο εργαστήριο πληροφορικής για να μάθουν και να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα  με ευχάριστο τρόπο.

Πάντα τους δίνεται φύλλο εργασίας με οδηγίες για τα βήματα που θα ακολουθήσουν ,και για τους στόχους του μαθήματος. Ο ρόλος της καθηγήτριας είναι καθοδηγητικός, υποστηρικτικός και παρεμβαίνει όποτε της ζητηθεί. Οι μαθητές αυτενεργούν, μαθαίνουν βιώνοντας τη μάθηση.

 

Μαθήματα αγγλικών στην πλατφορμα moodle.

 

 1. – Μία δραστηριότητα της ηλεκτρονικής τάξης moodle ήταν οι μαθητές να μάθουν βασικές φράσεις της γλώσσας της άλλης χώρας. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τους μαθητές  να μιλάνε στα Φινλανδικά.Βίντεο


Το μάθημα βασίστηκε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση.

http://www.bbc.co.uk/languages/other/quickfix/finnish.shtml

 

2. Μία άλλη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού μαθήματος είναι η παρουσίαση του σχολείου από τους μαθητές

 

Παρουσίαση σχολείου.WMV

 

? Φύλλο εργασίας 1

Στόχος του μαθήματος ?Να εξασκηθούν οι μαθητές στην κατανόηση του προφορικού λόγου, στην παραγωγή γραπτού λόγου και προφορικού λόγου, στη χρήση νέων τεχνολογιών χρησιμοποιώντας εργαλεία του office.

Απαιτούμενες γνώσεις. Οι μαθητές γνωρίζουν ήδη το λεξιλόγιο που απαιτείται για την περιγραφή προσώπων και έχουν βασικές γνώσεις για το χειρισμό του υπολογιστή.

(Πριν την έναρξη του μαθήματος, στο διάλειμμα πηγαίνουμε στο εργαστήριο, ανοίγουμε τους υπολογιστές, βεβαιωνόμαστε ότι υπάρχει σύνδεση, ανοίγουμε τον εκτυπωτή.)

 

Βήματα ?οδηγίες

1. Ανοίγουμε την πλατφόρμα moodle  ( www.orivedenperusopetus.net/moodle  )

2. Γράφουμε το username και το password επάνω αριστερά

3. Ανοίγουμε το μάθημα  Learning together by etwinning

4. Πάμε στη θεματική ενότητα ? introductions?και κάνουμε κλικ στο ?Match the Face ?Listen and choose?

5. Θα ακούσετε περιγραφές (4) ανθρώπων και βρείτε ποιος είναι. α) κάντε κλικ στο person 1 και διαβάστε το κείμενο , β) κλικ στο GO , γ) κλικ στο PLAY SOUND. Ακούστε με προσοχή . μπορείτε να το ακούσετε δύο φορές. Αν σας δυσκολεύει μπορείτε να έχετε και το κείμενο ανοικτό ενώ ακούτε. δ) κάντε κλικ στο πρόσωπο που νομίζετε ότι ταιριάζει στη περιγραφή κλικ στο choose για να δείτε αν είναι σωστό. Προσπαθήστε ξανά αν δεν το πετύχατε. Μόλις βρείτε την απάντηση συνεχίζετε στο person 2 και ούτω καθεξής μέχρι το 4.

6. Αφού τελειώσετε την άσκηση ,κλείστε το παράθυρο, κλείστε το μάθημα και Τώρα είναι η σειρά σας να ζωγραφίσετε ένα πρόσωπο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ζωγραφικής ( έναρξη > προγράμματα > βοηθήματα > ζωγραφική) . Εκτυπώστε τη ζωγραφιά σας και περιγράψτε στη τάξη αυτό το πρόσωπο. Κατόπιν, οι συμμαθητές σας θα προσπαθήσουν να μαντέψουν ποιος είναι., κάνοντας σας ερωτήσεις. Εσείς πρέπει να απαντήσετε.

 

 Enjoy your time by etwinning!!!!

 

Το μάθημα οργανώθηκε για τον εξής σύνδεσμο

http://www.britishcouncil.org/kids-games-face-match.htm

ΜΑΘΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ 2

 

Το μάθημα αυτό είναι μία διαθεματική προσέγγιση του μαθήματος των αγγλικών και  της Γεωγραφίας. Πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής, χρησιμοποιώντας πλατφόρμα moodle.

Οι μαθητές κάνουν εξάσκηση τις χώρες της Ευρώπης και τις πρωτεύουσες στην αγγλική γλώσσα. Είναι συνέχεια του μαθήματος που έγινε στην τάξη με τον παραδοσιακό τρόπο . Το βιβλίο που διδάσκεται είναι το ?Cool English? εκδόσεις Burlington, Lessons 12 -13. Οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι στη χρήση του υπολογιστή   και της πλατφόρμας moodle

? Φύλλο εργασίας 2

Βήματα ?οδηγίες

1. Ανοίγουμε την πλατφόρμα moodle ( www.orivedenperusopetus.net/moodle) 

2. Γράφουμε το username και το password επάνω αριστερά

3. Ανοίγουμε το μάθημα  «Learning together by etwinning»

4. Πάμε στη θεματική ενότητα ?my school ?και κάνουμε κλικ στο ? Cram your brain with geography and math games ?

5  Κάνουμε κλικ στο χάρτη της Ευρώπης και  επιλέγουμε  το κουίζ ?countrieseasy ?.  Κάνοντας κλικ στον άσπρο χάρτη μπορείτε νε αρχίσετε. Μόλις διαβάσουμε το όνομα της χώρας , οδηγούμε το χεράκι στο σωστό σχήμα . Αμέσως μπορούμε να διαβάσουμε την πρωτεύουσα  κάτω από τη λέξη capital. Κάνοντας κλικ στο σχήμα της χώρας , αν είναι σωστή η επιλογή μας, αυτό χρωματίζεται. Αφού χρωματίσουμε όλο το χάρτη, Μετά

6 κάνουμε κλικ στο  σύμβολο «πίσω» (?), επάνω αριστερά.  Τώρα είμαστε έτοιμοι για την επανάληψη , επιλέγοντας ?capitals ? easy? . Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα χρωματίζουμε ξανά το χάρτη.

 

Εnjoy your time by etwinning!!!

 

Το μάθημα οργανώθηκε για τον εξής σύνδεσμο:

www.cramweb.com

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ETWINNING .

Αφήστε μια απάντηση


Άπαντα καιρώ χάριν έχει τρυγώμενα.
Ιανουάριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση