Ύλη εξετάσεων για το σχολικό έτος 2023-2024

Παρακάτω βρίσκεται η ύλη εξετάσεων για όλα τα μαθήματα για κάθε τάξη αναλυτικά.

Α’ ΤάξηΛήψη αρχείου

Β’ ΤάξηΛήψη αρχείου

Γ’ ΤάξηΛήψη αρχείου

Πρόγραμμα εξετάσεων Ιουνίου 2023 – 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μαθητική έκθεση Τεχνολογίας 2023-2024

Και φέτος οι μαθητές της Α’ και της Β’ Γυμνασίου δημιούργησαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας όμορφες ατομικές και ομαδικές κατασκευές οι οποίες παρουσιάστηκαν στον σχολικό χώρο. Όλοι οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τις ευφάνταστες δημιουργίες.
Συγχαρητήρια σε όλους!
Ακολουθεί βίντεο με φωτογραφίες των έργων.

Ημερήσια εκδρομή στη Λάρισα

Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στη Λάρισα.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και όλα τα παιδιά το πρωί πρότειναν και είπαν την προσευχή όλοι μαζί, για ευλογία και για να έχουμε μια όμορφη ημέρα. Επιβιβαστήκαμε σε τέσσερα λεωφορεία και μετά από 2.30 ώρες ήμασταν στην όμορφη πόλη του Θεσσαλικού κάμπου.

Αρχικά περιεργαστήκαμε το άγαλμα του μεταλλικού αλόγου στη γέφυρα του Πηνειού, και αναλογιστήκαμε ότι εκτός από τα πολεμικά άλογα υπάρχουν και τα άλογα που βοηθάνε σε καιρό ειρήνης τους ανθρώπους και στον καθημερινό τους μόχθο. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Άγιο Αχίλλειο, το αρχαίο θέατρο και χορέψαμε ζεϊμπέκικο στις νότες ενός πλανόδιου οργανοπαίκτη.

Ύστερα επισκεφτήκαμε το Διαχρονικό μουσείο και στη συνέχεια ξεκουραστήκαμε στο κέντρο και στον όμορφο πεζόδρομο της Λάρισας.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδρομή, με σύμμαχο τον καιρό και πολλές όμορφες και διδακτικές στιγμές.

IMG 20240425 135633 996 IMG 20240425 113403 605 IMG 20240425 112621 182

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ομορφαίνει τον περιβάλλοντα χώρο

Παρτέρια, λουλούδια, χρώματα και φύση  πλαισίωσαν το σχολικό κτήριο την  Τετάρτη 24 Απριλίου. Η περιβαλλοντική ομάδα  του σχολείου μας, (και όχι μόνο) με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  δημιούργησε όμορφες ζαρντινιέρες και  διαμόρφωσε πανέμορφα παρτέρια με λουλούδια. Τα παιδιά είχαν ήδη  απομακρύνει τις σπασμένες ζαρντινιέρες, είχαν ετοιμάσει το χώρο και τα παρτέρια γέμισαν με πανέμορφα λουλούδια που έφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά από δωρεές από φυτώρια της περιοχής. Η Ταμίας του Συλλόγου κ. Αγγελική Τσακάλου καθοδήγησε τα παιδιά και φύτεψε και η ίδια πανσεδάκια, σκυλάκια, μαργαρίτες, παχύφυτα κ.α.

Η καλή συνεργασία παιδιών, συλλόγου γονέων και σχολείου μπορεί να ομορφύνει την καθημερινή μας ζωή και να δώσει όμορφα μηνύματα για τη ζωή των  μαθητών και μαθητριών μας.

IMG 20240424 142500 020 IMG 20240424 131426 119

Erasmus+ Επίσκεψη στην ΙσπανίαΛήψη αρχείου

3η Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Γυμνάσιο Καβασίλων

Κατά την 3η ενδοσχολική επιμόρφωση για το σχολείο μας, η ιατρός κ. Σαρίεβα Αναστασία μητέρα μαθητού της Γ’ τάξης ήρθε στο σχολείο μας και ενημέρωσε τον σύλλογο διδασκόντων/ουσών σε θέματα που αφορούν ιατρικά θέματα σε σχέση με παιδιά.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, κ. Σαρίεβα μας μίλησε για την οργάνωση του σχολικού φαρμακείου, για πρώτες βοήθειες για κάρπα καθώς και εποχικές αλλεργίες.

IMG 20240412 132605 914 IMG 20240412 134620 134 IMG 20240412 133617 171

Σεμινάριο για διαχείριση κρίσεων στο σχολείο

IMG 20240410 WA0005

Εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας παρακολούθησαν για 5 ημέρες σεμινάρια για τη διαχείριση κρίσεων που συμβαίνουν στα σχολεία  καθώς και για τη δημιουργία θετικότερου κλίματος στην καθημερινή σχολική ζωή. Στα πλαίσια εγκεκριμένου  ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, οι εκπαιδευτικοί: Κυριακίδου Άννα, Γκουντρουμπή Ελένη, Λαζοπούλου Καλλιόπη και Μουρατίδου Συμέλα παρακολούθησαν αυτό το 5ημερο σεμινάριο, από τις 18 έως τις 22 Απριλίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.  Το σεμινάριο περιελάμβανε παρουσιάσεις, εργαστήρια και βιωματικές ασκήσεις. Οι 4 καθηγήτριες  συνεργάστηκαν με την Ισπανίδα εκπαιδεύτρια αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς από την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, την Κροατία. Η γλώσσα επικοινωνίας ήταν τα αγγλικά.  Το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο σεμινάριο συμπλήρωσαν πολιτιστικές επισκέψεις στις δημιουργίες του διάσημου αρχιτέκτονα Άντονι Γκαουντί, στο μουσείο Πικάσο και Μιρό καθώς και  στη διάσημη εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες και στιγμιότυπα

https://photos.app.goo.gl/m5M2PrmM6DmvR54q7

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας στον Όλυμπο

Την Τετάρτη στις 10-04-24 η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, μαθητές και καθηγητές (κ. Κυριακίδου Άννα, κ. Γαύρος Αναστάσιος και κ. Χρυσοπούλου Βασιλική), μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες δύο σχολείων της περιοχής, ξεκίνησαν για μία εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του Προγράμματος «ΟΡΕΙΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ».
Αρχικά επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον. Περπάτησαν μέσα σε ένα μοναδικό πράσινο περιβάλλον ανάμεσα σε ναούς, αρχαίους οικισμούς και άλλα ευρήματα και άκουσαν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον ξεναγό, γι’ αυτό το σημαντικό
πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας.
Μετά από το Δίον, οι επισκέπτες βρέθηκαν στην τοποθεσία Πριόνια του Ολύμπου και όλοι μαζί περπάτησαν σε ένα υπέροχο και κατηφορικό μονοπάτι τριών χιλιομέτρων μέχρι τη Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Αν και η Μονή βρίσκεται σε εργασίες αναστήλωσης, άνοιξε για χάρη των επισκεπτών από τον ηγούμενο.
Μετά από τόση πεζοπορία και δράση, η στάση που έγινε στο Λιτόχωρο ήταν ότι έπρεπε για φαγητό και ξεκούραση, πριν οι εκδρομείς πάρουν τελικά τον δρόμο της επιστροφής.

Ακολουθούν φωτογραφίες….

ΦΩΤΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 1 ΦΩΤΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 2

Το σχολείο μας ταξιδεύει…

7 ημέρες στην Ιταλία πέρασαν 2 εκπαιδευτικοί, 2 μαθήτριες και 2 μαθητές στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2023-24, μετά την έγκριση του προγράμματος  με τίτλο «On life».  Συναντήθηκαν με την Ιταλική, την Βουλγάρικη και την Ισπανική ομάδα και ασκήθηκαν  μαζί  στο  πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις οθόνες  ώστε να επικοινωνούμε με φίλους και όχι για να απομονωνόμαστε. Πώς να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να μορφωνόμαστε και πως να ξεχωρίζουμε τα παραπλανητικά νέα.  Μάθαμε πώς να είμαστε ευγενικοί όταν μιλάμε στο chat.  Η ομάδα  έμεινε στην μυστηριώδη μεσαιωνική πόλη Περούτζια, απόλαυσε την καλαίσθητη Φλωρεντία, και την θρησκευτική Ασίζη, εργάστηκε καθημερινά στο Μαρσιάνο και  τριγύρισε στη Ρώμη. Δείτε εδώ τις εντυπώσεις των παιδιών.

LINK: https://madmagz.com/magazine/2128462

Δείτε εδώ όλο το κείμενο των άρθρων των παιδιών.Λήψη αρχείου


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων