ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ

Υπενθυμίζουμε στους γονείς ότι οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να επιδεικνύουν κάθε μέρα κατά την είσοδό τους στο σχολείο:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού εν ισχύ, ή

Πιστοποιητικό νόσησης εν ισχύ, ή

Σχολική Κάρτα για COVID-19

Για την τελευταία, τα σχετικά αυτοδιαγνωστικά τεστ θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί, το αργότερο έως 24 ώρες πριν την είσοδο των μαθητών στο σχολείο και να επιδεικνύονται ΝΕΑ, κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε περιληπτικά για τα σημαντικότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τη λειτουργία των σχολείων (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Σχετικά με τις απουσίες των μαθητών/τριών που εμβολιάζονται, η με αρ. πρωτ. 124858/ΓΔ4/04-10-2021 εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ αναφέρει ότι “οι μαθητές/τριες που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα[,] δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού.

Οι απουσίες των μαθητών/τριών της ημέρες αυτές[,] καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι[/ες], εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/τη Διευθυντή/τρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.”

Για μαθητές, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα, ακολουθούνται οι ακόλουθες διαδικασίες:



Λήψη αρχείου

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε, ενημερωθείτε αναλυτικά από το επισυναπτόμενο ΦΕΚ



Λήψη αρχείου

Για τις τελευταίες αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε σχέση και με τη λειτουργία του EDUPASS, δείτε το ακόλουθο ΦΕΚ:



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Έντυπα/Covid-19, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.