3η Ολυμπιακή εβδομάδα – Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα

Κορακίδης 1 Κορακίδης 2Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

  • Η Ολυμπιακή Εβδομάδα έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/-τριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πνεύμα του Ολυμπισμού.
  • Να συναντηθούν  και συνομιλήσουν οι μαθητές/τριες με διακριθέντες αθλητές με σκοπό να γνωρίσουν το άθλημά τους, τις διακρίσεις τους αλλά και τις αξίες που απεκόμισαν κατά την διάρκεια της αθλητικής τους σταδιοδρομίας
  • Με αφορμή την 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα που διανύουμε μας έκανε την τιμή ο αθλητής της σφύρας Γιάννης Κορακίδης να επιστρέψει στο σχολικό περιβάλλον του γυμνασίου -λυκείου Καμπάνης Κιλκίς, που γνώρισε ως μαθητής,  ως πρότυπο πια για τα παιδιά μας και να μιλήσει για την εξαιρετική πορεία του και την κατάκτηση της κορυφής.

Ο Γιάννης Κορακίδης είναι ένας νέος που η Ελλάδα (και ο κόσμος όλος) τον έμαθε στις 5 Αυγούστου όταν έκανε εκείνη τη βολή στα 79,11 μέτρα με τη σφύρα του και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20 ανδρών στην Κολομβία.

 

Φωτογραφίες από τους Βασιλικούς τάφους και Μουσείο Αιγών

Βεργίνα 1 Βεργίαν 2 Βεργίνα 6 Βεργίνα 4 Βεργίνα 3

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Βεργίνα

Στις 8 Μαΐου 2023 επισκεφθήκαμε την όμορφη πόλη της Βεργίνας, 75χλμ δυτικά της Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του Ελληνικού χώρου με ξεχωριστή ιστορία και πλούσια κληρονομιά. Η σκοτεινή, επιβλητική του ατμόσφαιρα μας εντυπωσίασε ευχάριστα.

Κάποια από τα πιο ξεχωριστά και εντυπωσιακά ευρήματα από την περίοδο της Μακεδονικής Ηγεμονίας που χαρακτηρίζει την Ελληνική ιστορία εκτίθενται με πολύ έξυπνο τρόπο στο σημείο που έλαβαν μέρος οι αρχικές ανασκαφές!

Εντός του αρχαιολογικού χώρου  βρίσκονται τέσσερις τάφοι και το «Ηρώον», ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον Βασιλιά Φίλιππο β’ των Μακεδόνων. Όπως το διασχίζαμε έδινε την εντύπωση μιας άλλης εποχής.

Το νέο σύγχρονο μουσείο εγκαινιάστηκε το 2022, περίπου 46 χρόνια μετά την ανακάλυψη των Βασιλικών τάφων στις Αιγές.

Στο μουσείο εκτίθενται εκατοντάδες μοναδικά αντικείμενα, πραγματικά αριστουργήματα, τα οποία οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία και την αξέχαστη εμπειρία να θαυμάσουν!

Η εκδρομή συνεχίστηκε με περιήγηση στην πόλη της Βέροιας.

3η Ολυμπακή Εβδομάδα

Μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων, στο γυμνάσιο Καμπάνης Κιλκίς, πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ολυμπιακή Παιδεία-3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία”, για το σχολικό έτος 2022-2023, το οποίο υλοποιείται από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2023. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/μαθήτριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών ειναι:

-Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

-Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

-Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004

-Ολυμπιακά Ιδεώδη -Ιθικά ζητήματα

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με την διεύθυνση φυσικής αγωγής του ΥΠΑΙΘ.

Στις 10 Μαϊου λοιπόν, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας zoom:

-Ζωντανή σύνδεση με το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία.

Στις 11 Μαϊου λοιπόν, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας zoom:

Διατροφή και υγιεινός τρόπος να ζείς

Στις 12 Μαϊου λοιπόν, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας zoom:

Αθλητικές –Κινητικές δραστηριότητες:  Γνωρίζω τα Ολυμπιακά Αθλήματα

Παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών/τριών στον θεματικό άξονα: Προαγωγή ψυχικής υγείας παιδιού και εφήβου

Στις 5 Μαΐου, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων, στο γυμνάσιο Καμπάνη συνεχίστηκε η υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών/τριών στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, αυτήν την φορά  αφορά τον παρακάτω θεματικό άξονα:

  1. Στρές 1 Στρές 2

α. Τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη και έλεγχο του στρες

Ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική

παρουσίαση τις:

Κατερίνα Ρούπελη, κοινωνική λειτουργός

και Μαίρη Σταμπολή , παιδίατρος, από την 1η ΤΟΜΥ Κιλκίς

Παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών/τριών στον άξονα: Σεξουαλική και αναπαραγωγική ηλικία

Στις 26 Απριλίου, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων, στο Γυμνάσιο Καμπάνη υλοποιήθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών/τριών στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, στους παρακάτω θεματικούς άξονες:

  1. Σεξουαλίκή Αγωγή Σεξουαλική Αγωγή 2 Σεξουαλική Αγωγή 1

α. Οι σχέσεις στην εφηβεία

β. Σεξουαλική αγωγή για κορίτσια

γ. Σεξουαλική αγωγή για αγόρια

Ευχαριστούμε θερμά τις εκπροσώπους της 1ης ΤΟΜΥ Κιλκίς για τις πολύ σημαντικές πληροφορίες, Ζαφειρούλα Κιουτάχιαλη, Κατερίνα Ρούπελη και Βασιλική Τριανταφυλλίδου

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΛήψη αρχείου

Χριστουγεννιάτικο Bazzar Αγαπητοί Γονείς , Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ετοίμασε Χριστουγεννιάτικο bazaar , προκειμένου να χρηματοδοτηθούν Δράσεις και εργασίες που είναι απαραίτητες για το σχολείο μας !!!Μπορείτε να περάσετε από το Σχολείο την ερχόμενη εβδομάδα Από τις 12.00 έως και την λήξη των μαθημάτων ή να ενημερώσετε τα παιδιά σας εφόσον το επιθυμείτε ώστε να προχωρήσετε σε αγορές ώστε να ενισχυθεί ο Σύλλογος !!! Οι κατασκευές έγιναν από τις κυρίες του Συλλόγου!! Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε ώστε να σας παραδίδουν κατόπιν συνεννόησης κ. Γιαγίδου Αλίκη 698342702 KAMΠΑΝΗ

317704930 858941738482474 2745105254409308027 n318090892 706776587350629 2309879574061257602 n318354201 1322083921924379 270407702610027543 n

1ο βραβείο για το Γυμνάσιο Καμπάνη στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

.jpg

Στιγμιότυπο από την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 αντιπροσωπεία των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Καμπάνη παρευρέθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., για να συμμετάσχει στην τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, υπό τον τίτλο «Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

IMG 1673

1ο Βραβείο στο Γυμνάσιο Καμπάνη

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Ταινίες για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους εν είδει μαύρου θεάτρου σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τις συγκεκριμένες δράσεις ήταν οι κ. Τζήμου Γεωργία και Τζιάλλα Αθανασία. Το βραβείο απένειμε η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Μετά τη βράβευση παιδιά και των δύο σχολείων ξεσήκωσαν το κοινό της Αίθουσας χορεύοντας Ομάλ, Κότσαρι και Τρία τι Κοτσαρι, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής που έπαιζαν μαθητές του ΓΕΛ Καμπάνη και Ε.Π.Α.Λ. Κιλκίς. Στην τελετή βράβευσης συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 50 σχολεία, μεταξύ των οποίων και της Κύπρου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

 

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας,  συνδιοργανώθηκε από  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση