Το ΓΕΛ Καμπάνη στην Τσεχία μέσω Comenius

CzechΣτο πλαίσιο της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού  Προγράμματος με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 29 Νοεμβρίου 2013 επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών του Γενικού Λυκείου Καμπάνηστο σχολείο ‘’ SKOLA MEZINARODUICH A VEREJORYCH VZTAHU PRAHA’’  στην πόλη Πράγα της Τσεχίας.       
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης στην Τσεχία, στην οποία συμμετείχαν  εξήντα πέντε μαθητές και καθηγητές από εννέα σχολεία της Ευρώπης:  
• Υλοποιήθηκαν δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από το σχολείο φιλοξενίας, τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και σε εξωτερικούς χώρους στη Πράγα.      
• Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στα Αγγλικά, ανεβασμένη από Τσέχους  μαθητές. 
• Πραγματοποίηση συνεντεύξεων και επεξεργασία ηχητικού υλικού.  
• Προετοιμασία παραγωγής εκπομπής.  
• Παρακολούθηση λωρίδας παραγωγής εργοστασίου,  ενός εξαγωγικού προϊόντος της Τσεχίας σε ένα ζυθοποιείο.   
• Επίσκεψη στην παλιά πόλη της Πράγας, στο κάστρο της καθώς επίσης και στο κάστρο του Franz Ferdinand  στην περιοχή Konopiste της Τσεχίας.
Συζητήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν μέσα σε πνεύμα συνεργασίας ζητήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες καθηγητές  και ορίστηκαν οι καινούριοι στόχοι για τη συνέχεια του προγράμματος και κυρίως για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στο Βέλγιο.  
Η περιήγηση στη γύρω περιοχή της Πράγας, μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα την Τσέχικη κουλτούρα και τρόπο ζωής.  
Η φιλοξενία των Τσέχων συναδέλφων και η καλή διάθεση εκ μέρους όλων, λειτούργησαν καταλυτικά για την επιτυχία της συνάντησης.  
Στην επόμενη συνάντηση  στο Βέλγιο, το Γενικό Λύκειο Καμπάνη θα συμμετέχει με ολιγομελή αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση