Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία και Πολωνία: Μια eTwinning-παρέα στο Γυμνάσιο Καμαρών

Και φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning. Είναι μια δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, επικοινωνούν, μοιράζονται εμπειρίες. Με λίγα λόγια, αισθάνονται και αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης.

Το νέο project στο eTwinning φέρει τον τίτλο «Our homesour treasures» (Οι πόλεις μας – οι θησαυροί μας). Συμμετέχουν σε αυτό, εκτός από το δικό μας σχολείο, άλλα τρία από την Ευρώπη: tο Scuola Media Bacci από το Sant’Elpidio a Mare της Ιταλίας, το Fakultni zakladni skola pri PedF από την Πράγα της Τσεχίας και το Zespol Szkolno-Przedszkolny w από το Napachanie της Πολωνίας.

Οι μαθητές αφού μελετήσουν και εξερευνήσουν τον τόπο τους, θα τον παρουσιάσουν στους νέους τους φίλους μέσα από τη χρήση πολυμέσων, ζωγραφιές, φωτογραφίες και ήχους. Ο στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών όχι μόνο με τον τόπο τους, αλλά και με τους τόπους των άλλων χωρών, και η προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των πόλεών τους.

Αναμένεται ότι η εμπειρία αυτή θα βελτιώσει τις γλωσσικές και ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών, καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ξένη γλώσσα για να επικοινωνήσουν και να εργαστούν με άλλους μαθητές σε αληθινά περιβάλλοντα συνεργασίας. Ακόμα, θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να καταρρίψουν στερεότυπα σχετικά με άλλες χώρες, αφού θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Το eTwinning “ρίχνει μια γέφυρα” προς την Ευρώπη και βοηθάει τους μαθητές να αποκτήσουν καλύτερα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πραγματικής ζωής (www.etwinning.gr). Την επιμέλεια των δράσεων έχει η κα Χωριανοπούλου Μαρία (ΠΕ 06).

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.