Όταν η εκδρομή δεν είναι μόνο περίπατος

 

.jpg

 

Τι μπορεί να είναι μια εκδρομή όταν δε φιλοδοξεί να είναι μόνο περίπατος; Μια όμορφη μέρα σήμερα, μια εκδρομή, μια ευκαιρία για καθάρισμα, για επιτόπου ξενάγηση και για θεατρική παντομίμα!

Προορισμός ήταν ο Άγιος Γεώργιος. Μαύρη σακκούλα στο χέρι και γάντια μιας χρήσης κατόπιν της έξυπνης ιδέας της κ. Σαμαρά Μαρίας. Άφιξη, ξεκούραση και απόλαυση της θέας. Οι δυο τάξεις του Γυμνασίου σε ξεχωριστό μέρος και η  Γ’ σε άλλο ξωκλήσι. Όταν έχεις πολλά ξωκλήσια, έχεις και πολλές επιλογές! Σε λίγο ήρθε η ώρα και η Β’ τάξη του Γυμνασίου ανέλαβε να καθαρίσει τον προαύλιο χώρο και τον χώρο έξω από το ξωκλήσι.

Η Α’ τάξη ξεναγήθηκε στο ξωκλήσι από την κ. Κωνσταντινίδου Σεβαστή και εντόπισε τη θέση των εικόνων μέσα στον Ναό, την τεχνοτροπία των αγιογραφιών, τη χρονολογία και, τέλος, τον ρυθμό της μικρής εκκλησίας.

Στο τέλος, κάτω από τον χλωμό ήλιο που προσπαθούσε να φανεί, η όμορφη εκδρομή έκλεισε με παντομίμα. Ταινίες, σειρές, βιβλία, κινούμενα σχέδια πέρασαν όλα από μπροστά μας με γέλια και χαρές. Συμμετοχή εγκάρδια από τα παιδιά, τις καθηγήτριες αλλά και τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Παντσίδη Χρήστο!

Ε, ναι, επεράσαμε όμορφα, επεράσαμε όμορφα! Έτσι για να θυμηθούμε και κάποιες παλιότερες εποχές!

 

Κείμενο και Φωτογραφία:

Σεβαστή Κωνσταντινίδου ΠΕ01

 

Πανελλήνιος διαγωνισμός “Αριστοτέλης”

 

.png

 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες των τελευταίων ημέρων -κλειστό σχολείο λόγω κακοκαιρίας, πανδημία- καταφέραμε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 να λάβουμε και εμείς μέρος, όπως και άλλα σχολεία στην Ελλάδα, στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» και ήταν μεγάλη μας τιμή. Ευχαριστούμε το τμήμα Φυσικής Αθηνών και την Ελληνική Εταιρία Φυσικής που μας έδωσαν την δυνατότητα να αναμετρηθούμε και με τον ίδιο μας τον εαυτό και να δούμε την εξέταση του μαθήματος της Φυσικής και μέσα από μια άλλη οπτική!

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαλατινής

Χρόνια Πολλά

277029455 491526986002099 7330019687644932049 n 1
… ένα πράμα μόνο με παρακίνησε κ΄ εμένα να γράψω, ότι τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι* όσοι αγωνιστήκαμε, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός “εγώ” ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγη ο καθείς ¨”εγώ”; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ* όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκειάνουν, τότε να λένε “εμείς”. Είμαστε εις το “εμείς” κι όχι εις το “εγώ”. Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί. Έγραψα γυμνή την αλήθεια, να ιδούνε όλοι οι Έλληνες ν’ αγωνίζονται δια την πατρίδα τους, δια την θρησκεία τους, να ιδούνε και τα παιδιά μου… Και να μπαίνουν σε φιλοτιμίαν και να εργάζωνται εις το καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας. Ότι θα είναι καλά δικά τους. Όχι όμως να φαντάζωνται για τα κατορθώματα τα πατρικά, όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν τον νόμον και νάχουν την επιρροή για ικανότη.
Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη, Πέλλα
Από τη Διεύθυνση
Επιλογή και Φωτογραφία:
Σεβαστή Κωνσταντινίδου ΠΕ01

Δημιουργική γραφή στα Αγγλικά

n

 

Το Γυμνάσιο Γαλατινής ήταν ένα από τα 67 σχολεία που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά που οργάνωσε το Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ”.
Οι μαθήτριες της Β΄ Τάξης Ματίνα Αλεξίου και Κωνσταντίνα Βότση καθώς και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης Χριστίνα Μανώλη και Ναούμα Μέτσιου διαγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες, ποίημα ή ιστορία, και ο τίτλος των δημιουργιών ήταν To Click or not to Click.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Γυμνάσιό μας ήταν ένα από τα σχολεία με τις περισσότερες συμμετοχές αναλογικά με το μέγεθός του.
Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες για τη δημιουργική τους προσπάθεια και στον συντονιστή της όλης συμμετοχής, κ. Αχιλλέα Θεοφάνους, τον καθηγητή Αγγλικών του Γυμνασίου μας.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 

Φωτογραφία: Σεβαστή Κωνσταντινίδου

 

Γιορτή σήμερα

.jpg

 

Όταν η παράδοση σε καλεί, πάντα βρίσκεις τρόπο να την ακολουθήσεις. Γυμνάσιο Γαλατινής σήμερα 4 Μαρτίου και μπορεί να μην άναψαν κλαδαριές φέτος αλλά ένας μικρός φανός, εδέσματα και στιχάκια, πολλά στιχάκια, βρήκαν φιλόξενη γωνιά στη μεγάλη αυλή μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πιαστήκαν γύρω από τον φανό και περπάτησαν, τιμώντας τα έθιμα της περιοχής, απαγγέλοντας στίχους.

 

unnamed file

Ευχαριστίες πολλές στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γαλατινής που πάντα στέκονται δίπλα μας  και απλώνουν χέρι βοηθείας και φαντασίας!

3

Καλή Αποκριά, Καλή Σαρακοστή σας εύχεται το Γυμνάσιο Γαλατινής.

Από τη Διεύθυνση

Κείμενο και Φωτογραφίες: Σεβαστή Κωνσταντινίδου ΠΕ01