ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, 14:36  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

.jpgΤην Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου Φουρφουρά στο Ηράκλειο. Στην αρχή επισκεφτήκαμε το Ενετικό Φρούριο Κούλε (Rocca al Mare).Εκεί οι μαθητές/τριες γνώρισαν το θαλάσσιο Φρούριο που χτίστηκε από τους Βενετούς το 14ο αιώνα με σκοπό τον έλεγχο των πλοίων στην πόλη του Ηρακλείου. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν, από την υπεύθυνη  του Φρουρίου, στο εσωτερικό του κάστρου, θαύμασαν την αρχιτεκτονική του και κατάλαβαν την σημασία του για την προστασία της πόλης στο παρελθόν.

λιονταρακιαΕΣτη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Εκεί τα παιδιά, με τη βοήθεια της ξενάγησης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, κ. Μαράκη Άλκηστη και κ. Σμαραγδάκη Ελευθερία, θαύμασαν όλα τα εκθέματα του μουσείου και ιδιαίτερα τα εκθέματα του λαμπρού Μινωικού Πολιτισμού, όπως τις τοιχογραφίες του Πρίγκιπα των Κρίνων και των Ταυροκαθαψιών και τον αινιγματικό ενεπίγραφο Δίσκο της Φαιστού. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την Ιστορία τους και συνειδητοποίησαν την απήχηση  του μινωικού παρελθόντος της Κρήτης στα αρχαία και σύγχρονα χρόνια.

Τέλος περιηγηθήκαμε στο Ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, όπου οι μαθητές/τριες είδαν τα διάφορα αξιοθέατα της πόλης, όπως την κρήνη Morozini (λιονταράκια), τη Λότζια και τον Άγιο Τίτο.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση