Το Σάββατο 09/04, ο όμιλος ζαχαροπλαστικής επανήλθε, προετοιμάζοντας μια γλυκιά αμαρτία, προερχόμενη από την αγγλική κουζίνα. Ένα δροσερό και ελαφρύ banoffee, είναι η καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη εποχή. Οι πλέον “έμπειροι” ζαχαροπλάστες προετοίμασαν το γλυκό με μεγάλη ευκολία!!! Και για το τέλος, μια ευχάριστη έκπληξη … Η κυρία Αγγελίδου Χρυσούλα, μητέρα μαθήτριας του ομίλου, μας κέρασε μία καταπληκτική μανιταρόπιτα, μια πεντανόστιμη σοκολατόπιτα και φυσικά μας δρόσισε και με σπιτική λεμονάδα. Ευχαριστούμε για τις λιχουδιές!!!
Ένα διαφορετικό Σάββατο για τον όμιλο ζαχαροπλαστικής, το Σάββατο 05/03 αντί για την καθιερωμένη μας απογευματινή συνάντηση, μαζευτήκαμε για να απολαύσουμε ένα θεσπέσιο brunch!!! Τα παιδιά δημιουργήσαν pancakes και τα συνόδευσαν με μερέντα, μέλι, μπισκότα και μπανάνες. Ρίξτε μια ματιά για να πειστείτε!
Σάββατο 19/02, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση του ομίλου ζαχαροπλαστικής. Η ομάδα μας δημιούργησε τρία “cheesecake”, δύο με μαρμελάδα βύσσινο και ένα με μαρμελάδα φράουλα. Οι γευστικές απαιτήσεις ήταν πολλές και η ομάδα δούλεψε για να τις εκπληρώσει.
Η ομάδα του ομίλου ζαχαροπλαστικής, σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, έφτιαξε μία ιταλική “πανακότα” και έναν κλασικό “χαλβά από σιμιγδάλι”. Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο!!!
Στην πρώτη συνάντηση μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, το Σάββατο 29/01, η ομάδα του ομίλου ζαχαροπλαστικής έφτιαξε τρεις τάρτες “pasta flora”. Οι ζαχαροπλάστες δημιούργησαν με κέφι την παρασκευή και το αποτέλεσμα ήταν άψογο. Πάρτε μία οπτική γεύση.
Το Σάββατο 11/12 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη φορά η συνάντηση των μαθητών του ομίλου ζαχαροπλαστικής, η οποία διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία. Οι μικροί ζαχαροπλάστες ασχολήθηκαν με τη δημιουργία δύο ειδών σοκολατένιων λιχουδιών, “bounty” και “ανώμαλα” με γέμιση δαμάσκηνο και καρύδι. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις παρακάτω φωτογραφίες.
Η τρίτη συνάντηση για τον όμιλο ζαχαροπλαστικής, Σάββατο 4/12. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη δημιουργία μίας τούρτας. Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια μιας μαθήτριας του σχολείου και μέλος του ομίλου ζαχαροπλαστικής. Η τούρτα είχε γεύση βανίλια-σοκολάτα πραλίνα και για βάση χρησιμοποίησαν μπισκότα σαβαγιάρ. Η παρασκευή δε δυσκόλεψε τους ζαχαροπλάστες και το αποτέλεσμα ήταν σκέτη απόλαυση.
Σάββατο 27/11 δεύτερη συνάντηση για τον όμιλο ζαχαροπλαστικής. Αυτήν τη φορά οι ζαχαροπλάστες ετοίμασαν το κλασσικό άλλα πάντα λαχταριστό κέικ. Δημιούργησαν 2 διαφορετικές παραλλαγές με βάση τη σοκολάτα. Νιφάδες κουβερτούρας και γεύση κακάο έδωσαν μια σοκολατένια γεύση στη συνταγή τους. Όσο τα δημιουργήματά τους ψηνόταν, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με την Επιχείρηση «Ηλιοδώρα Κοινσέπ» από τη Δράμα, η οποία τους σύστησε τα παραδοσιακά και χειροποίητα προϊόντα της. Γνώρισαν νέα προϊόντα με βάση αγνά υλικά και πρώτες ύλες και περιηγήθηκαν σε μονοπάτια γευσιγνωσίας. Στο τέλος της ημέρας δοκίμασαν τη λιχουδιά που ετοίμασαν και το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο.
Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου ξεκίνησε την λειτουργία του ο Όμιλος Ζαχαροπλαστικής υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Μερόπης Αβραμίδου και Κυριακής Καρολίδου. Στην πρώτη συνάντηση οι επίδοξοι ζαχαροπλάστες-μαθητές δημιούργησαν το πρώτο τους γλυκό τον κορμό ή μωσαϊκό. Αρχικά καθάρισαν την κουζίνα τους διότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και μετά επιδόθηκαν στην ζαχαροπλαστική. Για του λόγου το αληθές δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί.