Ενημέρωση με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Ενημέρωση κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Κείμενο: Δέσποινα Μαντά – Φωτογραφία: Ευσταθία Τζαβάρα

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία από την κοινωνική λειτουργό Παρασκευοπούλου Μαρία και την ψυχολόγο Ψάρρη Κατερίνα  με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός-Αίτια και Τρόποι Αντιμετώπισης».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου που παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης και για την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του θύματος, του θύτη αλλά και το ρόλο του παρατηρητή. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του εκφοβισμού. Οι μαθητές-μαθήτριες οι οποίοι φέρουν όχι μόνο την ιδιότητα μέλους της σχολικής κοινότητας αλλά στην πλειοψηφία ασκούν και το γονικό ρόλο, συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση και οι απόψεις τους αποτέλεσαν έναυσμα για εποικοδομητικό διάλογο.


Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον άξονα «Σχέσεις μεταξύ των μαθητών-μαθητριών» και στο δείκτη «Διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού και σεβασμού της διαφορετικότητας» (Συντονίστρια: Δέσποινα Μαντά, μέλη: Διονυσία Γαλανοπούλου, Ευσταθία Τζαβάρα).

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων