Ρύθμιση για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Μαθητές που, κατά την έναρξη των σχολικών ετών 2017-2018 και 2018-2019, λόγω μη
συμπλήρωσης του 15ου έτους της ηλικίας τους που απαιτείται για την προσκόμιση
δικαιολογητικού νόμιμης εργασίας, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις εγγραφής τους στην Α΄τάξη εσπερινού Λυκείου (Γ.Ε.Λ. – ΕΠΑ.Λ.) και, κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019, φοίτησαν στην Α΄ τάξη ημερησίου Λυκείου (Γ.Ε.Λ. – ΕΠΑ.Λ.)

θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικών διατάξεων (ποσοστό εσπερινών) για τα εσπερινά λύκεια εφόσον  εγγραφούν (το αργότερο έως 11/9/2019 )  και φοιτήσουν στα εσπερινά τα δύο (2) επόμενα πλήρη σχολικά έτη, στις Β΄ και Γ΄ τάξεις εσπερινού Λυκείου.

Αυτό προβλέπει ρύθμιση , η οποία συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο(άρθρο 223) του υπουργείου Παιδείας.  

Σχετικά με ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λυκ. Τάξεις Αγρινίου λειτουργεί από τις 7::00μμ έως 10:35 μμ.Το σχολείο μας λειτουργεί με πεντάωρο πρόγραμμα διδασκαλίας. Η διάρκεια Φοίτησης στο Γυμνάσιο είναι τριετής ενώ στο Λύκειο τεταρτοετής. Για να εγγραφεί ένας μαθητής στο σχολείο πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ετών. Οι μαθητές που φοιτούν επιτυχώς στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου έχουν δικαίωμα πρόσβασης με πανελλαδικές σε ποσοστό 1% επί του αριθμού θέσεων σε κάθε σχολή ΤΕΙ-ΑΕΙ (πλην των στρατιωτικών σχολών) και με λιγότερη εξεταστέα ύλη (70-80%) καθώς και διαφορετικά θέματα. Τα όρια των απουσιών είναι αυξημένα σε σχέση με τα ημερήσια.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην ΣΧΟΛΕΙΟ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση