Eγγραφές και μετεγγραφές μαθητών σε Εσπερινά Λύκεια το Σχ. έτος 2016-2017

 

Με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών σε Εσπερινά Λύκεια, διευκρινίζει τα εξής:

Α.  Αναφορικά με τη δεύτερη προϋπόθεση esperinoγια την εγγραφή και μετεγγραφή ανήλικων μαθητών στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια (προσκόμιση αντιγράφου φορολογικής δήλωσης), το όριο των 8.879 ευρώ αφορά ετήσιο ατομικό εισόδημα, η ετήσια προσαύξηση των 3.000 ευρώ αναφέρεται σε εξαρτώμενα μέλη και το όριο των 17.270 ευρώ αφορά ετήσιο εισόδημα για 4μελή οικογένεια (με 2 ενήλικες και 2 εξαρτώμενα μέλη), επομένως για οποιαδήποτε διαφοροποίηση ως προς τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών γίνεται προσαύξηση ή μείωση του εν λόγω ορίου κατά 3.000 ευρώ, αντιστοίχως. Επιπρόσθετα, σε περιπτώσεις που ο κηδεμόνας του μαθητή είναι άνεργος, κατά την εγγραφή ή μετεγγραφή του μαθητή σε Εσπερινό Λύκειο, αρκεί η προσκόμιση κάρτας ανεργίας του κηδεμόνα σε ισχύ και δεν απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου φορολογικής δήλωσης.

Β.   Επισημαίνεται ότι για τους μαθητές που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στην Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου και επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους κατά το σχολικό έτος 2016-2017 στο Εσπερινό Λύκειο, θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα στη με αρ. πρωτ. 95959/Γ2/02-08-2010 εγκύκλιο,  με θέμα «Μετεγγραφές μαθητών από Ημερήσια σε Εσπερινά Γενικά Λύκεια», ενώ για τους μαθητές που δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία και επιθυμούν να εγγραφούν ή να μετεγγραφούν σε Εσπερινό Γενικό Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2016-2017, ισχύει η με αρ. πρωτ. Φ1/95628/Δ2/10-06-2016  εγκύκλιος, όπως συμπληρώνεται με την παρούσα, αρχής γενομένης από 1-9-2016.

ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ   ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Σχετικά με ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο μπορούν να εγγραφούν οι ενήλικοι μαθητές και οι εργαζόμενοι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 15 έτος της ηλικίας τους. Η φοίτηση στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια διαρκεί τρία (3) σχολικά έτη. Οι τάξεις είναι αντίστοιχες των τάξεων του ημερησίου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οπότε σε περίπτωση μετεγγραφής δεν χάνεται χρονιά.
Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου μας είναι από 7:00 μμ έως 10:35 μμ, με πέντε διδακτικές ώρες.
Στην Α΄ τάξη Λυκείου διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας
Στη Β΄ τάξη υπάρχουν δύο ομάδες προσανατολισμού :
α) Ανθρωπιστικών σπουδών
β) Θετικών σπουδών,
Στη Γ ΄ τάξη υπάρχουν τρεις ομάδες προσανατολισμού :
α) Ανθρωπιστικών σπουδών
β) Θετικών σπουδών (και υγείας)
γ) Οικονομικών σπουδών και Πληροφορικής.
Ο απολυτήριος τίτλος του Εσπερινού Γενικού Λυκείου είναι πλήρως ισότιμος με τον αντίστοιχο απολυτήριο τίτλο των Ημερησίων Γενικών Λυκείων.
Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων εισάγονται με ειδικό ποσοστό, με άλλες βάσεις από τα ημερήσια, σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ και στις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού, εκτός των σχολών που αναφέρονται σε σώματα ασφαλείας.
 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΑΘΗΤΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *