Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης από το Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου

esperinoagrinioelearningbannerΤο Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου από φέτος αξιοποιεί τις ΤΠΕ και στη μάθηση, καθώς δημιούργησε την δικιά του πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Σκοπός της είναι η ενίσχυση των εργαζόμενων μαθητών με υποστηρικτό υλικό όλες τις ώρες. Τους δίνεται η δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή να ανατρέξουν στο υποστηρικτικό υλικό αλλά και να απαντήσουν σε διαδραστικές ασκήσεις. Η πλατφόρμα λειτουργεί πιλοτικά από φέτος αρχικά για ορισμένα μαθήματα της Δ΄ Λυκείου.

Λειτουργεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Το σχολείο μας   χρησιμοποιεί την Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του ΠΣΔ και είναι ένα από τα 16 στο σύνολο σχολείων Δευτεροβάθμιας που την χρησιμοποιούν .

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι http://e-learning.sch.gr/course/view.php?id=1710

 

platformaok

 

Τρόπος λειτουργίας

Η πλατφόρμα είναι εύκολα προσβάσιμη για κάποιον που απλά θέλει να διαβάσει το υλικό. Αρκεί να κάνει κλικ στον σύνδεσμο που δίνεται είτε σε αυτό το άρθρο είτε στο σταθερό εικονίδιο (banner) δεξιά του ιστολογίου. Στη συνέχεια εισάγει τον κωδικό επισκέπτη που δόθηκαν στο σχολείο στο πεδίο «Guest access»

Εαν ο μαθητής χρήστης θέλει να συμμετέχει ενεργά σε ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, εισάγει τους προσωπικούς του κωδικούς που δόθηκαν επίσης στο σχολείο στο κουμπί enroll user.

Στη συνέχεια κάνει κλικ πάνω στους υπερσυνδέσμους στο μάθημα και την ενότητα του μαθήματος που το ενδιαφέρουν.

Υπεύθυνοι καθηγητές : Υφαντής Ηλίας, ΠΕ 02, επιμορφωτής ΤΠΕ, Φώτιος Γιαννοκώστας ΠΕ 03

Σχετικά με ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λυκ. Τάξεις Αγρινίου λειτουργεί από τις 7::00μμ έως 10:35 μμ.Το σχολείο μας λειτουργεί με πεντάωρο πρόγραμμα διδασκαλίας. Η διάρκεια Φοίτησης στο Γυμνάσιο είναι τριετής ενώ στο Λύκειο τεταρτοετής. Για να εγγραφεί ένας μαθητής στο σχολείο πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ετών. Οι μαθητές που φοιτούν επιτυχώς στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου έχουν δικαίωμα πρόσβασης με πανελλαδικές σε ποσοστό 1% επί του αριθμού θέσεων σε κάθε σχολή ΤΕΙ-ΑΕΙ (πλην των στρατιωτικών σχολών) και με λιγότερη εξεταστέα ύλη (70-80%) καθώς και διαφορετικά θέματα. Τα όρια των απουσιών είναι αυξημένα σε σχέση με τα ημερήσια.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση