Feed
Άρθρα
ΣχόλιαΛήψη αρχείου

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΕΦΑΑ 2024Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το Δελτίο Τύπου για την Υγειονομική εξέταση και τις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων μαθητών/τριών για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ:Λήψη αρχείου

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ 2024

IMG 20240426 180854Επιδιώκοντας την εκπαιδευτική, επαγγελματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μαθητών/τριών μας, καθώς και την βελτίωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, επισκεφτήκαμε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στην πόλη της Κοζάνης, τον χώρο όπου δραστηριοποιείται ο Οργανισμός Νεολαίας «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ενδυνάμωση, Ενσυνειδητότητα και Ευεξία της Νεολαίας» με τον διακριτικό τίτλο «Go Alive» και ενημερωθήκαμε για τη Δομή Βιογραφικού Σημειώματος και τις δυνατότητες κινητικότητας των νέων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα ενημέρωση τους Σελενίτσα Ειρήνη και Χιώτη Μάρκο.

IMG 20240426 175426 IMG 20240426 175327 IMG 20240426 175324IMG 20240426 184213 IMG 20240426 175718 IMG 99f6087c004b30353e0522a39c6a19a8 VΛήψη αρχείου

Πύρρος Δήμασ στο βήμαΤον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κοζάνης, μετά από την ευγενική πρόσκληση του Διευθυντή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης κου Χάρη Καλημέρη, στην ενδιαφέρουσα εσπερίδα που διοργανώθηκε με θέμα την «Καταπολέμηση της οπαδικής βίας» υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης. Ομιλητές της Εσπερίδας η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κα Βασιλική Βόντσα και ο αστυνομικός Υποδιοικητής  κος Ουσταγιαννίδης Παντελής.

Ουσταγιαννίδης 1  Δήμας στο βήμα όχι

2 καλήΤην ταινία Πέντε – το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Βασίλη Τσικάρα παρακολουθήσαμε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κοζάνης, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. Η ταινία προβλήθηκε χάρη στον Σύλλογο για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς Μακρυγιάννης με την ελπίδα ο λαός μας να μην απωλέσει την ιστορική μνήμη. Το σενάριο της ταινίας αναφέρεται στο ολοκαύτωμα των κατοίκων της Σαμοθράκης κατά την ελληνική επανάσταση του 1821, άγνωστο στους περισσότερους, καθώς η θυσία των κατοίκων της Σαμοθράκης δεν διδάσκεται στο μάθημα της ιστορίας, όπως και η θυσία πολλών ομογενών μας στην έκταση της Θράκης αλλά και της Μακεδονίας. Ο ξεσηκωμός της Θράκης, η σφαγή των κατοίκων της Σαμοθράκης και η συγκλονιστική ιστορία των Πέντε Νεομαρτύρων με καταγωγή από το νησί, ζωντάνεψαν στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις καταπληκτικές ερμηνείες  ηθοποιών όπως ο  Νεοζηλανδός Manu Bennett, ο Βύρωνας Κολάσης, η Νταίζη Σεμπεκοπούλου, ο Γιάννης Αϊβάζης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Καρμάτης, ο Μανώλης Σαββίδης, ο Αντώνης Σιώπκας, ο Κωνσταντίνος Καραθωμάς, ο Σπύρος Μπιμπίλας και συμμετοχή πλήθους ηθοποιών. Η κινηματογραφική ταινία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου «Εκκίνηση» της Αλεξανδρούπολης και με την ευλογία της Ιερής Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Άρχισε ένας αγώνας με εκκλήσεις σε νομικά και φυσικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας αλλά και πέρα από αυτή. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ταινία δεν χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, παρά το αίτημα το οποίο υπέβαλε ο σκηνοθέτης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μακρυγιάννης και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του τον κύριο Παπαδημητρίου Απόστολο που μας επέτρεψαν να παρακολουθήσουμε την ταινία δωρεάν. Ευχής έργον θα ήταν την ταινία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της χώρας, ώστε μα μην περάσει στη λήθη η ηρωική θυσία και η ομολογία της χριστιανικής πίστης των προγόνων μας.

1 καλή

3 καλή 2 1 4 καλή 5 καλή

6 καλή

Καλή 1Στα πλαίσια της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, της βιβλιοφιλίας, της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και της εμπλοκής στην Τέχνη των μαθητών και μαθητριών μας, προγραμματίσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2024 εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κοζάνης την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενημερωθήκαμε για τον πλούτο των βιβλίων που φυλλάσσεται στην Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, τους τρόπους αξιοποίησης από εμάς αυτού του πλούτου και επισκεφθήκαμε την έκθεση Τέχνης και Λόγου, η οποία λειτουργεί στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Βιβλιοθήκης και είναι επισκέψιμη για τα σχολεία. Πρόκειται για περισσότερα από 200 εικαστικά έργα, δημιουργίες από 400 και πλέον μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων της ΔΔΕ Κοζάνης και 150 νέους/ες καλλιτέχνες και φοιτητές/τριες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, τα οποία επιχειρούν να συνδέσουν την εικαστική Τέχνη με την τέχνη του Λόγου.

Καλή 4  Καλή 5 Καλή 2 Καλή 6

fonissa tainia 1Την κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής πεζογραφίας της Φόνισσας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη και με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη , παρακολουθήσαμε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κοζάνης. Στην ταινία κυρίαρχο θέμα η θέση της γυναίκας του περασμένου αιώνα που αποτιμάται μέσα από το μητρικό στοιχείο, την καταδυναστευτική εξάρτηση μάνας-κόρης και τη θεσμοθετημένη προίκα για τις κόρες.

Το κείμενο της Φόνισσας του Αλ. Παπαδιαμάντη είχαν διδαχθεί οι μαθητές μας στις σχολικές αίθουσες από τις εξαίρετες φιλολόγους Αγοραστού Παναγιώτα, Δαλαμπάσχα Ελένη, Δεληγιάννη Μαρία και Ντάμπου Μαρία.

IMG 20231201 190654

dav

9 1Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κοζάνης συμμετείχε στις επιμορφωτικές δράσεις τις οποίες πραγματοποιεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης. Στο χώρο του σχολείου οι Αστυνομικοί Τσεπραηλίδης Γεώργιος και Καλαϊτζίδης Παναγιώτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, καθώς και οι Κοινωνικοί λειτουργοί-θεραπεύτριες του ΚΕΘΕΑ Σιδηροπούλου Σοφία και Λούσιου Ελένη από το Πολυδύναμο Κέντρο και Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για τις ποικίλες εξαρτήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικά, μουσική τραπ κ.ά.). Μετά από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχέση με τις ποικίλες εξαρτήσεις από τις οποίες κινδυνεύουν κυρίως οι νέοι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους αστυνομικούς κ. Τσεπραηλίδη Γεώργιο και Καλαϊτζίδη Παναγιώτη, όσο και τις κοινωνικές λειτουργούς – θεραπεύτριες του ΚΕΘΕΑ κ. Λούσιου Ελένη και Σιδηροπούλου Σοφία για τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους και για την εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας.

1

sdr

2

dav

3

dig

4

sdr

5

dig

10

Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024 θα το δείτε ανοίγοντας το παρακάτω αρχείο:Λήψη αρχείου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ WEBEX ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΛήψη αρχείου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΚΟΖΑΝΗΣ  ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣΛήψη αρχείου

Την 50η επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τίμησαν  μαθητές και εκπαιδευτικοί στη γιορτή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου. Μέσα από απαγγελίες ποιημάτων γνωστών Ελλήνων ποιητών και  προβολή οπτικοακουστικού υλικού τονίστηκε ο αγώνας των ελεύθερων αγωνιζομένων φοιτητών και των ελεύθερων αγωνιζόμενων πολιτών για τη Δημοκρατία το Νοέμβρη του 1973.

Η γιορτή έκλεισε με τον προβληματισμό ότι οι Δημοκρατίες δεν  καταλύονται μόνο με τα όπλα και επομένως χρέος όλων μας είναι να μην εφησυχάζουμε και να παλεύουμε για τα δίκαια όλων, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, όπως λέει ο ποιητής μας.

Την επιμέλεια της γιορτής είχε η φιλόλογος Ντάμπου Μαρία.

Πολυτεχνείο 1Πολυτεχνείο 23457 8

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων