Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νεστόριο

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη με προορισμό το μαγευτικό Νεστόριο το οποίο  φημίζεται για το ξακουστό river party, την ομορφιά της φύσης, την καθαρότητα της ελληνικής υπαίθρου και την πλούσια τοπική και πολιτιστική παράδοση του.
Στα πλαίσια ττου μαθήματος της ιστορίας είχαμε την ευκαιρία αφου επισκεφθήκαμε για λίγο τον χώρο του river party, το μουσικό αυτό φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέλη Ιούλη με αρχές του Αυγούστου προσελκύοντας χιλιάδες λάτρεις της μουσικής να ξεναγηθούμε στο χωριό, να ανέβουμε στην θέση “κάστρο” και να αναζητήσουμε την σπηλιά της Λάμιας.

Το κάστρο του Νεστορίου είναι μια φυσική ακρόπολη ανατολικά του χωριού και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους έπαιξε σπουδαίο ρόλο, προστατεύοντας την περιοχή από τις επιδρομές. Η θέα από ‘δω κόβει την ανάσα και το μάτι μας χάθηκε στον ορίζοντα αγναντευοντας την μεγαλοπρέπεια του φυσικού πλούτου της περιοχής. Εκεί ψηλά ακούσαμε και μάθαμε την τοπική ιστορία του χωρίου και προβληματιστήκαμε καθώς πρόκειται για  ένα εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο που περιμένει τον ανασκαφέα του.

Πόσα μυστικά κρύβει ακόμη άραγε;

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς