Αρχική » 2026 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2026

Μαθητικές Ψιλο-ματιές

Screen Shot 03 30 15 at 06.16 PM

erasmus+

erasmus
European SchoolRadio Logo

Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Saferinternet banner

1) SaferInternet4Kids.gr – Υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

helpline banner

2) HelpLine.gr Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη και τηλεφωνικά στο 210-6007686)

safeline banner

3) SafeLine.gr – Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου.

Ενημερωτικό υλικό για μαθητές / μαθήτριες

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Ιστορικό

Διδακτική Επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις σχολές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΕΠΑΣ -ΔΥΠΑ στο Βασιλικό καθώς και στα 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. στη Χαλκίδα (13 και 25-02-2026) στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση και την επαγγελματική καθοδήγηση των μαθητών μας σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές που έχουν μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων, γνώρισαν τις ειδικότητες που προσφέρονται και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις προοπτικές σπουδών και απασχόλησης που παρέχουν οι συγκεκριμένες δομές.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα προγράμματα σπουδών, τις σύγχρονες υποδομές και τις δυνατότητες πρακτικής άσκησης, απαντώντας πρόθυμα σε ερωτήσεις και απορίες των παιδιών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η επαφή με τα εξειδικευμένα εργαστήρια και ο βιωματικός χαρακτήρας της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η εμπειρία αυτή συνέβαλε ουσιαστικά στην ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον τους και να αναγνωρίσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους των σχολών και των ΕΠΑ.Λ. για τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τη σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους μαθητές μας.

photo collage.epal

🎭 Süßer Karneval στο Γυμνάσιο Δροσιάς Χαλκίδας! 🍩🎶

photo collage 2.png 2
Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026📅, η Α’ τάξη του Γυμνασίου Δροσιάς Χαλκίδας διοργάνωσε, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών 🇩🇪, ένα ξεχωριστό αποκριάτικο δρώμενο με τίτλο „Süßer Karneval“ (Γλυκό Καρναβάλι)!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έφεραν λαχταριστά γλυκά 🍰🧁🍪 και γέμισαν την τάξη με χρώματα, αρώματα και γιορτινή διάθεση! 😄
Το κλίμα ήταν εμπνευσμένο από το Karneval (Καρναβάλι) των γερμανόφωνων χωρών, γνωρίζοντας έθιμα από:
🇩🇪 Γερμανία
🇦🇹 Αυστρία
🇨🇭 Ελβετία
🇱🇮 Λιχτενστάιν
🎶 Χορέψαμε στους ρυθμούς της Karnevalmusik (καρναβαλικής μουσικής) και μάθαμε σχετικές λέξεις και εκφράσεις μέσα από το τραγούδι και την κίνηση.
🪑 Παίξαμε το αγαπημένο παιχνίδι „Reise nach Jerusalem“ (μουσικές καρέκλες), γελώντας και συμμετέχοντας όλοι με ενθουσιασμό!
Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, οι μαθητές:
✨ εξοικειώθηκαν με στοιχεία του γερμανόφωνου πολιτισμού
✨ εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους
✨ συνεργάστηκαν δημιουργικά και διασκέδασαν
Η μάθηση έγινε γιορτή! 🎊
Helau & Alaaf! 🥳 – Frohen Karneval! –                    Καλή Αποκριά! 🎭
 
                       🇦🇹🇩🇪🇬🇷🇨🇭🇱🇮
Ευχόμαστε σε όλους και ολες χαρούμενες Απόκριες 🎉,με υγεία, κέφι και πολλές γλυκές στιγμές! 🍭✨

 

🎬Το Γυμνάσιο & το Γενικό Λύκειο Δροσιάς στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου 🌟

file 000000000760720eba297b70f94d66ce

Με μεγάλη χαρά, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Δροσιάς 🏫  συμμετείχαν στις 9, 10 & 11 Φεβρουαρίου 2026  🗓️στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου Χαλκίδας 🇩🇪🇦🇹🇨🇭🇱🇮, που πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας 🏛️  🗓️.

Το φεστιβάλ 🎥 διοργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Εύβοιας   με την υποστήριξη του Goethe-Institut, προσφέροντας στους μαθητές μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και πολιτισμού 🌍✨.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές 🎬, να γνωρίσουν στοιχεία της κουλτούρας και της ιστορίας των γερμανόφωνων χωρών🇩🇪 🇦🇹🇨🇭🇱🇮, και να απολαύσουν μια ζωντανή, δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία μάθησης 🌈🎉.

👏 Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό τους! 🎈🎉💫

photo collage 1.png 1

Φεβρουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Σαν σήμερα

20/3: Διεθνής Ημέρα της Γης
Η Διεθνής Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970 με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη. Ήταν μια ιδέα του ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ, που υιοθετήθηκε και από τον ΟΗΕ. Η Διεθνής Ημέρα της Γης είναι το αντίπαλο δέος της Ημέρας της Γης, που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις