Αρχική » Δράσεις Erasmus+ » Το Γυμνάσιο Δροσιάς φιλοξενεί το Γερμανικό Σχολείο Christian Ernst- Gymnasium στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

European Radio Logo

Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Saferinternet banner

1) SaferInternet4Kids.gr – Υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

helpline banner

2) HelpLine.gr Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη και τηλεφωνικά στο 210-6007686)

safeline banner

3) SafeLine.gr – Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου.

Ιστορικό

Το Γυμνάσιο Δροσιάς φιλοξενεί το Γερμανικό Σχολείο Christian Ernst- Gymnasium στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

logo erasmus 1Με μεγάλη χαρά στις 13 Μαϊου 2024, το Γυμνάσιο Δροσιάς υποδέχτηκε το γερμανικό σχολείο Cristian Ernst – Gymnasium, μια αποστολή αποτελούμενη από 11 μαθητές, 2 καθηγητές και το διευθυντή τους,  στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Η επίσκεψη περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ενισχύοντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις των μαθητών από τις δύο χώρες.

Τελετή Υποδοχής και Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με μια θερμή τελετή υποδοχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικές εκτελέσεις και μια ενημέρωση για το φαινόμενο της παλίρροιας του Ευρίπου από το διδάκτορα αστροφυσικής κ. Αντωνίου. Στη συνέχεια τα παιδιά ενσωματώθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας και στον προαύλιο χώρο. Συμπληρώθηκε με ξεναγήσεις σε σημαντικά σημεία της πόλης.

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Αθήνα

Τη δεύτερη ημέρα, οι μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς και του Cristian Ernst – Gymnasium συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο στην Αθήνα με θέμα “Η Δημοκρατία στην Πνύκα”. Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Εισήγηση με Οπτικό Υλικό: Παρουσίαση για την ιστορία και τη σημασία της Δημοκρατίας στην Πνύκα.
  • Παιχνίδι Εξερεύνησης: Διαδραστικό παιχνίδι για την ανακάλυψη του λόφου της Πνύκας.
  • Παιχνίδι Ρόλων: Αναπαράσταση της αρχαίας αθηναϊκής συνέλευσης.
  • Παιχνίδι “Οστρακισμός: Εκμάθηση της διαδικασίας του οστρακισμού στην αρχαία Αθήνα.

Μετά το εργαστήριο, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και την Ακρόπολη, όπου έλαβαν ξενάγηση και γνώρισαν από κοντά τα μνημεία του αρχαίου αθηναϊκού πολιτισμού.

Συνεχιζόμενες Δραστηριότητες και Πολιτισμικές Επισκέψεις

Την τρίτη ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το φρούριο και το Μουσείο της Αρέθουσας. Στην ενότητα Βουλευτήριο διεξήχθη εργαστήριο σχετικό με την πολιτειότητα και τα πολιτεύματα με τη συνδρομή της αρχαιολόγου κ. Κίτσιου.

Την τέταρτη ημέρα, είχαν την τιμή να τους υποδεχτούν στο Δημαρχείο της Χαλκίδας, όπου τους μίλησαν η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Σακελαράκη και ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Ζέρβας, για την ιστορία του κτιρίου και τη σημασία της συμμετοχής των νέων στα κοινά και δόθηκαν αναμνηστικά. Ακολούθησε επίσκεψη στο Λύκειο Ελληνίδων και ξενάγηση στο παραδοσιακό κτίριο από γερμανόφωνο μέλος του Συλλόγου και ακολούθησε εργαστήριο παραδοσιακών χορών.

Αποχαιρετισμός

Η τελευταία ημέρα, Παρασκευή πρωί, ήταν αφιερωμένη στον αποχαιρετισμό των φιλοξενούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών. Το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς όλοι αποχωρίστηκαν με συγκίνηση και την υπόσχεση για μελλοντικές συνεργασίες.

Συμπεράσματα και Μαθησιακά Αποτελέσματα

Αυτή η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων ενίσχυσε την αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων, προάγοντας τις αξίες του προγράμματος Erasmus+. Προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εμπειρία, ενισχύοντας την κατανόησή τους για την αρχαία ελληνική δημοκρατία και πολιτισμό. Επιπλέον, ενισχύθηκαν οι γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών, καθώς όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στα Αγγλικά, προωθώντας τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων.

Επίσης, μέσα από τις κοινές δραστηριότητες και την καθημε

Προσθήκη ICS Calendarρινή επαφή, οι μαθητές μας ανακάλυψαν πολιτισμικά στοιχεία της Γερμανίας και ανέπτυξαν μεγαλύτερη κατανόηση και εκτίμηση για διαφορετικές κουλτούρες, κοινωνικές δεξιότητες, όπως η ευγένεια, η υπομονή και ο σεβασμός προς τους άλλους, δημιουργώντας βαθιές φιλίες και προωθώντας έτσι τη διαπολιτισμική επικοινωνία και συνεργασία.

Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Δρ.  Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αντωνίου Αντώνιο για την εξαιρετική του παρουσίαση, στον Δήμο για την υποστήριξή του και στο Λύκειο Ελληνίδων για τη φιλοξενία και τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών. Η συνεισφορά τους ήταν καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος.

1716545077521959652857134932876 20240516 121658

20240513 10195520240514 15543320240524 124741

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Σαν σήμερα

17/6: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας
Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες. 200 χώρες του κόσμου συντονίζουν της ενέργειές τους για την καταπολέμηση του φαινομένου, μέσω του ΟΗΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή καθιερώθηκε και η 17η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποιησης και της Ξηρασίας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση