Αρχική » 2023 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2023

European Radio Logo

Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Saferinternet banner

1) SaferInternet4Kids.gr – Υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

helpline banner

2) HelpLine.gr Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη και τηλεφωνικά στο 210-6007686)

safeline banner

3) SafeLine.gr – Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου.

Ιστορικό

Συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Οικονομικό Διαγωνισμό του Ε.Α.Π.

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, την 5η και την 6η διδακτική ώρα στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, διεξήχθη διαδικτυακά ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Οικονομικός Διαγωνισμός Α’ Γυμνασίου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τίτλο: «Οικογενειακός Προϋπολογισμός και Βιωσιμότητα», στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας. 2 μαθήτριες και 3 μαθητές της Α΄τάξης έλαβαν μέρος και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί ο διαγωνισμός δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο βραβείο, αλλά στόχευε στην ενημέρωση τους στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στην ευαισθητοποίηση τους.

.png

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Μετά το Γυμνάσιο τι μπορώ να επιλέξω;”

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές- μαθήτριες της Γ΄τάξης, συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση « Μετά το Γυμνάσιο τι μπορώ να επιλέξω; ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και επαγγελματικός προσανατολισμός, αλλά και της ομαλής μετάβασης από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Η ενημέρωση έγινε από την κ. Αλιακίζογλου Κάτια Υπεύθυνη του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας. Οι μαθητές – μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να λύσουν τις απορίες τους. Επίσης οι μαθητές – μαθήτριες ενημερώθηκαν για χρήσιμες ιστοσελίδες όπου θα μπορέσουν να αναζητήσουν μόνοι τους ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες.

IMG 8280

Επίδοση βαθμολογίας Α Τετραμήνου

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, 11:00 π.μ. – 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων σχετικά με δράσεις και την αποτίμηση του Α΄ τετραμήνου. Στις 11:30 π.μ. – 13:30 μ.μ. θα ακολουθήσει επίδοση βαθμολογίας. Λόγω συνωστισμού συνιστάται η χρήση μάσκας.

Την ίδια ημέρα θα αποσταλούν αναλυτικές καταστάσεις βαθμολογίας στους κηδεμόνες μέσω e-mail.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συμβολή σας στο έργο μας!

Υποτροφία Κολλεγίου Αθηνών για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Λήψη αρχείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη γέφυρα του Ευρίπου

Την Παρασκευή 3/2/23, η Α΄ τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη γέφυρα του Ευρίπου στο πλαίσιο της δεύτερης ενότητας του εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο «Γέφυρες ζωής». Εκεί έλαβε χώρα ιστορική ξενάγηση από εκπρόσωπο του λιμενικού σώματος καθώς και ερμηνεία της λειτουργίας της συρταρωτής γέφυρας από ειδικό τεχνικό. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατέβουν στις υπόγειες εγκαταστάσεις της ιστορικής γέφυρας, να δουν τον παγκοσμίως πρωτότυπο μηχανισμό της συρταρωτής γέφυρας της Χαλκίδας, να διατυπώσουν ερωτήσεις στους εκπρόσωπους του λιμενικού σώματος και να επιλύσουν τις απορίες τους.

gefyra gefyra 2 gefyra 1

Απόφαση Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων την Παρασκευή 10/02/2023



Λήψη αρχείου

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Χαλκιδέων 6, 7, 8 και 9/02/2023 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών – Τηλεκπαίδευση

Τα μαθήματα τη Δευτέρα 6/2/2023 και τη Τρίτη 7/2/2023 θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση.  Γενικές οδηγίες – Διευκρινήσεις – Επισημάνσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα βρείτε στην Ενότητα Σχολική Ζωή (Πατήστε εδώ για άμεση μετάβαση)



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια βιβλιοθήκη της Χαλκίδας

Στις 31/1/23 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των τμημάτων Α3, Β2, Γ1 στη δημόσια βιβλιοθήκη της Χαλκίδας, με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στη σχολική δράση που υλοποιούν οι καθηγήτριες Πηττού, Τριανταφυλλοπούλου, Ντούνα, Καμπούρη, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και την ανακαίνιση της σχολικής βιβλιοθήκης.

Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση