Αρχική » 2019

Αρχείο έτους 2019

Άρθρα

Φεβρουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Translate

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2019

Με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που επιμελήθηκε η κυρία Ε. Δάμτση, καθηγήτρια Αγγλικής, αποχαιρετίσαμε το 2019. 

Ο Ύμνος της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου μαζί με τραγούδια γιορτινά από διάφορες χώρες καταγωγής των μαθητριών μας, ερμηνευμένα από τις ίδιες με τις όμορφες φωνές τους, έδωσαν το χαρούμενο ύφος που απαιτούσε η τελευταία μέρα των μαθημάτων γι’ αυτόν τον χρόνο. 

Ευχές πολλές για Καλά Χριστούγεννα με υγεία κι αγάπη σε όλες και όλους!

Το 2020 να έρθει χαρούμενο κι ελπιδοφόρο

και να παραμείνει έτσι μέχρι την τελευταία του μέρα!

 

 

ΚΘΒΕ: “Με το βλέμμα του άλλου”

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και στο σχολείο μας υποδεχθήκαμε ομάδα ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Με πολλή ζωντάνια κι ενέργεια οι ηθοποιοί παρουσίασαν δύο φορές διαδοχικά την παράσταση/εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Με το βλέμμα του άλλου“, που αιχμαλώτισε από την πρώτη στιγμή την προσοχή των μαθητών και μαθητριών μας. Η πρόθυμη συμμετοχή των τελευταίων, το γέλιο κατά τη διάρκεια της παράστασης και το χειροκρότημα στο τέλος απέδειξαν ότι το θέατρο με τον λόγο, τους ήχους, την κίνηση, την παντομίμα, τη σκηνοθεσία και -φυσικά- το σενάριο με τα επίκαιρα μηνύματά του μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που δεν μοιράζονται την ίδια γλώσσα και τον ίδιο πολιτισμό. 

Ευχαριστίες πολλές, λοιπόν, στους ακούραστους και μεταδοτικούς ηθοποιούς της παράστασης, αλλά και στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή τους!

Ιδού μερικά στιγμιότυπα: 

Έκθεση “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος”

  • Είναι απαραίτητα τα ορυκτά στη ζωή μας; 
  • Τα ορυκτά πόσο επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν κατά την επίσκεψη του σχολείου μας σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στην Έκθεση “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος”, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στον χώρο του λιμανιού της πόλης μας.

Ενδιαφέρουσα τόσο η προβολή, όσο και η ξενάγηση που παρακολουθήσαμε.

Απολαυστική και η επιστροφή μας από την παραλία κάτω από τον λαμπερό χειμωνιάτικο ήλιο. 

OPEN SCHOOL, Made in …SUGARELA!

Στο πλαίσιο της δράσης Open School, “Made in”, το Β1΄ και Γ1΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα 18.11.2019, το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής “Sugarela”, που βρίσκεται στη γειτονιά του σχολείου μας, και παρακολούθησαν πώς φτιάχνονται τα εξαιρετικά γλυκά του! 

Πρώτα όμως έπρεπε να φορέσουμε τις ειδικές ρόμπες και σκουφάκια! 

Ευχαριστούμε πολύ τους οργανωτές και την οικοδέσποινα της επιχείρησης!

SUGARELA, 18.11.2019

“Εδώ Πολυτεχνείο!”

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 τιμήσαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας. 

Μέσα από φωτογραφικό υλικό της εποχής εξηγήσαμε στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών κατά τη δικτατορία και παρακολουθήσαμε βήμα βήμα τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία που κορυφώθηκαν τη 17η Νοεμβρίου 1973.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κ. Ακανθοπούλου, Ε. Δάμτση.

  Επέτειος εξέγερσης Πολυτεχνείου (2019)

 

Το Διαπολιτισμικό πάει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου (2019)!

Τιμήσαμε τα 60χρονα γενέθλια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και παρακολουθήσαμε την εξαιρετική βραβευμένη ολλανδική ταινία “My extraordinary summer with Tess”, του σκηνοθέτη  Steven Wouterlood, μια ταινία για την εφηβεία και τους προβληματισμούς της, φτιαγμένη με πολλή ευαισθησία και τρυφερότητα.
Πληροφορίες για την ταινία: εδώ 

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Μια πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας σήμερα, Παρασκευή 25.10.2019, με την οποία τιμήσαμε αφενός τον προστάτη Άγιο της πόλης μας Δημήτριο και την επέτειο του “Όχι” και αφετέρου τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν την περυσινή χρονιά.

Μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων μάς μετέφεραν νοερά στο 1940 μέσα από βίντεο, ποιήματα και κείμενα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. 

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη γιορτή με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Ευθ. Γαβριηλίδου! 

Η κ. Γαβριηλίδου διαβάζει το Πρακτικό των αριστείων και βραβείων

Χρόνια Πολλά!

Περιήγηση-ξενάγηση στα μνημεία της γειτονιάς μας

Η δεύτερη εξόρμηση του σχολείου μας έγινε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στη Ροτόντα, στην Αψίδα του Γαλερίου, στην Αψιδωτή αίθουσα και στο Γαλεριανό συγκρότημα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πρώτα παρακολούθησαν την ψηφιακή παρουσίαση για τα παραπάνω μνημεία, που ετοίμασε η κ. Κ. Ακανθοπούλου, καθώς και την “Εικονική περιήγηση στο ανάκτορο του Γαλερίου κατά την Ύστερη Αρχαιότητα” της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης (2015) [εδώ]. Εξηγήθηκαν όροι, απαντήθηκαν ερωτήσεις, λύθηκαν απορίες. Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκεφθήκαμε την έκθεση «Η λάμψη του ψηφιδωτού. Αυθεντικά και αντίγραφα από τη Θεσσαλονίκη και τη Ραβέννα», που φιλοξενείται στη Ροτόντα, βγάλαμε φωτογραφίες στην Καμάρα, μελετήσαμε κατόψεις και είδαμε φωτογραφίες των ευρημάτων στην Αψιδωτή αίθουσα (Δημ. Γούναρη – Αλ. Σβώλου) και, τέλος, περπατήσαμε στα ίχνη του Γαλερίου στο ανάκτορό του (πλατεία Ναυαρίνου).

Η δίωρη περιήγησή μας ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο σχολείο μας σχετικά με όσα είδαν και άκουσαν.

 



Λήψη αρχείου

 

Ημέρα Αθλητισμού 2019

Ημέρα Αθλητισμού και στο σχολείο μας με χαρά και πολύ κέφι!

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2019

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2019

A PLACE-NAME TELLS US ABOUT ITS PAST AND PRESENT IN MANY LANGUAGES

This year, our school is celebrating the European Day of Languages by translating the place-name “Thessaloniki” and its areas in various European languages and not only, since some of our students come from Asian countries. And this will be the beginning of a journey to the multicultural side of our city and to the place itself in an interdisciplinary way and with the aid of a worksheet. What about the result? A board game based on Thessaloniki and its areas in some European languages the students will choose. Translate, travel and play!

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2019

ΕΝΑΣ  ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αυτή τη χρονιά, το σχολείο μας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μεταφράζοντας το τοπωνύμιο “Θεσσαλονίκη” και τις περιοχές της σε διάφορες Ευρωπαϊκές γλώσσες και όχι μόνο, αφού μερικοί από τους μαθητές μας προέρχονται από ασιατικές χώρες. Και αυτό θα είναι η αρχή ενός ταξιδιού στην πολυπολιτισμική πλευρά της πόλης μας και στο ίδιο τον τόπο με ένα διαθεματικό τρόπο και με τη βοήθεια ενός φύλλου εργασίας. Και σχετικά με το αποτέλεσμα; Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βασισμένο στη Θεσσαλονίκη και τις περιοχές της σε κάποιες Ευρωπαϊκές γλώσσες τις οποίες θα διαλέξουν οι μαθητές μας. Μεταφράστε, ταξιδέψτε και παίξτε!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση