Εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα 7 με 9 Δεκεμβρίου 2012

Στις 7,8 και 9 Δεκεμβρίου 2012 το Σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων. Την πρώτη μέρα της εκδρομής επισκεφθήκαμε το μουσείο πολέμου στο Καλπάκι. Εκεί οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου,μέσα από τα εκθέματα του οποίου ζωντανεύουν οι μνήμες του έπους του 1940.Στη συνέχεια ταξιδεύοντας προς τα χωριά του Ζαγορίου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μέρη που πολέμησαν οι Έλληνες το 1940 αμυνόμενοι των Ιταλών.Φτάνοντας στο χωριό Μονοδένδρι Ζαγορίου θαυμάσαμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κατοικιών του χωριού και επισκεφθήκαμε το παλιό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής δίπλα στη χαράδρα του Βίκου, απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα.

Τη δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στην περιοχή ,βλέποντας από κοντά το χώρο του αρχαίου θεάτρου,του μαντείου ,του βουλευτηρίου και του σταδίου.Στησυνέχεια επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο των Ιωαννίνων και θαυμάσαμε τα πλούσια σε ποικιλία και αξία εκθέματά του.Ακολούθησε επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης της πόλης.Εκεί οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τις σπάνιες σε θεματογραφία τοιχογραφίες στο ναό του Αγίου-Νικολάου(13οςαι.)Επισκεφθήκαμε επίσης το σπίτι όπου θανατώθηκε ο Αλή-πασάς των Ιωαννίνων και λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό μουσείο.

Την τρίτη μέρα της εκδρομής επισκεφθήκαμε το σπήλαιο του Περάματος,όπου οι μαθητές/τριες  ξεναγήθηκαν στο χώρο,θαυμάζοντας τους αμέτρητους σταλακτίτες και σταλαγμίτες του σπηλαίου. Η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Μέτσοβο δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω χιονόπτωσης στην περιοχή. Αντ΄αυτού κάναμε στάση στην πόλη της Κοζάνης και πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο λαογραφικό-μουσείο φυσικής ιστορίας της πόλης,του οποίου τα εκθέματα μαρτυρούν την πλούσια πολιτισμική παράδοση της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση