Στις 1-3 /4 η πρώτη λυκείου του σχολείου μας πήγε τριήμερη εκδρομή μέσο του περιβαλλοντικού προγράμματος στο Βόλο.

Την πρώτη μέρα της εκδρομής και παρότι ο καιρός δεν ήταν καλός επισκεφτήκαμε την Ανάβρα Μαγνησίας. Μπορεί η διαδρομή να ήταν πολύ κουραστική αλλά τελικά  άξιζε το κόπο. Στην Ανάβρα ακούσαμε τον κύριο Τσουκαλά πρώην δήμαρχο να μας περιγράφει πως σε μερικά χρόνια η Ανάβρα ανάπτυσθηκε σε ένα πρότυπο χώριο για την Ελλάδα. Η Ανάβρα σήμερα χρησιμοποιόντας πρωτοπόρες οικολογικές λύσεις εχει καταφέρει να έχει οικονομικό πλεόνασμα αλλά και εντυπωσιακές υποδομές για τους δημότες της.

Μέτα από την Ανάβρα πήγαμε στο ξενοδοχείο που βρισκόταν στην Νέα Ανχίαλο. Το βράδυ όπως ήταν φυσικό πηγαμε στο κλαμπ “Profil” και περάσαμε υπέροχα. Όχι μόνο εμείς αλλά και οι καθηγητές που μας συνόδευαν!

Το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε για Πήλιο. Και παρόλο που ήμασταν κουρασμένοι απο το προιγούμενο βράδυ δεν χάσαμε το κεφι μας! Στο Πήλιο θαυμάσαμε το υπέροχο τοπίο και την φυσική ομορφιά του χωριού. Έπειτα από αυτό κατεβήκαμε στο Βόλο για μεσημεριανό. Αφου φάγαμε και περπατήσαμε στην πόλη του Βόλου γυρίσαμε πίσω στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το βράδυ!

Έτσι το βράδυ μας βρίκε πάλι σε ένα κλαμπ του Βόλου το “Playground” όπου περάσαμε εξίσου ωραία με το προιγούμενο βράδυ!

Το επόμενο πρωί η αλήθεια είναι πως ήμασταν πτώματα όλοι μας αλλά αυτό άλλαξε όταν οι καθηγητές μας μας είπαν οτι θα πάμε για πεζοπορία στις Μηλιές. Είναι αλήθεια πως κουραστίκαμε πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην κεντρική πλατία του χωριού αλλά άξιζε τον κόπο και είμαι σίγουρη πως οποιοσδήποτε από εμάς θα ξανα έκανε την διαδρομή αυτή με τα πόδια!

Μετά από τις Μηλιές ήχε έρθει η ώρα της επιστρόφης… και ειλικρινά κανένας μας δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος γι’αυτό. Στην φετινή τριήμερη δεθήκαμε περισσότερο όλοι μαζί σαν μια ομάδα και πιστεύω πως όλοι μας περάσαμε απλά υπέροχα!!!

🙂