Υπηρεσία Τηλεδιασκέψεων από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

15 Μαρτίου, 2020 Κατερίνα Γλέζου


Η υπηρεσία Εικονικής Τάξης έχει υλοποιηθεί µε χρήση του ανοικτού λογισµικού για τηλεδιασκέψεις Big Blue Button (BBB) http://bigbluebutton.org/.
Η υπηρεσία Εικονικής Τάξης διαθέτει ένα πλήρως εξελληνισµένο περιβάλλον. ∆ίνει τη δυνατότητα για Οπτικοακουστική Επικοινωνία. Η επικοινωνία µε φωνή είναι ενεργή εφόσον διαθέτετε απλές συσκευές ήχου (ηχεία ή ακουστικά και µικρόφωνο) και µε εικόνα (video) εφόσον διαθέτετε κάµερα.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο εισηγητής (δηµιουργός) µπορεί να προβάλει παρουσιάσεις (slides) ή άλλο υλικό εφόσον ανεβάσει το αντίστοιχο αρχείο στο χώρο της τηλεδιάσκεψης. Τα µέλη οµοίως µπορούν να ανεβάσουν υλικό αλλά µόνο µε την άδεια του εισηγητή.
Ο εισηγητής έχει τη δυνατότητα να διαµοιράσει την επιφάνεια εργασίας του ώστε να πραγµατοποιήσει επίδειξη κάποιας εφαρµογής που έχει εγκατεστηµένη στον υπολογιστή του, π.χ. κάποιο εκπαιδευτικό λογισµικό. Η δυνατότητα αυτή µπορεί να δοθεί από τον εισηγητή και σε άλλο µέλος της τηλεδιάσκεψης.
Επίσης είναι δυνατή η επικοινωνία µε άµεσο µήνυµα (chat) όλων των µελών της τηλεδιάσκεψης αλλά και η χρήση ασπροπίνακα (white board) για ελεύθερη γραφή ή σχεδιασµό σ’ αυτόν.

Οδηγίες Χρήσης Υπηρεσίας Τηλεδιασκέψεων

https://meeting.sch.gr/notes/odigies.pdf

Οδηγίες για το BBB

https://meeting.sch.gr/notes/BBB_manual.pdf

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά .

Αφήστε μια απάντηση


Ημερολόγιο

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση