Μετά από 2 σχολικά έτη με τους γνωστούς περιορισμούς στον σχολικό χώρο λόγω κορωνοϊού, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε επιτέλους, με κάποια σχετική καθυστέρηση, για την τρέχουσα σχολική χρονιά ένα εγκεκριμένο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας (ΠΑΥ) [σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. Φ. 22.6/18524/22-12-2021 απόφαση της Δ.Δ.Ε Β΄ Αθήνας]  για τους μαθητές της Β΄ Τάξης του λυκείου μας, το οποίο ευχόμαστε να ολοκληρωθεί με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως ξεκίνησε.

Με μαθητές και μαθήτριες από τα 4 τμήματα της Β΄ Τάξης θα συναντιόμαστε δια ζώσης στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών κάθε εβδομάδα σε διαφορετικές ημέρες ανά τμήμα, αφού λήξουν τα μαθήματα του πρωινού προγράμματος, για να ασχοληθούμε με κάποιες από τις υπερτροφές της ελληνικής γης.

act1

Στο παρόν ιστολόγιο, θα αναρτούμε τις δράσεις των μαθητικών ομάδων οι οποίες συμμετέχουν στο εν λόγω ΠΑΥ.

act3
Στην 1η συνάντηση των ομάδων, μας απασχόλησαν τα ακόλουθα:

  • Τι είναι οι υπερτροφές; Ορίζονται & διακρίνονται βάσει κάποιων κριτηρίων ή είναι προϊόν του marketing;
  • Η διατροφική μόδα με τις υπερτροφές. Παραδείγματα ορθής ή ανθυγιεινής κατανάλωσής τους. Πού βρίσκεται η αλήθεια;
  • Γευστική γνωριμία με 8 αποξηραμένους καρπούς φυτών (ελληνικής βιολογικής παραγωγής) που χαρακτηρίζονται διεθνώς ως υπερτροφές. Η γευσιγνωσία συνοδεύτηκε με το παρόν φύλλο εργασίας και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των ομάδων.

act2

Εκτός από τον υπογράφοντα, στο ΠΑΥ συμμετέχουν και το υποστηρίζουν οι συνάδελφοι Παπαγεωργίου Γεωργία και Παπακυρίλλου Αλεξάνδρα.