Το έργο DISCOVER αναδείχτηκε, μετά την τελική αξιολόγησή του, ως παράδειγμα καλής πρακτικής για έργα Erasmus+. O τίτλος αυτός απονέμεται σε έργα με ιδιαίτερα καλή διαχείριση που μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για άλλους. Στην επιτυχημένη αυτή συνεργασία, που εντάσσεται στις Στρατηγικές Συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών του Erasmus+, ήταν συντονιστής το Πολυτεχνείο του Γκάμπροβο ενώ από τη χώρα μας συμμετείχαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Το DISCOVER έχει ως στόχο την ευρύτερη διάδοση της επιστημονικής γνώσης μέσω της συνεργασίας φορέων της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα εστιάζει στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε ζητήματα Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και ιδίως σε θέματα προγραμματισμού υπολογιστών, ρομποτικής και φυσικού υπολογισμού (physical computing).
Στα πλαίσια του έργου μελετήθηκαν καλές πρακτικές διάδοσης της επιστήμης από την Ευρώπη και τον κόσμο και αναπτύχθηκε εκπαιδευτικό υλικό τόσο για μαθητές με μικρή εμπειρία στον προγραμματισμό και τη ρομποτική, όσο και για πιο προχωρημένους μαθητές. Επίσης υλοποιήθηκαν εργαστηριακά μαθήματα, συζητήσεις και εκδηλώσεις. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των δράσεων και βασικό στοιχείο της μεθοδολογίας του έργου είναι η συνάντηση και συνεργασία ομάδων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των καθηγητών τους με ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέσσερα σχολεία το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, το Μουσικό Σχολείο Χανίων και το ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, συμμετείχαν στο τελικό ευρωπαϊκό συνέδριο του έργου που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Δήμο Χανίων. Ακόμα περισσότερα σχολεία (ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων 1ο ΓΕΛ Χανιών, 2ο ΓΕΛ Χανίων 3ο ΓΕΛ Χανίων) συμμετείχαν στις ενημερωτικές συναντήσεις, τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τα αποτελέσματα του είναι διαθέσιμες στην κάρτα του έργου στην Πλατφόρμα Αποτελεσμάτων Σχεδίων Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: