Βράβευση με Ετικέτα Ποιότητας για τον Φώνη μας!

ekpaideutikosΞεκινήσαμε τον Δεκέμβριο 2014 την eTwinning συνεργασία μας ως εθνικό έργο με τίτλο: “Μια θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο European School Radio.” Συνεργαστήκαμε διαδικτυακά, συντονιστήκαμε και εργαστήκαμε από κοινού! Η παρέα του Φώνη, μια αχτύπητη ομάδα από Έλληνες εκπαιδευτικούς που εμπνέει τους μαθητές και τους “παρασύρει” σε λεωφόρους μαθητικής δημιουργίας!

Εκατοντάδες μαθητών και θεατών, δεκάδες εκπαιδευτικών και χιλιάδες ακροατών απόλαυσαν αυτό το έργο… Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2015 ήταν μόνο η αφορμή, ώστε να συναντηθούν 12 σχολεία της Ελλάδας κι 1 ελληνικό σχολείο της Γερμανίας και να ταξιδέψουν παρέα με τον Φώνη, τον ήρωα αυτής της ιστορίας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το έργο, στον χρόνο του ραδιοφώνου. Ο Φώνης συντρόφεψε τους μαθητές των σχολείων και τους βοήθησε να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους στη συγγραφικής γραφή με δημιουργία ενός συλλογικού θεατρικού έργου στο ραδιόφωνο European School Radio, τη γραφή στίχων για κάθε περίοδο στην ιστορία του ραδιοφώνου και τελικώς στη μελοποίησή τους και παραγωγή πρωτότυπων μουσικών κομματιών! Τα σχολεία συναντήθηκαν, εκτός από διαδικτυακά, και από κοντά στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ραδιοφώνου για να δείξουν μια εκπληκτική σύνθεση στο μαθητικό κοινό. Το έργο έκλεισε μετά την πρώτη παγκόσμια μετάδοση των πρωτότυπων τραγουδιών που δημιουργήθηκαν, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. Περισσότερα για το έργο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η γιορτή αυτή τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και θα αναδειχθεί με τρεις εισηγήσεις στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning στην Πάτρα (13-15.11.2015) από εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο έργο.

Πρόσφατα, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning αξιολόγησε τις αιτήσεις για Ετικέτα Ποιότητας των εκπαιδευτικών και βράβευσε όλους με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας!

Η ΕΥΥ γράφει: “Τα δύο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα έργο eTwinning είναι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των συνεργαζόμενων σχολείων σε όλες τις φάσεις του έργου σε επίπεδο εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα σε επίπεδο μαθητών. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο ενός  etwinning έργου είναι και η χρήση των ΤΠΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εταίρων αλλά και για την υλοποίηση του έργου. Τα στοιχεία αυτά διαφαίνονται σε ικανοποιητικό βαθμό στο έργο αυτό. Συγχαρητήρια!”

Ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία του έργου μας!

Η ηθική και ουσιαστική αυτή αναγνώριση μας ενισχύει, ώστε να κάνουμε το έργο μας ακόμα πιο μεγάλο και να δώσουμε ακόμα περισσότερη δύναμη στα φτερά του Φώνη μας να πετάξει και σε άλλους τόπους, σε όλη την Ευρώπη!

Θα έρθετε μαζί μας;

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2015/09/28/fonislabel/

5 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Παναγιώτα στο 7 Οκτωβρίου 2015 στις 9:01 πμ

    Μπράβο σας!!!!!!!!!!!!
    Και σε άλλες διακρίσεις!

  1. Μπράβο στον Φώνη… 🙂

    1. Ευχαριστούμε, Κώστα!!

    • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ στο 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:28 μμ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    Άλλη μια απόδειξη ότι με το EUROPEAN SCHOOL RADIO με ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και μπόλικο ΜΕΡΑΚΙ μπορέί κανείς να κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ!!!
    Ευτυχία, την επόμενη φορά πάρτε μας μαζί σας σε τέτοιο ταξίδι!
    Και πάλι μπράβο σας.

    Η ραδιοφωνική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου

    1. Σας κρατήσαμε ήδη θέση, Κατερίνα!!! 🙂

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση