Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου!

Δημιουργούμε Συν – εργατικά!

Δεκατρία ελληνικά σχολεία συναντιούνται για να γιορτάσουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου! Τυχαίο;

Πάντως, σίγουρα είναι τυχερό!

Στο πλαίσιο του εθνικού έργου eTwinning “Μια Θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας Ραδιόφωνο European School Radio”, δώδεκα δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια από όλη την Ελλάδα μαζί με το ελληνικό δημοτικό σχολείο του Βούπερταλ παρουσιάζουν την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009 μέσα από ένα ραδιοφωνικό θεατρικό έργο με τίτλο “Ραδιοφωνικές Πτήσεις στον Χρόνο”.

Το έργο eTwinning τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Ραδιοφώνου 2015. 

Ιδρυτές του έργου είναι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σκουμποπούλου Χαρίκλεια και το Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη δασκάλα την Ευτυχία Τούλιου.

Συμμετέχοντα σχολεία και εκπαιδευτικοί στο έργο είναι:

Ελληνικό Σχολείο Βούπερταλ, Ειρήνη Αμαραντίδου

Δ.Σ. Ταγαράδων, Εύη Ροδά

Δ.Σ. Τσοτυλίου Κοζάνης, Τάσος Ροβυθάκης

1ο Δ.Σ. Νέας Αλικαρνασσού, Μαρία Μελεσσανάκη

2ο Δ.Σ. Πάτρας, Ξένια Πελεκούδα

8ο Δ.Σ. Πύργου, Σοφία Κουζούλη

10ο Δ.Σ. Ηλιούπολης, Ναταλία Τζίτζη

Ράλλεια Π.Π.Δ.Σ., Ξανθή Καρανταϊρη 

Π.Π. Γυμνάσιο Πατρών, Νίκος Μπακόπουλος

ΓΕΛ Διαπολιτισμικό Ευόσμου, Χρύσα Νένου-Αφροδίτη Μητσοπούλου

2ο ΓΕΛ Νίκαιας, Μαρία Γλύμπη- Βιβή Λειβαδίτη

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους οι μαθητές/τριες όλων των σχολείων δημιούργησαν από ένα δεκάλεπτο  ραδιοφωνικό θεατρικό σκετς αναφορικά με ένα σταθμό στην ιστορία του ραδιοφώνου, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά “ντύνοντας” τον ήρωα του θεατρικού μας, ασχολήθηκαν με τη μουσική επιμέλεια του έργου με δημιουργία τραγουδιών και μοιράστηκαν τη χαρά μεταξύ τους και με τους μαθητές των σχολείων τους.

Το ραδιοφωνικό θεατρικό έργο “Ραδιοφωνικές Πτήσεις στον Χρόνο” θα ακουστεί από το Μαθητικό Ραδιόφωνο European School Radio την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 17:00. Συντονιστείτε!

afisaworldradioday2015

Πατήστε πάνω στην αφίσα για να την .. ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΤΕ !

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2015/02/05/worldradioday2015/

5 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  • ΡΟΒΥΘΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ στο 12 Μαρτίου 2015 στις 5:21 μμ

  Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Τσοτυλίου σε αυτή την γιορτή του Ραδιοφώνου ήταν κάτι που συγκίνησε τους μικρούς μας μαθητές.Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια με τα υπόλοιπα σχολεία και σε άλλες δράσεις στο μέλλον.Είμαστε πολύ ευτυχείς και περήφανοι που όλοι έμειναν ευχαριστημένοι!Καλή δύναμη και για τη συνέχεια!

 1. Πολύ καλή η χτεσινή εκπομπή…
  Ποιός ξέρει πόσες ώρες προετοιμασίας…
  Κ.Λ.

  1. Να ευχαριστήσω από εδώ όοοοοολους τους εκπαιδευτικούς της ομάδας μας (και τα 13 σχολεία) για τον ενθουσιασμό και υπέροχη δουλειά που έκαναν με τους μαθητές τους αυτούς τους 2 μήνες….
   Ακόμα, και τους ακροατές μας που μας έγραψαν τα πιο όμορφα σχόλια! Σας ευχαριστούμε που γιορτάσατε μαζί μας τη δική μας γιορτή, τη γιορτή όοοοοοοολων των ραδιοφωνικών ομάδων του European School Radio!
   Και, όπως κατάλαβες σωστά, Κώστα, αφιερώσαμε χρόνο από αρχές Δεκεμβρίου για να συντονιστούμε όλοι μας και να οργανώσουμε κάθε μας βήμα.
   Ακόμα, θέλουμε να σας πούμε ότι η συνεργασία συνεχίζεται… Να αναμένετε εκπλήξεις!

   1. 1) Μη μας “απειλείτε”..!!! 😉

    2) Σιγά μην εκπλαγούμε…
    Από εσάς όοοολους/ες, με τέτοια όρεξη και ιδέες,
    όοοοοολλλλλλλαααααα είναι αναμενόμενα…

  • Χαρά Μουσικό Σχολείο Βέροιας στο 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:53 πμ

  Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους συνεργάτες στο έργο etwinning για το υπέροχο αυτό ταξίδι στον χρόνο!!!
  Το θεατρικό μας έργο είναι έτοιμο να “κατακτήσει” τις καρδιές των ακροατών του δικού μας ραδιοφώνου European School Radio και όχι μόνο!!!
  Είναι έτοιμο να… πετάξει ψηλά όπως πετάει και ο πρωταγωνιστής μας! Καλό του ταξίδι λοιπόν!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση