2η Εκπομπή του Λευκού ήχου από το 1ο ΠΠΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2ης ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ του Λευκού ήχου του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος

 

Το πρώτο μέρος της εκπομπής μας αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της εφηβείας και πιο συγκεκριμένα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Οι συνηθέστερες καταχρήσεις, δηλαδή το αλκοόλ, οι εξαρτησιογόνες ουσίες και το τσιγάρο απειλούν τις ζωές των εφήβων. Με την εξάρτηση ή τον εθισμό σ αυτές θέτουν σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εκπομπή μας γίνεται κατανοητό γιατί  οι έφηβοι σ αυτήν την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους αναζητούν μία διέξοδο στις προαναφερθείσες καταχρήσεις .

Στην αρχή του δεύτερου μέρους  της εκπομπής ακούστηκαν οι συνεντεύξεις των υπεύθυνων φιλολόγων, οι οποίες διοργάνωσαν την εκδρομή στη Βεργίνα όπως και η συνέντευξη μιας μαθήτριας της Α΄ Λυκείου που συμμετείχε στην εκδρομή. Το θέμα του δεύτερου μέρους της εκπομπής μας σχετίζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα video games. Παρουσιάστηκαν  τα διασημότερα και πιο επίκαιρα video games που κυκλοφορούν. Αμέσως μετά, αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν  τα θετικά και τα αρνητικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, συζητήσαμε για τα προβλήματα του εθισμού στο διαδίκτυο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/esrblog/2014/03/29/2%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ae%cf%87%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-1%ce%bf-%cf%80%cf%80%ce%b3%ce%b5/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση