Τάξεις μαθητείας στην Αττική, Κ. Μακεδονία, Ήπειρο και Κρήτη από 1η Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας, προς ψήφιση, στη Βουλή, η 1η πιλοτική εφαρμογή της Τάξης Μαθητείας, η οποία θα λάβει χώρα από την 1η Ιανουαρίου έως και την 30η Ιουνίου 2015, στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Κρήτης.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα πλαίσια της Τάξης Μαθητείας είναι οι εξής: «Σύγχρονή επιχειρηματική γεωργία», «Υπάλληλοι διοίκησης και οικονομικών Υπηρεσιών», «Υποστήριξη συστημάτων εφαρμογών και δικτύων Η/Υ» και «Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις».

Η επιλογή των μαθητών

Επιλέγονται και εγγράφονται, κατόπιν πρόσκλησης που εκδίδει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με κριτήρια που καθορίζονται από το ΙΕΠ, μετά από εισήγηση του ΟΑΕΔ, έως και 300 κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου των ΕΠΑΛ στις παραπάνω ειδικότητες.

Το πρόγραμμα

Στην Τάξη Μαθητείας εφαρμόζεται πρόγραμμα του εργαστηριακού μαθήματος «Ενισχυτική Εργαστηριακή Εκπαίδευση της Μαθητείας» 11 συνολικά ωρών, επιμερισμένο σε δύο ημέρες εβδομαδιαίως, πέραν του προβλεπόμενου προγράμματος στο νόμο 4186/13.

Επίπεδο 5

Οι απόφοιτοι της Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, από το υπουργείο Παιδείας, μετά την ολοκλήρωσηυ των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους. Αξιολόγηση Μετά την υλοποίηση της πρώτης (πιλοτικής) εφαρμογής του συστήματος πιστοποίησης του Μεταδευτεροβάθμιου Κύκλου Σπουδών (Τάξης Μαθητείας) των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα υπάρξει αξιολόγηση της πρώτης (πιλοτικής) εφαρμογής της «Τάξης Μαθητείας» από τους συμμετέχοντες στις διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων από τον ΕΟΠΠΕΠ, για τη χορήγηση Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5, που χορηγείται στους αποφοίτους της Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ μετά από πιστοποίηση.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε αντιπροσωπευτικό δείγμα συμμετεχόντων στις ως άνω διαδικασίες πιστοποίησης.

Η δειγματοληψία, το ερωτηματολόγιο, η διακίνηση του καθώς και η επεξεργασία των απαντήσεων θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη του ΕΟΠΠΕΠ.

by www.esos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *