Γιατι ΕΠΑΛ

“Κάθε παιδί έχει ταλέντα και έχει δικαίωμα να τα αξιοποιήσει”

«Κάθε παιδί έχει ταλέντα και έχει δικαίωμα να τα αξιοποιεί για να είναι ευτυχισμένο στη ζωή του γιατί επιτυχία είναι να δουλεύεις πάνω σε αυτό που σου αρέσει σε αυτό που είσαι καλός. Το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο μπορείς να βρεις το δικό σου μονοπάτι και να βγεις στην αγορά εργασίας με δεξιότητες που θα σε κάνουν να πετύχεις σε αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει σε αυτό που έχει προοπτική.»
Με αυτό το μήνυμα το Υπουργείο Παιδείας  προσπαθεί να αφυπνίσει μαθητές και γονείς, αλλά και όλη την κοινωνία, κάνοντάς τους να σκεφτούν πως τα επαγγελματικά στερεότυπα λειτουργούν ανασταλτικά στην πρόοδο των νέων σήμερα. Είναι σημαντικό γιατί το μήνυμα αυτό συνοδεύεται από δύο σποτάκια που έχουν ως στόχο να δείξουν στους μαθητές με πολύ απλό τρόπο ότι δεν είναι αναγκαίο να γίνουν όλοι δικηγόροι ή γιατροί. Το γεγονός ότι οι δύο πρωταγωνιστές είναι ένα κορίτσι και ένα αγόρι, δεν είναι τυχαίο. Η ύπαρξη  επαγγελματικών  στερεοτύπων στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα σχετίζεται αρκετά με το φύλο και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός του  διαχωρισμού  τεχνικών – ανθρωπιστικών μαθημάτων, με τα αγόρια να  κυριαρχούν περισσότερο στα πρώτα, ενώ τα κορίτσια στα δεύτερα.

Δομή και Λειτουργία των ΕΠΑΛ     (Ν.4186/2013 ΦΕΚ 193 Α’ /2013)

 

Επαγγελματικό Λύκειο Κρυονερίου – Δήμου Διονύσου

Το Επαγγελματικό  Λύκειο Κρυονερίου το Επιλέγεις γιατί σου προσφέρει Ειδικότητες με καλή επαγγελματική προοπτική και σωστή εκπαίδευση, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.