Αρχεία για Διαγωνισμοί

Η Κυρά της Ρω

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργάνωσε Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα:Οι μαθητές αποτυπώνουν το νόημα του Αγώνα του 1821.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό έλαβαν διάκριση και θα βραβευτούν.

Συγχαρητήρια!!

 

Διεθνής Παιδικός-Nεανικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ομογένεια: «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ»

Μικροί μας μαθητές πάρ’ τε να πινέλα σας, τα χρώματά σας και κάν΄τε την πιο ωραία ζωγραφιά σας!  Συμμετέχουμε στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ», που διοργανώνει η  Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΑΕ) και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με  το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Προθεσμία συμμετοχής από 10 Απριλίου έως 5 Ιουλίου 2020. 

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://sites.google.com/site/ppenearorfarweareallone/ 

ΑΦΙΣΑ κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ

      Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την καλύτερη τάξη του σχολείου. Και όταν λέω καλύτερη τάξη, εννοώ την πιο καθαρή και όμορφα διακοσμημένη. Ο διαγωνισμός αυτός αποφασίστηκε από το μαθητικό συμβούλιο να γίνεται κάθε 15 μέρες και στο τέλος της χρονιάς η τάξη που έχει πάρει τα περισσότερα βραβεία θα πάει μια εκδρομή στο πάρκο!

Έτσι την Παρασκευή, οι πρόεδροι των τάξεων περνούσαν από όλα τα τμήματα και τα βαθμολογούσαν. Όλες οι τάξεις εντυπωσίασαν τους προέδρους, αλλά τελικά οι μαθητές της Δ΄ τάξης κέρδισαν το βραβείο, διότι η τάξη ήταν πολύ καθαρή, όμορφα στολισμένη, με λουλούδια στα παράθυρα και καθαρά θρανία. Η χαρά των παιδιών την ώρα που τους  ανακοίνωσαν ότι πήραν τον τίτλο της καλύτερης τάξης ήταν απερίγραπτη! Το πιο δύσκολο είναι να διατηρήσουν την τάξη τους σε αυτήν την κατάσταση! Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν.

Αιμιλιανή Μανώλη , Δ΄ τάξη

 

 

 

 

 

Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» 2019

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Φέτος εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 2800 σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν ξεπέρασαν τις  100.000.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν.

Θέματα/Λύσεις  για τους μαθητές της Ε’ τάξης

Θέματα/Λύσεις για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»

Στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Ντύσσελντορφ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, η  β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών «Αριστοτέλης» 2018 (για τους μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού). Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Τμήμα Φυσικής και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Από το Σχολείο μας συμμετείχαν 9 μαθητές που διακρίθηκαν στην α΄ φάση του Διαγωνισμού.

Θέματα Ε’ τάξης 2018  (β’ φάση)

Θέματα ΣΤ’ τάξης 2018 (β’ φάση)

Συμμετοχή σε Διαγωνισμό ανάγνωσης

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Ανάγνωσης που διοργάνωσε η εφημερίδα Rheinische Post, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας του βιβλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Jungen Schauspielhaus Düsseldorf και συμμετείχαν 6 σχολεία. Πριν την εκδήλωση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Die größte Gemeinheit der Welt».

Καλεσμένος  στην εκδήλωση ήταν ο συγγραφέας Manfred Theisen, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και συνέχεια διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίου του «Einer gegen Elf». Μετά παραχώρησε τη σκυτάλη στους μαθητές για να παρουσιάσουν το βιβλίο που είχαν διαβάσει.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, με τη δασκάλα τους κα Α. Μποζατζίδου, είχαν διαβάσει το βιβλίο «Zelten mit Meerschwein» και το παρουσίασαν με πολύ παραστατικό και ωραίο τρόπο.

   

 

Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν.

Θέματα/Λύσεις  για τους μαθητές της Ε’ τάξης

Θέματα/Λύσεις για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στην α΄ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν.

Οι πρωτεύσαντες μαθητές/τριες θα συμμετέχουν στη β΄φάση του Διαγωνισμού που θα διενεργηθεί στις 19/05/2018 σε εξεταστικά κέντρα της Ελλάδας καθώς και στο Σχολείο μας.

Θέματα / Απαντήσεις  E’ τάξης 2018  (α’ φάση)

Θέματα / Απαντήσεις ΣΤ’ τάξης 2018 (α’ φάση)

 

Διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης»

BRABEIO_ARISTEIAS_dimotiko_2017Πολύ σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2017 που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Και οι 6 μαθήτριες που συμμετείχαν είναι στους πρωτεύσαντες της β φάσης. Συγκεκριμένα:

Πρώτο βραβείο πήραν οι μαθήτριες Ζαμπακόλα Βασιλική και Ζιάγκαλου Κατερίνα, καταλαμβάνοντας την και 37η θέση αντίστοιχα.

Δεύτερο βραβείο πήραν οι μαθήτριες Λινάρδου Σοφία και Γκούγκλια Αναστασία, καταλαμβάνοντας την 107η και 113 θέση.

Εύφημο μνεία πήραν οι μαθήτριες Καρατζίδου Σοφία και Ιωάννου Αγγελική.

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή φέτος ήταν πολύ μεγάλη, ενώ για πρώτη φορά πήραν μέρος και διακρίθηκαν και μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (Λονδίνο και Ντύσσελντορφ).
Συγχαίρουμε τις μαθήτριες και τις ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες!
Δείτε τα αποτελέσμτα του διαγωνισμού εδώ