1. Βλέπουμε την Παρουσίαση για τα δικαιώματα των παιδιών στο διαδίκτυο Εδώ
Δραστηριότητα: Πώς σχετίζονται αυτά τα δικαιώματα που είδατε στην παρουσίαση με τις διαδικτυακές εμπειρίες σας; Αναφορικά με το Άρθρο 16: δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και δικαίωμα στην πληροφόρηση σκεφτείτε με ποιον τρόπο μπορεί αυτό να διατηρηθεί στο διαδίκτυο; Καταγράφουμε τις απαντήσεις μας στο ΕΔΩ.
Καταγράφουμε τις απαντήσεις μας και τις συζητάμε στην ολομέλεια. Δείτε και τα Τα ΤΟΠ 10 δικαιώματα των μαθητών στο Διαδίκτυο ( infographic)
2. θυμόμαστε τους κανόνες ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς
Video : Κανόνες ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς (netiquette)
4. Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων
5. Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο (Genially SID 2024 – Καζή & Τσιαμούρτα)
6. SID 2024 υλικό για μικρά παιδιά (διαδραστικό https://shorturl.at/ghGJQ):
α) Ο Διάσημος φίλος του @Παπάκη
“Ο Διάσημος φίλος του @Παπάκη”. Πραγματεύεται τις διαδικτυακές φιλίες αλλά και κανόνα ότι δεν πρέπει να μιλάμε με κανέναν άγνωστο ούτε στον πραγματικό κόσμο αλλά ούτε και στο διαδίκτυο. (https://saferinternet4kids.gr/vivlia/digiduck-famous-friend/)
ή
β) Ο @Παπάκης και το μαγικό κάστρο
“Ο @Παπάκης και το Μαγικό Κάστρο” μας ενημερώνει για τα online παιχνίδια και τις παγίδες που κρύβουν σχετικά με τις αγορές εντός του παιχνιδιού. (https://saferinternet4kids.gr/vivlia/digiduck-castle/)
7. Σύννεφο Λέξεων
Δημιουργούμε ένα σύννεφο λέξεων με WordArt με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παιδιών στο διαδίκτυο και το αναρτούμε στο Pαdlet μας ΕΔΩ.