Ημέρα αφιερωμένη στην παράδοση

Την Τετάρτη 11 Μάιου 2022, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου, στο πλαίσιο της δράσης «Ενεργοί μαθητές – Ενεργοί Δημότες», διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Ημέρα αφιερωμένη στην παράδοση».

Φιλοξενούμενοι του σχολείου ήταν μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, καθώς και η Χορολογική Εταιρεία Πάτρας, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής ειδικότητας  Ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων παρουσίασαν στον προαύλιο χώρο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ παραδοσιακούς  χορούς της Δυτικής Ελλάδας, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο με τίτλο «Απάνθισμα Ιστορικών και Κλέφτικων Δημοτικών Τραγουδιών στη Δυτική Ελλάδα», που έχει εκδώσει η Χορολογική Εταιρία, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου  και η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου κ. Θεοδώρα Μαργάρα.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης χαρακτηρίστηκε άψογη και η παρουσία των μαθητών και των δύο σχολείων καταπληκτική.

Στο τέλος όλοι απόλαυσαν χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα από το προσωπικό του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την υπέροχη και συγκινητική αυτή εκδήλωση, για τις ανάγκες της οποίας, μαθητές ειδικής και τυπικής εκπαίδευσης ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν το αξιοθαύμαστο αυτό αποτέλεσμα.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση