Να ΄μαστε και πάλι εδώ! Πολλές ευχές για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς!
1. Όταν χτυπήσει το κουδούνι, μετά το διάλειμμα, περιμένουμε στο προαύλιο και ερχόμαστε στην αίθουσα Πληροφορικής μαζί με την κυρία μας χωρίς να τρέχουμε στις σκάλες.
2. Μέσα στην αίθουσα δεν φέρνουμε φαγητό και νερό. Κρατάμε την αίθουσα καθαρή.
3. Βάζουμε αντισηπτικό στα χέρια πριν χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή.
4. Ανοίγουμε και κλείνουμε τον υπολογιστή όταν μας το πει η κυρία μας.
5. Όταν εργαζόμαστε σε ομάδες, μοιραζόμαστε δίκαια το χρόνο χρήσης του υπολογιστή.
6. Χρησιμοποιούμε πάντα τον υπολογιστή στον οποίο μας έχει τοποθετήσει η κυρία μας και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτόν.
7. Δεν αλλάζουμε θέσεις την ώρα του μαθήματος.
8. Δεν κατεβάζουμε από το internet παιχνίδια και άλλα προγράμματα γιατί μπορεί να περιέχουν ιούς.
9. Μετά το τέλος του μαθήματος τακτοποιούμε τις καρέκλες μας και αποχωρούμε ήσυχα από το εργαστήριο.
https://www.youtube.com/watch?v=gIRmRGT8Ygc

Οι μαθητές διαβάζουν ένα διαδραστικό βιβλίο σχετικά με τα αρχεία και τους φακέλους στον υπολογιστή. Περιλαμβάνει θεωρία και ασκήσεις
Το υλικό μέρος είναι όλος ο εξοπλισμός τον οποίο μπορεί να πιάσει ο χρήσης. Είναι η κεντρική μονάδα του υπολογιστή, οι περιφεριακές συσκευές, τα καλώδια και οι συσκευές διασύνδεσης.
http://photodentro.edu.gr/ugc/r/8525/1846
Δραστηριότητες: Το υλικό μέρος ενός υπολογιστικού συστήματος
Το λογισμικό είναι τα προγράμματα (π.χ. για ζωγραφική, για έγγραφα, για παρουσιάσεις κ.λ.π.) Κάποια τα αγοράζουμε και κάποια τα βρίσκουμε στο διαδίκτυο και μπορούμε να τα κατεβάσουμε δωρεάν.
Τα αρχεία είναι οι δημιουργίες του χρήστη που έχει φτιάξει χρησιμοποιώντας κάποια προγράμματα. Μπορεί να τα αποθηκεύσει, τα επεξεργαστεί, να τα αντιγράψει και να τα στείλει με e-mail.
Εργασία στο Φωτόδεντρο:
Kάντε την εργασία: Οργάνωση-Αρχείων-και-φακέλων
Αρχείο είναι μια οργανωμένη συλλογή από δεδομένα, που είναι αποθηκευμένα σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο του υπολογιστή.
Όπως τοποθετούμε τα έγγραφα μας σε φακέλους σε ένα γραφείο, έτσι κατ’ αναλογία αρχειοθετούμε τα αρχεία σε φακέλους (folder) του υπολογιστή.
Φύλλο Εργασίας: δημιουργία-φακέλων-αποθήκευση